Tribuna
PNL
În 2014
Peste 6 milioane de vaccinări la animale şi păsări
Ana Maria MĂTUŞOIU
1766 vizualizari
Peste 6 milioane de vaccinări la animale şi păsări
Pe parcursul anului trecut, D.S.V.S.A. Sibiu a realizat, în colaborare cu alte instituţii sibiene, o serie de acţiuni pentru a asigura, printre altele, o stare de sănătate şi bunăstare a animalelor şi păsărilor care se cresc în scop economic în judeţul Sibiu. Totodată, au avut loc acţiuni de supraveghere, inspecţii şi controale pentru asigurarea pieţei de consum cu produse alimentare de calitate şi salubre.

În judeţul Sibiu se creşte un număr însemnat de animale şi păsări, producţia primară obţinută de la acestea asigurând materia primă pentru consum ca atare sau pentru procesare în unităţi specializate pentru produse din carne, lapte, ouă, peşte, produse apicole, produse de panificaţie, legume şi fructe.

Acţiunile inspectorilor D.S.V.S.A. Sibiu pe parcursul anului 2014

Pentru a asigura starea de sănătate şi bunăstare a animalelor şi păsărilor care se cresc în scop enonomic în judeţul Sibiu, inspectorii D.S.V.S.A. Sibiu au efectuat, în cursul anului 2014, nu mai puţin de 135.134 acţiuni de supraveghere clinică a bolilor, 6.099.656 vaccinări imunoprofilactice, 435.320 tratamente antiparazitare şi 129.503 examene de laborator, pentru supravegherea bolilor transmisibile cu importanţă majoră. De asemenea, aceştia au efectuat 3.174 acţiuni de supraveghere, inspecţii şi controale, având ca ţintă implementarea legislaţiei din domeniul alimentar în obiective care produc, procesează, depozitează, transportă şi comercializează produse alimentare de origine animală şi vegetală, fiind asigurată piaţa de consum cu produse alimentare de calitate şi salubre.
"S-a acordat sprijin crescătorilor individuali de animale şi producătorilor individuali, pentru a putea produce, prelucra şi comercializa produsele obţinute în condiţiile stabilite prin legislaţia din domeniu, fiind înregistrate în anul 2014, 541 de obiective cu profil alimentar, precum şi 64 de mici producători pentru vânzare directă a producţiei primare de lapte, miere, ouă şi peşte, produse obţinute în exploataţiile proprii", a spus dr. Ioan Penţea, purtător de cuvânt al D.S.V.S.A. Sibiu. Acesta a mai afirmat că, prin autorizarea în acest an a încă două abatoare de mare capacitate, se asigură crescătorilor de animale valorificarea în condiţii corespunzătoare şi legale a animalelor din gospodărie.

D.S.V.S.A. Sibiu, în colaborare cu alte instituţii

Anul 2014 a fost unul bun atât pentru export, cât şi pentru import. D.S.V.S.A. Sibiu anunţă că a acordat sprijin prin asistenţă de specialitate pentru exportul a 9.838 capete tineret bovin, 62.822 tineret ovin, 13 asini, 15.800 păsări şi 216 câini comunitari, precum şi importul a 5.566 capete tineret bovin, 101 ovine, 3.381 suine, 365.402 pui de o zi şi material seminal de bovină şi porcină, 850 tone miere de albine, 181 tone conserve din carne, 10 tone preparate din carne, 70 tone brânzeturi, 340 tone carne de melc, 570 tone piei crude şi 66 tone de lână. De altfel, D.S.V.S.A. Sibiu anunţă că, în derularea acţiunilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, a colaborat cu alte instituţii judeţene implicate, respectiv D.A.J., D.S.P., I.P.J. şi C.P.C.
"Implicarea serviciilor sanitar-veterinare şi a autorităţilor locale în implementarea legislaţiei din domeniul creşterii animalelor şi pentru siguranţa lanţului alimentar are o paletă mult mai largă, însă considerăm că există toate premisele precum şi dorinţa de colaborare a factorilor responsabili pentru realizarea programelor impuse de legislaţia din domeniu, necesare pentru apărarea atât a sănătăţii animalelor cât şi a populaţiei judeţului Sibiu", a mai spus dr. Ioan Penţea.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica