Tribuna
PNL
Primăria pregăteşte noi şantiere - podul peste Cibin şi Viaductul Kogălniceanu
Sorana MAIER
5450 vizualizari
Primăria pregăteşte noi şantiere - podul peste Cibin şi Viaductul Kogălniceanu

Primăria Sibiu a început acum, după votarea buge­tului pe acest an, licitaţii pentru lucrările mari care se fac în Sibiu.
O procedură pentru un obiectiv important este deja publicată – construirea via­ductului Calea Şurii Mici – Kogălniceanu, proiect finan­ţat din fonduri structurale în cadrul Planului Integrat pentru Dezvoltare Urbană. Viaductul va asigura un acces mai simplu peste calea ferată, făcând leg[tura dintre cartierul Ţiglari şi cartierul Turnişor mult mai simplă. Valoarea estimată a acestor lucrări este de aproximativ 27 milioane de lei. Termenul de depunere al ofertelor este de 10 iunie 2013.
Alte trei proceduri sunt în desfăşurare pentru con­struirea unor poduri în Cartierul Tineretului: un pod peste canalul de pe străzile Londra - Viena, unul pe strada Deventer şi unul peste canalul dintre străzile Berlin şi Luxemburg. Valoarea estimată a acestor lucrări este de 3 milioane de lei. Termenele de depunere a ofertelor pentru aceste trei lucrări se înscriu în perioada 18-26 aprilie.
O altă procedură aflată în desfăşurare este cea de achiziţionare de echipa­mente IT pentru Şcoala nr. 18. Dotările fac parte din proiectul de reabilitare, extindere şi dotare a ~colii cu clasele I – VIII nr. 18 din Sibiu, finanţat din fonduri structurale. Valoarea esti­mată a acestor dotări IT este de aproximativ 380.000 de lei, termenul limită de depunere a acestora fiind data de 30 aprilie 2013.
Procedura de achiziţie a lucrărilor de modernizare pentru străzile Grigore Ureche şi Anatole France        s-a încheiat. Oferta câşti­gătoare a prevăzut ca valoare totală a lucrărilor suma de 209.192,79 lei, fără TVA. Contractul urmează să fie semnat cu JV Terra Building - SC Consult SRL, termenul de execuţie a lucrărilor de modernizare a reţelelor de utilităţi şi a carosabilului fiind de 6 luni, cu patru ani de garanţie.
Serviciul abilitat pregăteş­te documentaţia de licitaţie pentru noi obiective. Dintre acestea vor fi lansate în următoarea perioadă proce­dura pentru contractarea lucrărilor de realizare a noului pod peste Cibin, a sensului giratoriu de la intersecţia Şoselei Alba Iulia cu strada Turda, pentru modernizarea străzii Strun­gului, pentru modernizarea Drumului Ocnei şi pentru lucrările de realizare a cablajului metropolitan pentru Calea Poplăcii şi Calea Cisnădiei.
 Lucrări la străzi
Se lucrează în intersecţia dintre străzile Turnului – Faurului. Reabilitarea străzii Turnului a început în 2012, iar în prezent traficul este închis pe porţiunea dintre străzile Valea Mare şi strada Victor Tordoşan. Din 13 aprilie vor începe lucrările şi în intersecţia străzii Turnului cu strada Faurului, pentru aceasta fiind necesară închiderea traficului în această intersecţie. Pentru a permite totuşi accesul riveranilor pe strada Faurului se va circula în dublu sens până în data de 3 mai când lucrările în această inter­secţie vor fi finalizate. Traficul va fi închis total şi pe strada Târgul Vinului.
Lucrările la reţele şi carosabil continuă şi pe o serie de alte străzi.
Gazul lucrează în prezent pe străzile Mălinului, Călu­găreni şi Andrei Mureşanu şi va începe lucrările la reţele şi pe strada Pinului.
Lucrări la reţelele de apă sau canalizare se execută pe străzile Vasile Cârlova, Aron Pumnu, Luceafărului, în Viile Sibiului, pe strada Nego­veanu şi în zona străzii Oţelari.
La carosabil se lucrează pe Calea Poplăcii, Calea Cisnădiei, Maşiniştilor şi Re­şiţa, pe strada Lungă, Hipo­dromului, Muncel, Iezer, Ocnei, Ilie Măcelaru şi George Topârceanu.
Pe Calea Cisnădiei se lu­crează şi la iluminatul public, iar DPC reface în aceste zile marcajele trecerilor de pietoni din preajma unităţilor şcolare.





comentarii
3 comentarii

DPC se face ca reface !!!!!Vai mama lor lucrari.Dau si ei 4 ani garantie? De ce nu?
ben
12.04.2013 02:10
ma intereseaza in mod special cind va incepe constructia giratorilor din intersectia bilea - st cel mare si ce aveti in proect cu intersectia milea -rahovei sunt un fan al giratorilor in tote orasele din europa civilizata toate intersectile au giratori
vasilica giratoriu
12.04.2013 08:33
oare
IOAN
12.04.2013 16:43
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica