Tribuna
PNL
Nunta în stilul eco, rochii reciclabile şi o lebădă pe ape din PET-uri, într-o expoziţie, la ULBS
Liuba STARII
3583 vizualizari
Nunta în stilul eco, rochii reciclabile şi o lebădă pe ape din PET-uri, într-o expoziţie, la ULBS
Creativitatea, imaginaţia şi dorinţa de a îmbunătăţi mediul înconjurător prin reciclarea deşeurilor au adus recent, peste 350 de tineri de la 23 instituţii de învăţământ din Braşov, Harghita, Mureş, Sibiu şi Vâlcea, la cea de a opta ediţie a concursului ”Deşeurile pot fi şi artă”.

 

Sticle de apă, pneuri, şerveţele, pungi, hârtie şi obiecte din plastic au primit “a doua viaţă” şi au fost transformate în capodopere de artă. Mai multe echipe din cinci judeţe ale ţării şi-au găsit curajul şi au participat într-o competiţie organizată de Facultatea de ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului din cadrul Universităţii ”Lucian Blaga” din Sibiu. Astfel, au apărut diferite decoraţiuni pentru amenajarea şi înfrumuseţarea designului locuinţei, piese vestimentare, obiecte de uz tehnic, mobilier de grădină, chiar şi “o moară cu noroc”.

 

“Am încercat să folosim doar obiecte pe care le-am găsit pe acasă. Am muncit la moara noastră aproximativ două săptămâni. Denumirea proiectului respectiv are două sensuri. Pe lângă opera învăţată la şcoală, mai înseamnă trecerea norocului de la partea rea la cea bună, unde folosim energia alternativă”, a explicat Adriana Dumitraşcu, elevă a Colegiului Naţional “Gib Mihăiescu” din Drăgăşani.

 

Mai mulţi vizitatori ai expoziţiei au fost impresionaţi de imaginaţia reprezentanţilor  Colegiului Economic din Râmnicu Vâlcea, care au reuşit “să joace o nuntă” în stilul eco.

 

“Rochia miresei şi costumul mirelui au fost create din 360 de saci menajeri. Pentru buchete am folosit ziare şi sclipici. Am făcut şi o arcadă din sticle, pe care le-am vopsit şi am ataşat nişte flori din hârtie perforată. De asemenea, am confecţionat o căsuţă pentru bani, două vaze de flori, accesorii şi un coşuleţ pentru bomboane. La ora de modul am stat cu mai mulţi colegi şi ne-a părut interesant şi util să facem mai multe obiecte pentru nuntă din materiale reciclabile”, a povestit Ştefania Ciobanu.

 

Participanţii au fost emoţionaţi şi nerăbdători să afle rezultatele concursului. Ei au mărturisit că au muncit, în echipe, câteva zile, unii dintre ei chiar şi săptămâni, pentru a prezenta decent şcoala, liceul sau facultatea din care provin şi a câştiga „premiul cel mare”.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica