Tribuna
PNL
Paşti pentru angajaţii Hidroelectrica: între 100 şi 150 de disponibilizări
Ovidiu BOICA
2301 vizualizari
Paşti pentru angajaţii Hidroelectrica: între 100 şi 150 de disponibilizări
Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a anunţat, ieri, la Sibiu, că imediat după Paşti, între 100 şi 150 de angajaţi ai societăţii din sectorul TESA vor fi disponibilizaţi. Aceştia nu vor pleca acasă cu mâna goală. În funcţie de vechime, ei vor primi între cinci şi douăsprezece salarii compensatorii.
Borza a declarat că toţi cei care vor fi disponibilizaţi sunt din servicii supradi­mensio­nate. „Procesul de dispo­nibilizare la Hidroelectrica va continua. Va urma un val doi de disponibilizări, după Paşti. Administratorul judiciar va încerca să corecteze acele erori ale directorilor din primul val pentru că, în continuare, pe anumite paliere, şi în special din zona TESA, sunt servicii supra­dimensionate. Şi mă refer aici la financiar – conta­bilitate, resurse umane sau IT. În con­tinuare, ponderea TESA în numărul de salariaţi este de circa 33 la sută, ceea ce, din punctul meu de vedere, este inadmisibil”, a declarat Remus Borza, într-o conferinţă de presă.
Borza a explicat că per­sonalul din zona de exploa­tare nu va fi disponibilizat, ci doar cel din TESA. De asemenea, acesta a pre­cizat, răspunzând unei întrebări, că există nişte criterii pe baza cărora se fac disponibilizările, criterii agreate de către sindicaliştii din societate. “Ultimul venit, primul plecat. Abateri la normele de muncă, gradul de încărcare pe respectivul salariat şi pe serviciul din care face parte, atribuţiile concrete aferente fiecărui serviciu sau direcţie. Avem în continuare 186 de salariaţi la contabilitate şi nu suntem o firmă de audit, avem peste o sută la personal, peste 130 la IT. Este o supradi­mensionare cât se poate de evidentă şi este, de ase­menea, şi o supra-remu­nerare a personalului TESA”, a mai spus Borza, care a afirmat că angajaţii dispo­nibilizaţi vor primi între cinci şi douăsprezece salarii compensatorii, în funcţie de vechime.
Administratorul judiciar al Hidroelectrica a mai precizat, ieri, în conferinţa de presă, că vor mai exista şi alte disponibilizări, însă data exactă a acestora nu a fost stabilită.
Borza a afirmat că vor mai pleca circa cinci sute de oameni de la hidroservuri, odată cu eficientizarea şi tehnologizarea acestora, etapă care va avea loc în perioada următoare, dar şi aproximativ trei sute de angajaţi de la micro­hidrocentrale, odată cu vânzarea acestora, proces care va debuta în vară.
În plus, Borza a afirmat că cinci dintre sucursalele Hidroelectrica vor fi comasate, prin această acţiune mai fiind dis­ponibilizate aproximativ două sute de persoane.




comentarii
5 comentarii

parca vad ca majoritatea viitorilor someri va fi de la sucursala SIBIU locurile voastre de munca se duc la viitoarea capitala regionala brasov pe placu celor care ne conduc ne vinde bucata cu bucata locurile lor de munca sunt asigurate si bine platite fara nici o eficenta votati psd
electrician
20.04.2013 07:20
cati copii de pdl-isti au fost angajati in ultimii ani, au de unde restructura. plus soferul lui trihenea cu studii de economist la alma mater, inclusiv fiul femeii de serviciu, fata lui cernea pensii etc. in timp se hidrotehnicienii nu au avut loc.
legea lui ohm
20.04.2013 08:41
cati copii de pdl-isti au fost angajati in ultimii ani, au de unde restructura. plus soferul lui trihenea cu studii de economist la alma mater, inclusiv fiul femeii de serviciu, fata lui cernea pensii etc. in timp se hidrotehnicienii nu au avut loc.
legea lui ohm
20.04.2013 08:41
pentru a 3 oara postez si nu-mi8 dati comentariul ---m-am lamurit si de voi
andreea
21.04.2013 11:33
No las' ca pana acum au luat niste salarii nesimtite si nu i-a durut in banana de nimeni. Au conturi grase si nu mor de foame. Acum se dau loviti...mama lor de hoti, au furat tara asta de au adus-o la faliment...huoooooo :((
Argo
21.04.2013 15:39
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica