Tribuna
PNL
Peste 100 de joburi prezentate la ULBS
Andra MARINESCU
1622 vizualizari
Peste 100 de joburi prezentate la ULBS
De la economişti, la ingineri, doctori şi alte profesii. Asta au putut vedea studenţii care au trecut ieri pragul Universităţii "Lucian Blaga" din strada Lucian Blaga nr. 2, cu ocazia bursei locurilor de muncă D.O.C.S. - Student Jobs 2013. Aceştia au interacţionat direct cu angajatorii, care le-au prezentat oportunităţile şi posturile disponibile ale firmei, precum şi cerinţele fiecărui loc de muncă.
Cu răbdare, dorinţă de a afla pentru ceea ce se pregătesc pe băncile facultăţilor, dar şi pentru a sta faţă în faţă cu angajatorii, zeci de studenţi au venit ieri la Târgul de Cariere organizat de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, prin Biroul de Orientare în Carieră a Studenţilor, Consiliere Psihologică şi ALUMNI. "Aş fi interesat de un job în domeniul ingineriei, ceva cu calculatoare. O să depun CV-uri la ce găsesc", spune Ionuţ, unul dintre tinerii care caută, din stand în stand, un loc de muncă. Însă nu toţi au venit pregătiţi ca Ionuţ. Cei care nu au avut CV-urile completate de acasă au putut completa pe loc aceste competenţe şi cunoştinţe.
12 firme caută angajaţi
În ceea ce priveşte numărul locurilor de muncă prezentate la ULBS, acesta depăşeşte suta. Cele 12 firme din variate domenii de activitate oferă fie posturi full-time, fie part-time. "Oferta companiilor de a angaja studenţi încă din timpul facultăţii este din ce în ce mai mare. E o oportunitate pentru angajatori de a-i testa încă din perioada studenţiei, cu câştig de ambele părţi, însă, pentru că una e să vină un candidat şi să susţină un interviu pentru angajare şi alta e să îl descoperi pe parcursul anilor de studiu, să îl ai permanent în companie şi să vezi de ce e capabil", spune Ioan Bondrea, rectorul ULBS. Astfel, Târgul reuneşte firme atât din ţară, cât şi din străinătate, printre care se numără BCR Asigurări, IMC, Krom­berg & Schubert Romania Me, Stefanini, Sibex, Careers in White Romania, H&H Consulting, Ambient şi Indsoft. În acest sens, se recrutează doctori specialişti sau rezidenţi, asistenţi, dentişti, psiho­tera­peuţi, farmacişti, psihologi în renu­mite companii din Germania, Franţa, Marea Britanie, Austria, Danemar­ca, Norvegia, Suedia şi Elveţia. În plus, căutate sunt şi joburile în IT. "Firma noastră oferă un număr de zece posturi de programator software. Noi ne uităm după programatori Android, anu­mite tehnologii specifice, Java, C++. Nivelul de experienţă este mediu şi avansat, cu minim doi ani de experienţă. De asemenea, ne uităm şi după colaborări cu studenţii din ani terminali, care presupun că au ceva experienţă şi pot să intre relativ în producţie", explică Nicolae Duţu, de la ICM România. Nici domeniul financiar nu este neglijat. "În principiu căutăm vorbitori de limbi străine, respectiv italiană, franceză, engleză, spaniolă, germană sau olandeză", spune Simina Selejan Bojin, manager proiect la Office Depot.
Evenimentul, aflat la cea de-a treia ediţie, urmează a fi limitat în iunie în domeniul ingineriei. "Sunt varii do­menii, de la medicină, inginerie, zona economică. Nu vreau să fiu părtinitor, dar iarăşi cererea în zona tehnică este destul de mare. Tocmai de aceea ne planificăm, în perioada următoare, prin iunie, să realizăm un târg de joburi la Facultatea de Inginerie dedicată doar studenţilor din această zonă tehnică", adaugă Ioan Bondrea.




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica