Tribuna
PNL
Noutate la Spitalul Municipal Mediaș: Operații endiscopice realizate în premieră
Vasile ANTIPA
1291 vizualizari
Noutate la Spitalul Municipal Mediaș: Operații endiscopice realizate în premieră

În cadrul Spitalului Municipal Mediaș au fost realizate, vineri, două intervenții chirurgicale urologice endoscopice. Acestea au fost realizate cu aparatură de ultimă generație, achiziționată cu bani de la bugetul Mediașului.

Una dintre intervenții a fost de rezecție transuretrală a unui adenom de prostată. Ambele intervenții urologice au fost realizate de către o echipă de specialiști formată din profesorul doctor Virgil Oșan de la Târgu Mureș, dar și medicul Teodor Nicola, ce lucrează din 2018 la Spitalul Municipal Mediaș.

Conducerea unității medicale medieșene a decis anul trecut achiziționarea de aparatură modernă pentru urologie în valoare de 600.000 lei, iar blocul operator a fost și el modernizat, pentru a se crea cele mai bune condiții pentru pacienți.

“Prima intervenție a fost una de rezecție transuretrală a unui adenom de prostată. Aceste intervenții reprezintă o rutina în alte centre. Ne bucurăm că dispunem de aparatură modernă. Sunt recunoscător profesorului Oșan care a venit și ne-a sprijinit.

De asemenea, le  mulțumesc profesorului Grigore de la Sibiu și conferențiarului Hașegan care ne-au sprijinit. Nu în ultimul rând mulțumesc și conducerii care a fost foarte receptive la necesitatea achiziționării de aparatură, necessitate justificată prin adresabilitatea foarte, foarte mare a pacienților urologici.

 

Nu se mai fac ac pe vremuri, intervențiile deschise, deci viitorul reprezintă minim invaziv, deci incizii cât mai puține și recuperare cât mai rapidă.”, a spus medical Teodor Nicola.

“Ne aflăm astăzi în fața unei premiere pentru Mediaș, două intervenții chirurgicale urologice la Mediaș. Acest lucru a fost posibil prin achiziționarea unei aparaturi specifice în valoare de aproximativ 600.000 de lei. Intervenția se realizează în blocul operator septic, care la rândul său a fost renovat la sfârșitul anului trecut cu un cost de aproximativ 200.000 de lei.

Există toate condițiile ca domnul doctor Nicola, medical urolog al Spitalului Municipal Mediaș să își desfășoare activitatea în cele mai bune condiții”, a spus Gheorghe Nicorici, managerul Spitalului Municipal Mediaș.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica