Tribuna
PNL
Octombrie, luna conştientizării şi prevenirii cancerului de col
Alexandra DRAGUT
1595 vizualizari
Octombrie, luna conştientizării şi prevenirii cancerului de col
Zilnic, în România, nouă femei sunt diagnosticate, iar la fiecare patru ore o femeie moare din cauza cancerului de col uterin. Joi, 22 octombrie, de la ora 18, va avea loc o conferinţă în Bucureşti, care va fi transmisă live şi la Hotel Ramada, din Sibiu, prin care se urmăreşte informarea la un nivel ridicat cu privire la uşurinţa prevenţiei în ceea ce priveşte virusul HPV şi a cancerului de col uterin în rândul femeilor cu vârsta cuprinsă între 20 şi 45 de ani.

Simptomele cancerului de col uterin nu sunt întot­dea­una evidente şi, de cele mai multe ori, femeile ajung la medic când este deja prea târziu, iar acesta ajunge să fie diagnosticat într-un stadiu mult prea avansat. Prin aceas­tă conferinţă, organi­zatorii doresc ca un număr cât mai mare de femei să fie informate corect cu privire la această problemă. "Întrucât cancerul colului uterin are o lungă perioadă de evoluţie sub forma unor leziuni pre­cursoare, depistarea şi tra­ta­rea acestor leziuni repre­zintă o măsură extrem de eficientă de prevenire a can­cerului de col invaziv. Impor­tanţa prevenţiei este una semnificativă, atât pentru pacientă, deoarece vorbim despre o patologie potenţial letală, cât şi pentru sistemul medical, evitându-se astfel costuri suplimentare consi­derabile asociate tratamen­tului şi urmăririi oncologice. Implicarea mea într-o astfel de campanie vine din dorinţa mea, în primul rând ca fe­meie, de a schimba ceva şi porneşte de la premisa că un gest simplu şi necosti­sitor poate evita o boală gravă cu consecinţe şi mai grave pe toate planurile: personal, familial şi socio-economic”, spune doctor Elvira Brătilă, medic primar obstetrică-ginecologie.
Prevenirea cancerului îţi salvează viaţa

Conferinţa a avut loc şi anul trecut, tot în octombrie, care a fost denumită "luna con­ştientizării şi prevenirii can­cerului de col uterin". Au par­ticipat peste 400 de parti­cipante, iar la finalul cam­paniei 1.000 de vouchere le-au fost oferite femeilor pentru o consultaţie gratuită. Acce­sul la Conferinţa Naţio­nală de Prevenire a Cance­rului de Col Uterin este gra­tuit şi este oferit în baza completării formularului de înscriere de pe www.alegeviata.com/inscrieri.







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica