Tribuna
PNL
Mircea Cazan: Cui îi e frică de Klaus Iohannis?

Deputatul Mircea Cazan, preşedinte al PNL Sibiu spune că nimănui nu ar trebui să îi fie frică de Iohannis, pentru că, în ultimii 14 ani a dovedit că poate face lucruri extraordinare, în administraţie şi că primarul Sibiului este „o persoană care a crescut, fără a avea în spate o formaţiune politică puternică”. Mai mult, Cazan spune că dacă preşedintele Traian Băsescu nu ar fi respins propunerea PNL din 2009, ca priamrul Sibiului, Klaus Iohannis să devină premier, România nu s-ar fi adâncit atât de mult în criză. „În noiembrie 2009, România a trecut pe lângă o bună şansă de a ieşi mai repede din criză. Pentru cine nu îşi aduce aminte, după moţiunea de cenzură prin care a fost demis Guvernul Boc, la propunerea PNL, propunere acceptată de Opoziţia de atunci şi de societatea civilă, s-a solicitat desemnarea ca premier a lui Klaus Iohannis. Propunerea a fost respinsă categoric de Traian Băsescu. Atunci, înainte de alegerile prezidenţiale, Traian Băsescu s-a temut că în situaţia în care este reales, nu va avea la Palatul Cotroceni un premier marionetă de tipul lui Emil Boc. Traian Băsescu a avut câştig de cauză şi se ştie ce a urmat: am avut parte de un 2010 negru, cu măsuri iresponsabile luate pe seama populaţiei, am avut un 2010 şi un 2011 plin de abuzuri şi erori mari ale unui Cabinet Emil Boc 2, teleghidat de la Cotroceni. Personal, nu cred că s-ar fi ajuns la tăierea salariilor, nu cred că s-ar fi umblat la pensii, nu cred că am fi ajuns la creşterea TVA etc, dacă la Palatul Victoria s-ar fi aflat Klaus Iohannis”, spune Mircea Cazan.
Despre propunerea lui Klaus Iohannis în funcţia de ministru şi vicepremier, Cazan crede că primarul Sibiului este una „responsabilă”. „Sunt convins că noua propunere s-ar fi făcut şi dacă Klaus Iohannis nu avea carnet de membru PNL. Pentru guvernul României este nevoie de seriozitatea, rigurozitatea şi disciplina unui neamţ. Este nevoie de o persoană care a demonstrat că Sibiul şi-a onorat pe deplin statutul de Capitală Europeană în 2007, de o persoană care prin modul în care a acţionat a făcut ca Sibiul să fie vizitat de aproape un milion de persoane anual. Pentru Guvernul României este nevoie ca să aibă în componenţă o persoană cu o experienţă de 14 ani în administraţie, de o persoană care a crescut, fără a avea în spate o formaţiune politică puternică. Tocmai acest ultim element generează nedumeriri privind unele reacţii, mai mult sau mai puţin vocale privind instalarea în Executiv a lui Klaus Iohannis. Înţeleg că opoziţia, şi mă refer la PDL are rolul de a se opune la acţiunile puterii. Dar a ataca faptul că un primar este adus în Executiv, mi se pare ridicol pentru un partid care a numit premierul în persoana tot unui primar, dar foarte, foarte departe de realizările lui Iohannis”, mai spune Cazan.
Deputatul sibian spune, de asemenea, că nu înţelege reacţiile celor din USL, care „critică” pe la colţuri venirea lui Iuohannis în Guvern. „Nu înţeleg unele reacţii – să le spun nepotrivite – ale unor colegi din PSD. Oare vicepremierul Dragnea nu a venit în post după foarte mulţi ani de administraţie locală? În 2009, lui Traian Băsescu i-a fost frică de Iohannis, acum oare să îi fie frică lui Ponta? Personal, nici nu vreau să mă gândesc la o astfel de ipoteză pentru că orice prim ministru şi-ar dori reacţiile pozitive din presa occidentală generate de intrarea primarului Sibiului în garnitura de la Palatul Victoria. Şi România are nevoie de reacţii pozitive ale Occidentului, pentru că s-a văzut, nu prea am avut această şansă în ultimii 24 de ani”, mai spune Mircea Cazan.




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica