Tribuna
PNL
Raluca Turcan: „Domnul Niţă ar trebui declarat persona non grata de sibieni”
Laura BUCIU
1960 vizualizari
Raluca Turcan: „Domnul Niţă ar trebui declarat persona non grata de sibieni”
Vicepreşedintele PDL a spus că atitudinea asemănătoare a lui Victor Ponta în ceea priveşte Romgaz şi Transgaz va fi taxată de sibieni când premierul va veni să ceară votul pentru a deveni preşedintele României
Deputatul PDL de Sibiu, Raluca Turcan, a spus, ieri, într-o conferinţă de presă, că ministrul Constantin Niţă ar trebui să fie declarat „persona non grata” de sibieni, pentru că „sfidează constant interesele Sibiului”. Turcan a făcut aceste de­claraţii în contextul discuţiilor des­pre mutarea Transgaz şi Romgaz de la Mediaş. „Acest subiect (n. red - Romgaz şi Transgaz) îngrijorează fiecare sibian, dar în general îngri­jorează şi românii pentru că de­mon­strează iarăşi că una a spus USL în campania electorală şi alta fac. Din punctul meu de vedere, cred că Sibiul ar trebui să se mobi­lizeze şi să-l declare persona non grata pe domnul Niţă, ministrul USL din două motive: pe de o parte pentru că sfidează şi atacă constant interesele Sibiului şi pe de altă parte pentru că îşi bate joc inclusiv de primul ministru Victor Ponta prin declaraţiile pe care le face”, a spus Raluca Turcan, vicepreşedintele PDL.
Politicianul spune că Niţă afec­tează Sibiul atât prin subiectul celor două companii, cât şi în ceea ce priveşte regionalizarea. „Regionali­zarea este o chestiune pe care a­cest domn ministru o tratează într-un mod superficial, neargumentat. Demonstrează că USL priveşte subiectul regionalizării doar ca pe o bătălie între baronii USL şi în niciun caz ca pe o decizie adminis­trativ – teritorială care să îi favori­zeze pe români. Regionalizarea are două obiective: să aducă decizia mai aproape de cetăţeni şi o mai bună absorbţie a fondurilor euro­pene. În mentalitatea USL regio­nalizarea s-a transformat doar într-o bătălie între satrapi, între baroni pentru privilegii, influenţă şi putere”, a adăugat Turcan.
În ceea ce priveşte companiile de gaz de la Mediaş, Turcan crede că Niţă îl sfidează şi pe premierul Victor Ponta. „Domnul Niţă ar trebui să nu mai calce în judeţul Sibiu pentru subiectul legat de Romgaz şi Transgaz. Acest domn ministru care se ocupă de problemele eco­nomice ale ţării ar trebui să înţelea­gă că mutarea Romgaz şi Transgaz de la Mediaş în altă parte ar duce la sărăcirea zonei şi la aruncarea în sărăcie a întregii populaţii a judeţului Sibiu. Nu doar Romgaz şi Transgaz trăiesc din Romgaz şi Transgaz, ci întreg judeţul benefi­ciază de efectele importante ale acestei investiţii în România. Spu­neam că domnul Ponta este sfidat de acest ministru şi pentru c[ acest Victor Ponta, premier al României, spunea că <Transgaz şi Romgaz rămân la Mediaş. Nimeni nu a vorbit în USL de mutarea aces­tora>. Astăzi, realitatea îl infirmă. Tot Victor Ponta spunea: <Cine a greşit politic, a minţit, a fost incompetent, să treacă în Opoziţie! Cine a încălcat legea, trebuie să răspundă în faţa legii>. Adică Victor Ponta a­vea gura aurită. Şi gura păcătosului adevăr grăia. Probabil că cei care sunt la putere acum la Romgaz şi Transgaz, conduc aceste instituţii fiind de la USL, ar trebui să treacă în Opoziţie cu întreaga guvernare USL. În 19 mai 2012 Victor Ponta transmitea acelaşi mesaj. Le spu­nea celor de la Mediaş să stea liniştiţi. <Nu ia nimeni Romgazul şi Transgazul să îl ducă la Târgu Jiu sau la Tulcea, acolo de unde este Crin Antonescu. Ceea ce vom schimba acolo este să nu mai lăsăm să fie şefi puşi politic>. Mai spunea tot Victor Ponta că <Nu îi vom lăsa pe cei care au trecut  pe la PSD şi PNL, au ajuns în PDL, să fie miliardari în timp ce Mediaşul nu are o şosea de centură şi în timp ce ţara se chinuieşte în sărăcie. Asta o să o schimbăm în mod sigur>. Atenţie, sibieni! Realitatea de astăzi a guvernării Victor Ponta – USL arată următoarele: la Romgaz şi Transgaz sunt oameni puşi politic de PSD, centura Mediaş şi DN14 Sibiu – Mediaş – Sighişoara nu mai este finanţat[ şi mai mult decât atât, celor două societăţi li se pregăteşte transferul. Asta este realitatea guver­nului USL”, a spus Raluca Turcan în conferinţa de presă.
Întrebată dacă a fost invitată la Mediaş, aşa cum declarau liderii de sindicat, că vor invita la discuţii toţi parlamentarii de Sibiu, Turcan a spus că nu a primit nicio invitaţie. „Inclusiv transmiterea acestei infor­maţii face parte din nota obişnuită a politicii USL: una spun public şi alta fac practic. Probabil că şi-ar fi dorit să aibă o dezbatere şi cu par­lamentari de Opoziţie pe o ches­tiune atât de importantă pentru judeţ şi pentru zona Mediaş. Din neferi­cire, vor încerca, probabil, să muşa­malizeze, să acopere această lovi­tură dată sistemului economic din Mediaş şi din judeţul Sibiu, pentru că am văzut astăzi cum Victor Ponta confirma că se vor produce nişte schimbări, în sensul în care se va crea un centru pentru cele două companii, la Bucureşti. Acesta este începutul sfârşitului. Este începutul prin care Victor Ponta şi USL vor lua încetul cu încetul tot ce în­seamnă avantaj, beneficiu, stimu­lent economic al existenţei acestor companii din Mediaş în Bucureşti”.
Raluca Turcan a spus că deşi Victor Ponta a avut o atitudine asemănătoare cu cea a ministrului Constantin Niţă în ceea ce priveşte Romgazul şi Transgazul, el va fi sancţionat la vot de sibieni, pentru că „Victor Ponta are veleităţi de preşedinte de ţară. Victor Ponta se visează candidat la preşedinţie din partea USL şi atunci sibienii vor avea un ac pentru cojocul domnului Ponta şi anume să-l atingă la vot atunci când va veni să le ceară votul ca şi candidat la preşedinţie”. În acest context, vicepreşedintele PDL, Raluca Turcan, a spus că „e posibil să candideze şi Crin Antonescu, dar singur, într-o cursă în care intră deja uzat, pentru că, perindându-te atât ca şi candidat la preşedinţie din partea USL, ajungi să fii uzat. El nu pare a fi un competitor de cursă lungă, aşadar cred că i se va termina benzina”.
Despre candidatul la preşedinţie al PDL, Turcan a spus că va fi ales în 2014 în urma unei competiţii interne a partidului.




comentarii
9 comentarii

Ca bine zici cita frustare la aces individ uitativa la iel ce ochi iesiti din orbite are e plin de rautate bai husane vezi ca au luato preturile razna de cind ai ajuns tu la cascaval visezi numai capitale tarane ai intrebat SIBIENI daca acepta s-au te pomeni ca nu ne stim cheltui bani tu mai repede ai sfecla de tractorist nongrata
unu
13.04.2013 09:05
Nu va mai vaietati amicilor,caci pe noi cei care platim gazul tot mai scump,nu ne intereseaza unde au sediul acesti hotomani si speculanti ai gazului metan.Ori la Medias sau Tg.Mures,Bucuresti sau Iasi,e tot un drac,asa ca Turcano nu te mai folosi de aceste situatii ca sa iesi in fata.Acum nu mai esti specialista in probleme de invatamant draguto!
sibian
13.04.2013 10:55
Gazul e scump. Ok. Asa este.
Conducerea Romgaz si Transgaz, corupta. Ok. Asa este.
Si exemple de indignare ar mai fi...
Dar oameni buni, astea nu au nici o legatura cu tentativa perversa si nesimtita de a muta "cartierul general al gazului" la Bucuresti!
Exista astfel de probleme? Hai sa le rezolvam! DA! Sa le rezolvam! Dar de ce sa mutam la Bucuresti managementul? Nu avem destule exemple de management bucurestean, exemple care te fac sa versi si sa te indignezi mult, muuult mai tare....!
Daca ar fi ceva de mutat de la Bucuresti in Ardeal, asta ar fi ceva firesc daca tot vrem spre Europa.... Bine, n-avem pretentii pentru ca oricum guvernarile de acolo (indiferent care!) nu prea agreeaza asta. Dar sa muti si putinul care mai exista aici, sa-l muti la Bucuresti, iata incompetenta, iata nesimtire, iata prostie si o jignire fara margini pentru ardeleni.
Pentru ca aceasta problema nu este doar a angajatilor de la gaz, nu este doar a mediesenilor sau a judetului Sibiu. Este a intregului Ardeal. Pentru ca altfel, asemenea atitudini jignitoare vor mai fi....
Iar ceea ce este pierdut o data in Ardeal greu sau aproape imposibil de recuperat de la Bucuresti. Istoria ultimului secol o spune cu prisosinta....
Adi
13.04.2013 15:55
ADI AI FOARTE MARE DREPTATE IN COMENTARIU.
localnic
13.04.2013 20:12
ma alaturi persoanei cu numele adi.
necunoscut
13.04.2013 21:36
se pise nita pe sibiu ,... asa la meserie
anti olteni
13.04.2013 22:07
In dominatia USL-asilor si muntele se muta la Mahomed nu vine Mahomed la munte. Daca vrea d-nul Tonata sa schimbe camarila care conduce cele doua companii n-are decat, dar sa vina ei in Ardeal; si apoi parca era vorba de regionalizare nu de concentrare la Bucale totul. Ar mai fi ceva: prin mutare ar slabi posibilitatea ca Sibiul sa fie capitala de regiune. < TREZITI-VA SIBIENI ADEVARATI. >
Amarasteanu'
13.04.2013 23:24
POLITICI DE DAMBOVITA ,PEPENARI CA GEOANA ,PUSCARIAS CA NASTASE ,PLAGIATORRI CA PONTA ,CACARAI CA ANTRA NU MAI ARE NEVOIE TONICA ,BESINOS CA VOICULESCU ,BISNITAR CA HREBENCIUCI,TARA NU MAI ARE NEVOIE ,CAND AU VENIT ARDELENI IN GUVERNUL BOC ,A-TI SCOS SARACIMEA IN STARDA SA URLE CA LE TAIE SALARIILE CASTIGATE PRIN FURT SI HOTIE IN ULTIMII 23 ANI ,A-TI VENIT VOI SA SPALATI CU SARACIMEA PE JOS ,HABAR NU AVETI PE CE LUME TRAITI DAMBOVITENILOR ,AR FI FOST MAI BINE DACA CAPITALA ROMANIEI SE MUTA IN ARDEAL PENTRU A VA DEMONSTRA LECTII DE COMPORTAMENT POLITIC CU PERSOANE MULT MAI PREGATITE PROFESIONAL SI CU SIMTUL RASPUNDREII IN FATA SARACILOR ROMANIEI.O SOCIETATE PROSPERA SE CLADESTE CU VALORI USL-ISTILOR COMUNISTILOR.
hotu
14.04.2013 21:55
Oare liderul de sindicat ROMGAZ nu este Vandut?
Ce interese reprezinta; ale salariatilor Romgaz sau ale ministrului Niță și ale baronilor USL de Bucuresti.
Nelu C.
15.04.2013 16:23
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica