Tribuna
PNL
Primăria pregăteşte dosariada pentru ajutoarele de încălzire
Sorana MAIER
1370 vizualizari
Primăria pregăteşte dosariada pentru ajutoarele de încălzire

Serviciul Asistenţă Socială pregăteşte în această perioadă o nouă acţiune de primire a dosarelor pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei pentru sezonul rece noiembrie 2013 – martie 2014, a anunţat joi, în conferinţa de presă, primarul Sibiului, Klaus Iohannis.
În această perioadă, reprezentanţii Primă­riei Sibiu aşteaptă aprobarea formularului pentru a-l tipări şi a-l distribui celor care se califică pentru primirea acestui ajutor şi va anunţa ulterior data şi modalitatea de distribuire a acestor formulare.
Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se va acorda familiilor şi persoanelor singure, cetăţeni români, precum şi cetăţeni străini cu domiciliul sau, după caz, reşedinţa în municipiul Sibiu, diferenţiat în raport de venitul net mediu lunar pe membru de familie respectiv al persoanei singure, şi în funcţie de sistemul de încălzire utilizat: gaze naturale, energie termică, energie electrică, lemne, cărbuni, combustibili petrolieri.
Acest ajutor se acordă pe bază de cerere, iar în cererea şi declaraţia pe propria răspundere solicitantul ajutorului are obli­gaţia de a menţiona bunurile aflate în proprietate, închiriere, concesiune, comodat sau altă formă de deţinere.
Persoanele care solicită ajutorul pentru energie termică au obligaţia de a completa numărul de camere ale locuinţei.
De asemenea, în stabilirea venitului net mediu lunar pe membru de familie şi, după caz, al persoanei singure trebuie luate în calcul toate veniturile realizate de membrii acesteia în luna anterioară depunerii cererii. La completarea cererii, titularul are obligaţia de a menţiona corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute, aşa cum sunt acestea trecute în formular.
Nu au dreptul să beneficieze de ajutorul pentru încalzirea locuinţei familiile sau persoana singură care deţin bunuri stabilite prin lege. Printre bunurile care intră în această categorie sunt clădirile sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu aflate în proprietate, autoturisme care depăşesc capacitatea cilindrică de 1.600 cmc, autou­tilitare, autocamioane, remorci, şalupe, bărci cu motor, scutere de apă, iahturi, autobuze, microbuze, utilaje agricole, utilaje de prelucrare agricolă sau terenuri. Deţinerea unor depozite bancare de peste 3.000 de lei intră de asemenea în această categorie.

Ajutoare diferenţiate

Cel mai mare cuantum al ajutorului pentru încălzirea cu gaze naturale, 262 lei, va fi acordat în cazul unui venit net lunar pe membru de familie de până la 155 de lei. Cel mai mic cuantum, 20 de lei, va fi acordat drept ajutor celor care au un venit net lunar pe membru între 540,1 lei şi 615 lei.
Ajutorul pentru încălzirea locuinţei cu ener­gie electrică în cea mai mare valoare, de 240 de lei, va fi acordat în cazul unui venit net lunar pe membru de familie de până la 155 de lei. Cel mai mic cuantum, 48 de lei, va fi acordat drept ajutor celor care au un venit net lunar pe membru între 540,1 lei şi 615 lei.
În cazul unui venit net lunar pe membru de familie de până la 155 de lei ajutorul pentru încălzirea locuinţei cu energie termică în sistem centralizat va acoperi 90% din contravaloarea facturii. În cazul celor care au un venit net lunar pe membru între 615,1 lei şi 786 lei ajutorul va acoperi doar 5% din valoarea facturii.
În cazul ajutorului pentru încălzirea locuin­ţei cu lemne, cărbuni sau combustibili petro­lieri, cea mai mare sumă acordată ca ajutor este de 54 de lei, cea mai mică fiind de 16 lei.
În sezonul rece noiembrie 2012 – martie 2013 au beneficiat de ajutor pentru încălzirea locuinţei cu gaz 3.171 de titulari, pentru ener­gie termică 103 titulari, iar pentru încălzirea locuinţei cu lemne 76, la care se adaugă beneficiarii de ajutor social – 85 – care beneficiază automat de acest ajutor.




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica