Tribuna
PNL
Mircea Cazan (PNL): „USL e la un pas de a deveni istorie”
Mircea Cazan (PNL): „USL e la un pas de a deveni istorie”

Deputatul PNL, Mircea Cazan este de părere că USL este la un pas de a fi istorie, iar criza în care Uniunea se află de aproape trei săptămâni este „o criză artificială, o criză provocată de persoane interesate să dărâme ce s-a construit în ultimii doi ani, o criză provocată de persoane care nu doresc ca o alianţă politică puternică să-şi îndeplinească obiectivele”. Mircea Cazan a plecat la Bucureşti, la Delegaţia Permanentă a PNL cu mesaj clar de la Sibiu: fie Klaus Iohannis va fi vicepremier şi ministru de interne, fie PNL să iasă de la guvernare.
Cazan spune că „intoxicările, diversiunile şi manipulările şi-au făcut până în acest moment efectul: USL este la un pas de a deveni istorie”, deoarece „o serie de factori de decizie din rândul aliaţilor au cedat, voluntar sau involuntar, diversiunilor şi manipulărilor celor interesaţi”.
În calitate de preşedinte al PNL Sibiu, Mircea Cazan spune că organizaţia sibiană este de acord cu deciziile luate la Bucureşti de conducerea centrală şi nu îşi doreşte nici să rupă USL şi nici să iasă de la guvernare. „PNL are un mandat de îndeplinit faţă de cei care l-au votat, chiar dacă a candidat într-o alianţă. De asemenea, PNL consideră că aceeaşi obligaţie o are şi PSD în cadrul USL. Ne-am angajat în faţa cetăţenilor, să reconstruim o Românie puternică prin respectarea fără ezitări și abateri a promisiunilor făcute în cadrul programului de guvernare. Pe parcursul a aproape doi ani de guvernare, PNL nu doar că a contribuit decisiv la respectarea programului de guvernare, dar a şi reuşit să evite unele posibile devieri de la acest program, devieri născute voluntar sau involuntar din intenţiile unora dintre partenerii noştri”, a spus Mircea Cazan.
Mai mult, Cazan spune că PNL a decis cooptarea în echipa guvernamentală a lui Klaus Iohannis „pentru îmbunătăţirea actului de guvernare, şi chiar şi pentru crearea unei imagini mai bune a României în unele cancelarii vest-europene”. „Din păcate din acel moment, s-a produs un declic în zona partenerilor noştri din USL, un declic care nu poate fi explicat din punct de vedere logic. Repet, poate şi-au făcut efect intoxicările şi diversiunile, poate există şi o serie de interese personale ale unor personaje implicate direct sau indirect în conducerea grupărilor politice cu care s-a aliat PNL. Au apărut – imediat după propunerile legitime ale PNL de a efectua o serie de schimbări în zona guvernamentală care îi este arondată – o serie de condiţionări inacceptabile, care ar fi însemnat ca PNL să devină o anexă a PSD la guvernare. Am asistat în ultimele zile la eforturi conjugate ale unor lideri ale partidelor cu care PNL s-a aliat de forţare a ieşirii noastre de la guvernare”, mai spune Mircea Cazan.
Liderul PNL Sibiu îi atrage, totodată, atenţia premierului Victor Ponta, că nu ar fi ajuns prim-ministru fără aportul PNL. De asemenea, Cazan mai spune că Ponta trebuie să ştie că „în foarte, foarte multe judeţe, inclusiv în Sibiu, candidaţii din partea PSD nu ar fi ajuns preşedinţi de consilii judeţene fără aportul PNL şi nici invers”.
Ţinând cont de toate aceste, Mircea Cazan este de părere că dacă PNL nu vas mai fi la guvernare, atunci şi PSD trebuie să plece, deoarece „dacă împreună nu se mai poate continua, trebuie să privim cu responsabilitate înainte, şi dacă am pornit împreună la drum, am venit la guvernare împreună, să plecăm tot împreună şi să lăsăm electoratul să aleagă”.






comentarii
9 comentarii

Nu fi fericit domnule Cazan ca plecati de la guvernare.Dai dovada de infantilism politic,esti mic si ridicol.Noi nu v-am ales pentru asemenea ci pentru a redresa tara.Ati fugit dupa ciolan nu sa va dedicati refacerii tarii.Credeti ca sunteti mai buni decat pesedistii,sunteti la fel.V-ati cramponat de functiile lui Johannis ca sa reveniti in barca lui Basescu.Nu am crezut asa ceva nici in ruptul capului.Imi este scarba de voi.
sibian
25.02.2014 16:02
usl nu este istorie.
pur si simplu usl nu mai este.nu folositi cuvinte mari:istorie!ca va incuscriti cu basescu-udrea etc ca partid e treaba dvs.
cine o sa va mai voteze?pnl/psd/pdl/=nimeni
dara
25.02.2014 16:33
daca alianta se rupea pentru ca nu si-a indeplinit promisiunile facute era o problema pentru noi, electoratul.DAR ASA-PLEACA AI NOSTRI VIN AI NOSTRI,NOI RAMANEM TOT CA PROSTII.IMPORTANT E CA NIMENI NU VA PLANGE DUPA EA.VOR PLANGE CEI CARORA LE VA FUGI CIOLANUL DE SUB NAS SI CARE S-AU FACUT FRATE CU DRACU POATE-OR AJUNGE LA CIOLAN.CE SPUN,NU SE REFERA LA JOHANNIS-EL CHIAR CA AR VREA SA FACA CEVA PENTRU ROMANIA ASA CUM A FACUT PENTRU SIBIU
ben
26.02.2014 00:39
Vai și numa c
Guvernatorul Transilvaniei
26.02.2014 07:48
Acest penibil Ponta se lupta cu regimul Basescu ? A preluat toate planuriile guvernarii Boc si acel plan de comabaterea evaziunii fiscale al lui MRU si in rest s-a ocupat de lovitura de stat, a facut un parlament la apelul de seara. Iar antenele au lucrat la indobitocirea romanilor Dar nu le plang de mila celor care au votat USL,ca- si merita soarta. Dupa iesirea de la vot , spuneau cu seninatate ca au votat altceva. Acum le-a iesit pe nas.
Bravo USL
26.02.2014 08:14
Dar cand a fost partidul PDL la guvernare de au taiat pensile si salarile v-au placut ?
USL v-au dat inapoi banii .Rusine sa va fie .
mia
26.02.2014 08:29
@mia te bucuri cind numeri la chenzina, lichidare sau cind vine potasul cu pensia, dar nu socotesti la sfirsitul lunii sa vezi ca de fapt ai pierdut mai mult decit ti s-a dat. Ti s-a dat cu o mana si ti se ia cu doua. Stiu ca nu te intereseaza. S-ar putea sa judeci ca si Bula cind a fost intrebat ce parere are de scumpirea benzinei;"poa' s-o scumpeasca cit vor ca eu tot de o suta bag".
Sibianu' din NY.
26.02.2014 08:43
Al c
B.Utoru
26.02.2014 09:17
USL, care de altfel a primit totul mura-n gura de la guvernul Boc si in felul acesta nu trebuia sa faca nimic altceva decat sa stea sa astepte alegerile prezidentiale ca sa se simta impliniti cu totul.Ati RATAT, pentru ca nu v-ati gandit decat la Basescu. Dormeati cu Basescu in gand, va trezeati cu Basescu in gand, ati mancat cu Basescu in gand. L-ati invinuit de toate...acum puteti sa fiti linistiti cel care se distreaza cel mai mult este cel care va umplut gandirea. Adio si un praz verde
ovi
26.02.2014 09:45
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica