Tribuna
PNL
Asta la re(cidi)vista
Minivacanţă, te halesc! Şi-n 2 mai, te grătăresc!
Rareș BIŢU
2218 vizualizari
Minivacanţă, te halesc! Şi-n 2 mai, te grătăresc!

Despre "albanezul" Augustin Căpâlnaş n-aş fi scris, probabil, niciodată, dacă atunci când i s-au cerut "actele la control" nu scotea un permis fals. Gândul traversează ceea ce numeşte "Moment de stupefacţie", după ce a aflat că ofiţerul Poliţiei Rutiere este cercetat penal fiindcă nu a avut niciodată permis de conducere şi de condus, a condus relaxat şi în calitate de preot, şi ca purtător de cuvânt la IPJ Alba. Vreo 10 ani. Acuma, sper că n-o să vi se ştirbească încrederea în organ, da? Cum o să mai aibă organul aplomb să apere ... ăăă, ... să apere ... mă, şi ştiam, zău că ştiam, ... stai aşa, că ceva precis apără ... ăăă, ...

După 5 minute, tot cu Sfântul Google am noroc:

deci, cum să mai aibă organul aplomb să apere - asta e! - legea şi ordinea - când vă simte încrederea vraişte? Nici isprăvile celor doi foşti poliţai din Sibiu, arestaţi pentru furt, n-ar trebui să vă zdruncine încrederea sau ce-a mai rămas din ea. Gândiţi-vă că ditamai şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a observat, încă din ianuarie 2011, că "Sunt suficienţi beţivi şi nenorociţi în Poliţia Română" şi la ce i-a folosit? Plus că s-a cam înşelat: mai sunt şi găinari, nu-s doar beţivi şi nenorociţi. Uite, eu continui să am încredere şi dacă văd jandarmi beţi care urcă la volan după o seară de mestecat matrafox până la bălmăjire. Unora le-ar putea sări muştarul, că beau în uniformă, mie nu. Dacă ştii să priveşti partea regulamentară din pahar, poţi observa că, şi atunci când bea, organul bea, de fapt, în gură, nu în uniformă. Celălalt rol al gurii organului e să slobozească cuvinte specifice care încep surprinzător cu "p" şi sfârşesc invariabil cu "ulă" în proximitatea unui pronume, deseori, posesiv. "Pensulă", dar ce săriţi aşa? Bine, asta în cazul în care gura organului nu e preocupată să recite Baltagul în versuri ori să silabisească Shogunul.

# "COD ROŞU de campanie: Judeţele afectate de ninsoare vor primi de la Guvern combustibil gratuit din rezervele de stat, la trei luni după ce s-a topit zăpada". Excelent! Decât niciodată, mai bine mai târziu. Trag nădejde că, la viituri, localnicii vor primi şi nişte labe, s-ajungă la toţi sinistraţii.

# "Zile libere 2014. Ponta le dă liber bugetarilor pe 2 mai: Sper ca predicţiile din turism să se adeverească şi să plătească taxe". Acuma, să nu care cumva să credeţi că Viorel a ieşit la pescuit voturi. Nu. Numai inconştienţii l-ar putea bănui că pune la cale aşa ceva. Credeţi că-i meritul lui că 2 pică fix după 1 mai? Şi că mai e şi week-end? Că veni vorba: 2 mai e data la care în fiecare an îmi aduc aminte de Ulm Spineanu şi de cum calcula el economia la buget: nu lucri, nu arde becu-n fabrici. Nu arde becu, nu consumi. Nu consumi, se cheamă că economiseşti. Economiseşti, deci ai. Vreo 80 de milioane de dolari i-au ieşit dintr-un 1 mai picat în cârca unui week-end. După atâţia ani, merită să înmulţim ălea 80 de milioane cu câte zile are anul? Dacă nu noi, barem ăia care se tot plâng că nu sunt bani. Vă daţi seama, PIB-ul ce ni s-ar dolofăni?

# În altă dezordine de idei, dacă tot li se dă liber, bugetarii ar face bine să şi reţină cine, ce şi cum. Eventual să reţină până în mai. 25 mai. Dacă uită, mai au o şansă în toamnă. Prin noiembrie. Dar mai vorbim noi pân-atunci.

 

Zgonea: "O carte cu mine am tot timpul în geantă"

 

# Acuma, pe bune: v-aţi întrebat vreodată ce cară Zgonea în geantă de-i aşa de burtăşită? Ei, role, ia terminaţi cu prostiile! ... Cum? Teancul de abonamente la bibliotecă? Ei, sunteţi pe-aproape, dar ăl mai bine tot dl. Zgonea explică: "Noi lucrăm cu Coelho. O carte am tot timpul cu mine în geantă". Hmm, habar n-aveam că au apărut şi cărţi cu dl. Zgonea. ... Cum? Nu-i carte cu Zgonea? Dar ce-i? Aaa, deci are dl. Zgonea tot timpul o carte în geantă, nu-n mânecă, aha! Hmm, no la asta nu m-aşteptam, chiar nu m-aşteptam. Eram convins că are-n geantă pe puţin două cărţi, între care măcar un as. Un erudit ca Zgonea n-are cum să circule cu doar o carte. Precis are-n tabletă salvate câteva rafturi.

# "Descinderi la firmele lui Adrian Sârbu: 30 de firme anchetate pentru evaziune şi spălare de bani". După atâţia ani de pro şi datorii şterse, era clar că epoca anti n-are cum să nu apară! # "BEC a respins candidatura lui Diaconu". Oare de ce am senzaţia că lovitura de teatru e din alt film? Hopa! Cică la plimbare au fost trimişi şi Vadim şi Funar, consideraţi de BEC inapţi pentru europarlamentare. Să fi sesizat până şi BEC că nu-i bine să-i laşi nici măcar singuri acasă, darmite să plece, fără asistente, la Bruxelles? No, să-i vezi acuma cum s-or repezi să calce pe BEC!

# Opinia lui Ponta despre Palatul Parlamentului: "Ar putea foarte bine să fie utilizat pentru exploatări agricole". Corect, mai ales dacă luăm în calcul numărul ridicat de păşunişti şi ţărani. Pe ţărănoii neaoşi să-i mai socotesc?

# "Video. Ion Iliescu a fost surprins din nou dormind în public". Oare când ăia de la Gândul s-au trezit să scrie aşa ceva s-au gândit, o clipă - era să scriu o clipită! - ce-o fi-n sufletul lui Crin?

# Daniel Constantin şi Dacian Cioloş participă la conferinţa "Mediafax Talks about Agriculture". Cu Cioloş înţeleg, dar lui Daniel ce să-i fi venit? A fost ideea lui să participe? ... Sigur?

# "Camion românesc ce transporta căpşuni din Spania în Germania s-a răsturnat şi a luat foc în Franţa". Iată cum şi căpşunii se pot face varză, cât despre şofer, dacă n-avea marfa asigurată, se cheamă că a cam sfeclit-o.

# Băsescu i-a scris lui Zgonea, cerând Camerei să respingă OUG privind acciza la combustibil: "Voi cere FMI să ajustăm cheltuielile umflate excesiv la veniturile reale". Pe fază, Zgonea a şi ticluit răspunsul: "E o poveste de adormit copiii". Acuma, pe bune: mi se pare mie sau i-a răspuns ca din cărţi?

# Aud că vine Ziua Jandarmeriei. Să vă mai spun că ştiu nişte jandarmi care serbează ziua aia în fiecare noapte?

# "România academică va avea, în sfârşit, un Program pentru detectarea plagiatelor", anunţă Gândul.info. Cu riscul de a mă repeta, mi se pare, în sfârşit, o idee absolut originală! Bine, asta dacă are loc în orele de ... program.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica