Tribuna
PNL
Pianul Călător vine la Sibiu
Alexandra CHEŞCU
2274 vizualizari
Pianul Călător vine la Sibiu

O aventură artistică iniţiată de celebrul pianist Horia Mihail, împreună cu Radio România Cultural şi asociaţia culturală Accendo promite să-i prindă în mreje şi pe melomanii din Sibiu şi Mediaş, în zilele (de fapt serile) de 11, respectiv 12 aprilie. Purtând titlul poetic de Pianul Călător, evenimentul este de fapt un turneu care a ajuns deja la cea de-a treia ediţie şi care a început în 2013 la Sânnicolau Mare. Prin intermediul acestuia, pianistul Horia Mihail îşi propune ca până în 27 aprilie să ajungă în toate zonele istorice ale ţării. Destinaţia finală va fi Tulcea, unde cel de-al treilea pian călător va şi r[mâne.
„În ultimele turnee pe care le-am susţinut, am remarcat că infrastructura pianistică lasă mult de dorit în majoritatea marilor oraşe din România. Efectiv nu aveam pe ce să cânt. Am cântat pe instrumente insalubre, vechi. Atunci am venit cu această idee de a  găsi un pian pe care să-l recon­diţion[m şi să-l punem la dispoziţia unei comunităţi", a spus Horia Mihail, care în cele două ediţii ale Pianului Călător desfăşurate în anul 2011 şi 2012 a lăsat "moştenire" câte un pian oamenilor din Mediaş şi Sânnicolau Mare.
Iubitorii muzicii care vor alege să se bucure de fiecare respiro pe care îl face Pianul călător vor avea ocazia de a se bucura de un repertoriu ce constă integral în lucrări de Beethoven - Patetica, Sonata Lunii, Appassionata şi Con­certul nr. 4 in Sol major pentru pian şi orchestră - în interpre­tarea unui virtuoz al pianului.
La Sibiu, concertul dirijat de Sabin Păutza se va desfăşura la Sala Thalia începând cu ora 19.




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica