Tribuna
PNL
PMP Sibiu atacă administraţia locală
Alexandra CHEŞCU
2885 vizualizari
PMP Sibiu atacă administraţia locală
"Îi invit pe colegii mei libe­rali să susţină în Biroul Per­manent introducerea de ur­genţă a acestui proiect de lege (n.r. Legea votului prin corespondenţă) şi să-l vo­tăm în procedură de urgen­ţă. Putem să o facem până săptămâna viitoare. Dacă nu se va întâmpla săptămâna viitoare, în opinia mea, nu vom mai avea când", a spus deputatul Clement Negruţ, vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP). Liderul organizaţiei politice s-a aflat ieri la Sibiu, pentru a participa la o evaluare a organizaţiei PMP Sibiu, despre care crede că se află în parametri buni.

Cu această ocazie, depu­tatul Clement Negruţ i-a criti­cat dur pe colegii săi liberali din Opoziţie, arătând că ultima moţiune a PNL nu a fost pregătită aşa cum tre­buie pentru a duce la demi­terea Guvernului condus de Victor Ponta. Liderul PMP a mai arătat că proiectul de lege care vizează votul prin corespondenţă şi votul electronic ar trebui dezbătut cât mai repede, termenul limită până la care legea ar mai putea fi promulgată şi înscrisă în Monitorul Oficial fiind 1 noiembrie.

Închiderea autostrăzii şi preţul apei sibienilor

Problemele de interes legislativ nu au fost singurele abordate în cadrul conferinţei de presă organizate cu prilejul vizitei la Sibiu a liderului PMP, ci şi probleme de interes local, cum este închiderea tronsonului de autostradă Sălişte - Cunţa sau preţul crescut al apei. Totodată, liderii PMP Sibiu au cerut demisia preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea.
"22 de kilometri din autostrada A1 rămân închişi (n. r. tronsonul Sălişte - Cun­ţa închis circulaţiei la 7 sep­tembrie pentru reparaţii), deşi autostrada a fost dată în folosinţă cu doar nouă luni în urmă privând astfel sibienii de o legătură rapidă cu zona de vest a ţării (...). Cauza este una simplă: s-a grăbit inaugurarea pentru a se lăuda domnul Ponta în campanie. Compania Na­ţio­­nală a Autostrăzilor şi Dru­murilor Naţionale din Româ­nia, a dat dovadă de o vădită incompetenţă cu care admi­nis­trează ceea ce ar fi trebuit să fie sistemul naţional de autostrăzi", a spus Diana Popa, preşedintele Organi­za­ţiei Judeţene a PMP Sibiu.
La rândul său, Alexandru Şomandră, preşedintele Organizaţiei Municipale a PMP Sibiu, a ridicat o altă problemă de interes pentru sibieni: scumpirea apei. "În 30 aprilie 2015 printr-o hotărâre de Consiliu Local s-a decis scumpirea ser­viciilor de apă şi canalizare în Sibiu şi pe teritoriul altor localităţi deservite de SC Apă-Canal SA (...) Obser­văm, astfel, o dublare a a­cestor tarife", a spus Ale­xandru Şomandră, arătând că din punctul de vedere al organizaţiei pe care o re­prezintă, scumpirea este abuzivă şi nejustificată. "Noi apreciem că cei din Con­siliul Local ar trebui să ape­re interesele cetăţenilor în faţa furnizorilor de servicii. Vom analiza împreună cu colegii oportunitatea de a ataca această hotărâre în contencios administrativ, urmând să cerem anularea ei", a mai spus Alexandru Şomandră.






comentarii
1 comentarii

cu apa averti dreptata da cind erati la putere tot voi iati sustinut
adi3
02.10.2015 12:18
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica