Tribuna
PNL
Asta la re(cidi)vista
Nu mai luaţi şpaga, nici măcar la caricaturizat!
Rareș BIŢU
4676 vizualizari
Nu mai luaţi şpaga, nici măcar la caricaturizat!

CTP: „Dacă după un an de zile, organele din România, incapabile să salveze pe cineva sau măcar să recu­pereze morţii şi epava în acci­dentul aviatic din Apuseni, ne anunţă că încă n-au desco­perit cauzele şi răspunderile în producerea accidentului, cam cum se vor comporta zi­sele organe, fie şi benoclân­du-se în cartelele şi compu­terele tuturor cetăţenilor, dacă are loc pe-aici un atentat temeinic?

Putem spera, mai degrabă, că în aerul românesc chiar şi atentatele se vor împiedica şi vor cădea în bot?”
No, zi de mai pricepi ceva!
Nu m-aşteptam ca ora exac­tă să mi-o greşească taman întâiul orologiu. Orolo­giu incapabil, văd, să priceapă că scopul legii Big Brother nu e, bre, stârpirea terorismului, şi nici diminuarea lui, ci controlul fiecărui individ din care e alcătuită gloata. Individ despre care cineva ţine morţiş să ştie ce-i place şi ce nu, ce apucături ori obiceiuri are, unde i se termină obsesia şi unde îi începe fanatismul, că doar pentru asta postează în draci pe net, nu? Hai, mai bagă o poză cu copilul, cu ma­maia, dă-i în fapt pe facebook! Cineva abia aşteaptă ...

# Hodoronc – tronc: cine îşi închipuia că fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Ovidiu Puţura, va ajunge să fie umflat de DNA pentru trafic de influenţă şi luare de mită? Probabil nici măcar Puţura, însă nu asta-i problema. Profit de ocazie: dacă tot ajung să se zbată în plasa DNA cleni din ăştia din Justiţie, n-ar fi oare mai corect ca ministerului cu pricina să nu-i mai zică Ministerul Justiţiei? Nu de alta, da' nu bate nicicum: cum adică să fie prinşi matrapazlâcând tocmai angajaţi din Justiţie? Uite, să-i zică Misterul Justiţiei, nu credeţi c-ar suna mai bine?

„Nu se pot lua decizii de faţă cu presa”

# Una grea merge? Ins­piraţi adânc şi feliaţi o lămâie: e pe bază de legi electorale, ticluite de aleşi în şoaptă, cu uşile închise. Cum unde? La şedinţa Comisiei de cod elec­toral, unde presa n-a avut acces. Cum adică de ce n-a avut? Fiindcă „Nu se pot lua decizii de faţă cu presa”, a explicat Valeriu Zgonea, acest preşedinte al Camerei Depu­taţilor, că altfel nu-mi vine să-i pot zice.
No, aici mi se pare corect. Adică, ia stai aşa: de ce să aibă acces presa? Dacă tot îi plătim, să mai aflăm şi ce le-a mai trecut ăstora prin cap? Dacă ştie presa, ştie şi bizonul. Ori dacă ştie bizonul, s-ar putea ca într-o zi să şi priceapă. Ori bizonul nu pentru asta îi ţine pe banii lui pe colegul lui Mihai Viteazul şi pe colegii colegului lui Mihai Viteazul. Ce-i aşa greu de priceput? Şi drept îi că Parlamentul n-o fi moşia lui Zgonea, dar sigur nu e nici moşia lui, a bizonului.


# Or de aici şi până la ivirea următorului sondaj, pentru Gândul.info n-a mai fost decât un pas: „Ar trebui ca presa să aibă acces la dezbaterile Co­misiei pentru elaborarea legilor electorale?”
Nţţ, nici vorbă! Păi, cum să aibă, mă, presa acces? Păi, de asta au murit naivi la Revo­luţie? Presa trebuie scoasă afară, hâşâită, precum jderii prinşi în grajd. Când intră presa pe geam, o scoţi pe fereastră. Când intră pe horn, faci de­grabă focul. ... Cum? Drep­tul la ce, mă? ... La liberă infor­mare? Ia, ieşi tu naibii afară, obrăznicătură care mi-eşti, că de pun mâna pe perciunii ăia, franjuri ţi-i fac! Auzi la el, „dreptul la liberă informare”! Adică după ce v-aţi repezit la urne 7,4 milioane, acuma fix dreptul ăsta vă roade? Dar cine sunteţi voi, mă piţifel­nicilor, să vă luaţi de colegul lui domnu' Mihai Viteazul? Aţi fost colegi şi voi barem cu Agripina? Aţi împărţit aceeaşi bancă cu Gerula? I-aţi luat pufuleţi voi lui Menumorut?
V-aţi brăcinărit voi cu Gioconda? I-aţi livrat ascuţitori numitului Ţepeş sau măcar mistrii meşterului Manole?... Nu? Atunci, ia: jos labele pe de domnul Zgonea, da?

# Alt sondaj scutură portativul de bemoli: „Ce post tv preferaţi?” Na poftim: păi, la specie alcătuim, nu-i evident că românul e fiert pe Taraf TV?

# „DNA: Chiuariu a cerut 3 milioane de euro pentru ca Paltin Sturdza să primească 6.000 ha de pădure”. Pentru cine a uitat că distinsul a fost ministrul Justiţiei, repet: nen-tu Chiuariu a fost ministrul Justiţiei, deci nu orice terchea-berchea cu ifose de găinar, da?

# De asta am repetat ştirea: fiindcă mi-e mie jenă să apară iar penibili din ăia prinşi de DNA cu şpăgi ridicole cu care nici măcar o poşetă la preţ de garsonieră nu îţi mai poţi lua.
#  Trosc – pleosc! Aoleu! Ce-aţi făcut, mă? Na poftim: uite, mă, exact de asta mă temeam: „Şapte poliţişti de la Secţia 5 Poliţie Timişoara prinşi că luau mită au fost duşi la audieri, la Parchetul Tri­bunalului Timiş. Surse judi­ciare spun că poliţiştii au fost monitorizaţi timp de mai multe luni, iar marţi, doi dintre ei au fost prinşi în flagrant în timp ce luau mită 100 de lei, respectiv 300 de lei pentru a consemna infracţiuni mai uşoare în cazul şoferilor care încălcau regulile de circulaţie”, bagă de seamă Mediafax. Hmm, nu-i drept, pur şi simplu nu-i drept: adică alţii se chinuie să facă din şpagă un prezent pentru familie, un viitor pentru nepoţi, un ceva mai de Doam­ne ajută şi vin neterminaţii ăştia, suporturile ăstea de chipiu şi iau şpaga la carica­turizat! Ruşine, mă, capete de plută, nici măcar nu vă salut!






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica