Tribuna
PNL
Primăria dă 6 milioane pentru 78 de proiecte culturale
Sorana MAIER
2787 vizualizari
Primăria dă 6 milioane pentru 78 de proiecte culturale
Între evenimentele pentru care au fost alocate sume consistente se numără Artmania, TIFF Sibiu, Astra Film Festival, Gaudeamus sau Sibiu Jazz Festival.
78 de evenimente cultura­le, toate cu tema Sibiu Smart, sunt finanţate anul acesta de către Primăria Sibiu prin Agenda culturală.
Suma totală cu care municipalitatea finanţează cele 78 de proiecte selectate este de 5.927.500 lei, a anunţat, în conferinţa de presă, primarul Sibiului, Klaus Iohannis.
Cele mai mari sume au fost alocate pe agendă unor evenimente cu tradiţie în viaţa culturală sibiană: Artmania (300.000 lei), TIFF Sibiu (250.000 lei), Astra Film Festival (300.000 lei), Gaudeamus (200.000 lei), Sibiu Jazz Festival (200.000 lei), Festivalul Internaţional al Artei Lirice (200.000 lei), Festivalul Internaţional de Folclor “Ioan Macrea” (140.000 lei), Festivalul Internaţional de Folclor Cântecele Munţilor (100.000 lei), Concertele estivale: Zilele româno-americane (120.000 lei), Festivalul Huet. Urban – Green is Smart (120.000 lei), Biblioteca digitală a ULBS (100.000 lei), Sibiu Fashion Days (100.000 lei), Feeric Fashion Days (100.000 lei) şi Târgul de Crăciun (200.000 lei).
Sume importante au fost alocate şi evenimentelor mai nou intrate în mediul cultural sibian, dar care sunt foarte apreciate de public: Media Music Awards (280.000 lei), Cibinfest 2013 (100.000 lei), Festivalul Internaţional de Muzică Sibiu (94.000 lei), Focus Sibiu (80.000 lei), Miss Diaspora Models Inter­national 2013 (300.000 lei).
Anul acesta se regăsesc pe agendă şi evenimente inedite, care se află pentru prima dată pe agendă: 2 mai - Ziua Naţională a Tineretului, Lansarea Festivalului Internaţional de Muzică Sibiu, Conferinţa Internaţională Sibiu – Smart City, Biblioteca digitală a ULBS – Sibiu Smart, Scriitori români versus traducători germani, Guşteriţa Turistică, Festivalul Grădinilor, Sibiu Educational Festival, Festivalul Internaţional de Modă “Be creative”, Smart Park 2013, Strada cu cărţi, Sibiu Magic Weekend, Smart Hermannstadt Rock, Classics for pleasure – Everybody’s Music, The Festival, Smartmobilul 2013, Balul Tinerilor Artişti.

Anul trecut agenda culturală a conţinut 53 de evenimente, suma totală alocată fiind de 3.868.017 lei.

Partener cu Ambientul

Primăria Sibiu intenţio­nează şi stabileşte zilele acestea ultimele detalii pentru încheierea unui parteneriat cu firma Ambient, aceasta devenind partener oficial al agendei culturale a acestui an, anunţă muni­cipalitatea. De altfel, Ambient sprijină deja de mulţi ani cultura sibiană, printre evenimentele care se bucură de prezenţa Ambient fiind chiar Festivalul Internaţional de Teatru Sibiu.

Se depun proiecte pentru agenda sportivă

Casa de Cultură a Municipiului Sibiu preia deja proiecte sportive depuse pentru co-finanţare din partea municipalităţii prin agenda sportivă a acestui an.
Proiectele se depun la sediul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu, str.Parcul Tineretului nr.1, de luni până joi între orele 9-16, iar vineri între orele 9-12.
Cei interesaţi să obţină finanţarea din partea muni­cipalitaţii sibiene pentru proiectele sportive trebuie să depună o aplicaţie care să conţină următoarele docu­mente: cerere de finanţare tip, copie după actul con­stitutiv, declaraţie pe propria răspundere privind existenţa altor surse de finanţare proprii, declaraţia de eligi­bilitate a solicitantului, declaraţia pe propria răs­pundere, Curriculum vitae al coordonatorului de proiect. Pentru mai multe detalii şi informaţii se poate consulta site-ul www.ccmsibiu.ro sau telefonic la numărul 0269.22.96.27.
Termenul limită de depunere a proiectelor în prima sesiune este 18 aprilie 2013.
În anul 2012, 35 de evenimente sportive din cele mai diverse discipline au fost incluse pe agenda sportivă. Suma alocată de muni­cipalitate pentru co-finan­ţarea acestora a fost de 2.718.180 lei.




comentarii
18 comentarii

Sumele de bani ce se aloca pentru niste concerte, de proasta calitate,sa fie folositi pentru modernizarea unor strazi din unele cartiere care arata ca dupa bombardament.
sibianul
09.04.2013 10:00
Ma bucur ca primaria da 6 mil pe proiecte culturale, dar cartierele sunt pana in gat in glod si noroi!
John
09.04.2013 10:24
poate daca nu ai locui langa calea ferata, si ai veni in cartiere mai bune nu ai mai comenta.sunteti toti GICA contra.spor in continuare la viata ta de colectare de fier vechi.
@john
09.04.2013 10:48
sau poate ar fi mai bine sa locuiesti intr-un oras de prin moldova sau oltenia.atunci sa te aud ce mai zici.m0rtii m@t11 de nenorocit
@john
09.04.2013 10:50
Trist este faptul ca str. Viitorului a fost FINALIZATA anul trecut, iar, saptamana trecuta, baietii destepti au venit si au frezat o banda de circulatie pe cateva sute de metri, de la Smighelschi, pana la intrarea in cart. Resita.
Oare cine plateste refacerea stratului "de uzura" ?
L.I. Venin
09.04.2013 10:57
foarte bine face ca aloca bani pt organizarea a cator mai multe evenimente si spectacole la Sibiu ca asta atrage cat mai multi turisti si așa intră si banii in oraș tot pt folosul sibienilor si al comertului ca degeaba avem un oraș frumos daca nu il vizitează nimenea
radony
09.04.2013 11:38
Poate daca nu te-ai mai abera si tu si alti imberbi tara asta ar merge mai bine. Poate daca te-ai informa inainte despre ce se intampla n-ai mai arunca cu insiruiri de vorbe fara noima. Poate daca ai fi stiut ca ICR-ul lui Marga a taiat de la finantare toate aceste proiecte mari, fortand primaria sa aloce banii, ai fi mai luminat in gndire. Da ... este frustrant faptul ca primaria este fortata sa plateasca pentru evenimente de importanta nationala pana la urma, in loc ca acestea sa fie finantate de o institutie cum e ICR-ul distrusa acum de comunistoidul MARGA.Stiai ca a taiat de la finantare proiectele de mai sus ( le-a declarat neeligibile) in schimb au fost declarate eligibile proiecte cum sunt: Analiza strategiilor de dezvoltare urbana pe coasta Marii Negre in anii 60-70. Studiul raporturilor si schimburilor din bazinul Marii Negre - Turcia si Romania (candidat: B.I.A. Istudor Sorin O. Nicolae); Gala premiilor VIP (Editura Arte); proiectul Minerva care include dizertatii si recitaluri de poezie (Asociatia Bibliopolis);proiectul fotografic "Din mosi-stramosi: Valea Trotusului".
TIFF-ul, Festivalul Anonimul, Festivalul de jazz, festivalul de teatru si multe altele au fost toate declarate neeligibile, fortand primaria sa finanteze cu bani ce ar fi putut rezolva nevoi mai urgente ale orasului: asfalatari de exemplu (valea aurie e in noroie, vasile aron la fel, lazaretul la fel, turnisorul asemenea, etc). Nu vad deci ce am spus neadevarat in postarea anterioara: primaria da 6 mil de euro, dar orasul e in valuri de noroaie

M-am saturat sa vad imberbi ca tine care nu pot argumenta, dar arunca cu laturi.
John @ @John
09.04.2013 11:49
Mananci rahat! Intra pe site-ul ICR si vezi ca s-au alocat banii pentru toate prostiile asa-zis "culturale" de la Sibiu! Daca nu stiai, Iohannis este prieten bun cu Marga si astia doi s-au sustinut permanent reciproc. Marga l-a facut pe Klaus inspector scolar general, inainte ca sa fie primar, contrar legii si Iohannis a declarat cand a fost"premierul" lui Geoana ca Marga o sa fie ministrul invatamantului in mod cert. Lasa-ne cu povestile de doi bani!
pt. 89.122.151.116
09.04.2013 12:11
saracule, mi-e mila de tine. locuiesc in cartierul 3 stejari, deci foarte aproape de vasile aron, iar cartierul chiar arata bine.valea aurie la fel.unde e noroi, inseamna ca sunt lucrari.marsh giga contra din sibiu.marsh in moldova sau in oltenia.dar inainte sa pleci, vezi ca am lasat o roaba plina cu sine de cale ferata in fata la tine la poarta.sa vi sa-mi dai banii!!!
pentru john
09.04.2013 13:29
stii unde e noroi? la tine in ograda, unde cresti porci.samantar obosit ce esti.si cand spun porci, ma refer la familia ta cretina, care nu ti-a dat prea multa minte.comentezi, dar habar nu ai pe ce lume traiesti.Sibiul este un oras frumos si recunoscut cultural. daca era un oras siderurgic, sigur baga primarul bani in fierul tau vechi.handicapat imputit ce esti. pai tu zici de turnisor ca arata groaznic? si normal, ca e plin de case facute langa camp.
tot pentru john
09.04.2013 13:37
va rog sa-l scuzati pe john.sunt tatal sau, si stiu ca fiul meu este bolnav.l-am adoptat cand avea 4 ani, si nu am stiut ca are probleme. a dezvoltat un fetish incredibil pentru primar , si pentru ca stie ca nu poate sa fie cu acesta, toata iubirea s-a transformat in ura si comenteaza ca apucatul. imi cer scuze din nou.mai devreme am intrat peste el in camera si isi mangaia membrul cu o bucata de fier vechi.
tatal lui john
09.04.2013 13:42
Ba, esti telegrafist? Nu se poate citi din cauza punctuatiei, mai trebuia sa pui si "stop" dupa fiecare propozitie. Imbecili sustinatori mai are sasul!
@ prostovanul cu ultimele trei comentarii
09.04.2013 14:08
Te caracterizeaza limbajul pe care il folosesti, suburban de manelist de Sibiu.

Sunteti orbi si plini de voi. Nu va puteti uita in jur si sa vedeti realitatea si adevarul din jurul vostru. Spre deosebire de tine nu sunt platit de iohannis si ai lui sa il ridic in slavi. Vad ce e in jur. Tre'sa fii orb de-a dreptul sa nu vezi ca dupa 13 ani de mandat ( dupa 23 de ani de la revolutie) Sibiul este un sat desfundat. Ca singurele strazi care s-au renovat sunt cele din centrul Sibiului unde si-au retrocedat sasii legal si ilegal imobilele. In rest aceleasi si aceleasi la nesfarsit: stefan, balea, alba, milea, spitalelor.

Dar realitatea asta este: cum zicea si 5.15.229.237, strazi din unele cartiere arata ca dupa bombardament. In ceea ce priveste ICR-ul: cat de mult scandal a fost pana cand Marga- caloriferul a rectificat lista?

Si din nefericire pentru tine, tigane (desi jignesc tiganii daca te numesc asa, sunt nascut in sbiu, crescut in sibiu, bunicii sunt din sibiu, parintii din sibiu...ceea ce nu cred ca poti afirma tu!
@ 109.99.52.157
09.04.2013 14:11
joooohn, (virgula) vezi ca a venit domnul gogulet si vrea sa ii speli masina. (punct) Dar de data aceasta sa nu te mai freci de pielea de pe scaune. (punct) Si daca esti cuminte la noapte poti sa dormi cu animalele in grajd. (punct) Acum inchide calculatorul si nu te mai da mare sibian, (virgula) cand toata familia se trage din ferentari. (punct) Nu mai plange ioaneeee, (virgula) adevarul doare. (punct)
tatal lui john
09.04.2013 14:24
marș mai frustratule si tu si cei care contesta sibiul si vede praful din ochiul altuia nu barna din ochiul lui iesti plin de rautate frustrare si invidie si tu si ceilalti care contesta tot ce sa facut in sibiu sunteti genul de oameni care muriti de invidie cand merge ceva bine sau la altul bine si care asteptati sa va cada toat timpul ceva din cer fără sa faceti nimica sau ce vreti sa vine autoritatile sa fa faca curat in fata casei voaste ca voi sunti niste putori va tot plangeti de mizerie atunci puneti mana si mai strangeti si voi singuri . ca autoritatile au facut destule si mai fac NIMIC ERA BUN? si apropo nu m-a platit nimenea pentru asta
pt asta din nem de nem de sibian maram
09.04.2013 15:10
ai un plus de la mine pt comentariul tau.....la fel si cel care isi batea p000la de john.toti comenteaza numai ca sa se afle in treaba, dar habar nu au cum arata alte orase din tara.m0000ie bai john
@@@@pt asta din nem de nem de sibian maram
09.04.2013 16:27
Atata timp cat concertele sunt cu intrare gratuita,sibienii mei,iubesc cultura.Cand apar spectacole contra cost,atunci acestea se anuleaza din cauza vanzarii foarte slabe de bilete.Imi place festivalul de teatru,dar multe spectacole sunt de proasta calitate si de umplutura.Domnului Johannis ii recomand sa mai mearga si printre blocuri,ca sa vada starea reala a aleeilor si drumurilor.
Mama lu John
09.04.2013 17:10
Dragii mei nu mai fiti carcotasi.
Sibiul arata din ce in ce mai bine.
Trebuie sa recunoasteti ca in perioada imediat urmatoare nu va mai avea strazi in noroi.
Trebuie sa fim multumiti ca se investeste in cultura sibiul este un oras cultural si o sa aduca multi turisti daca a facut treaba asta.
Domnul primar este extraordinar si stie ce face.
Si in fiecare cartier se lucreaza si daca ati vazut bine dupa sezonul rece nu au mai fost gropi pe strazi.Deci este o mare diferenta.
ALEX
09.04.2013 22:37
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica