Tribuna
PNL
MasterCheful Liviu Lambrino: "M-am apucat să gătesc de foame"
MasterCheful Liviu Lambrino:
MasterChefii se mută pentru o seară la Sibiu. Gustul preparatelor Echipei Salt&Pepper va putea fi descoperit în această seară, începând cu ora 20, la Restaurantul Casa Weidner din Piaţa Mare nr.16. Printre cei patru MasterChefi care vin la Sibiu se află şi Liviu Lambrino, care ne-a povestit despre experienţa MasterChef, despre stilul lui de gătit, despre relaţia cu ceilalţi din echipă şi despre planurile de viitor. Pasionat de bucătărie, Liviu Lambrino se consideră un "autodidact", nu găteşte după reţetă, ci după principii şi spune că a învăţat "uitându-se pe internet şi încercând o grămadă de lucruri acasă".

Liviu îşi are rădăcinile în Braşov, dar locuieşte în Bucureşti. Soţia sa este cea care l-a înscris în emi­siunea "MasterChef" şi l-a convins să meargă mai departe. Găteşte încă din perioada studenţiei, însă drumul lui în bucătărie a început direct cu "MasterChef". "Eu nu aveam de gând să particip la emisiune, m-a înscris soţia mea. Ne uitam la ediţia americană şi eu tot comentam că un concurent nu a gătit bine şi mi-a zis: hai dacă eşti aşa şmecher să te vedem cât de tare eşti în bucătărie. Şi m-a înscris. La început, am zis <>. Dar, până la ur­mă, am zis <>. Şi am mers la preselecţie. Am ajuns în ultimii 24, iar acolo chiar m-a prins flama şi m-am concentrat pe competiţie, până când am ajuns în semifinală, pe locul patru. La preselecţie, am pregătit chili cu carne, mâncare la care acum mă uit şi râd, pentru că e mai puţin sofisticată. Dar se pare că am făcut ceva bun, că le-a plăcut. Şi aşa, am luat şorţul", îşi aminteşte amuzat MasterChef-ul, care - recunoaşte - "m-am apucat să gătesc de foame. Mi-era prea foame, în fiecare zi".
Înainte să vină la MasterChef, nu avea niciun curs în bucătărie. Liviu Lambrino are o firmă de import, iar în acest moment, pentru el, bucătăria este doar un hobby, dar se gândeşte să lase totul deoparte şi să se apuce serios, deoarece există multe persoane care i-au propus să deschidă un restaurant. De curând, a început să ţină cursuri de "embracers classics", "past appeared", "biff leapers", la o şcoală de bucătărie din Bucureşti. După experienţa de la emisiune, acesta spune că stă aproape în fiecare zi în bucătărie. "După ce am ieşit din emisiune, nu m-am oprit din gătit o lună de zile. Găteam aproape la fel de mult ca în emi­siune, îmi intrase în sânge. Prie­tenii mei încearcă cât de mult pot să profite. Chiar ieri m-a sunat unul dintre ei şi mi-a trimis o poză pe internet şi mi-a zis: <>". Întrebat care a fost cea mai ciudată mâncare pe care a gătit-o până acum, MasterChef-ul a răspuns: "A fost chiar în pri­măvara aceasta şi de-abia aştept să vină sezonul lor: flori de soc pane".

Cei patru "autişti"

Octavian Ghindea a fost prima persoană cu care a vorbit la cea mai mare preselecţie "MasterChef" şi de atunci au rămas prieteni buni. Cu ceilalţi doi, Tudor Marcu şi Paul Siserman, s-a împrietenit pe parcurs. " Noi toţi am avut o afinitate încă din timpul emisiunii. Cu Tavi m-am împrietenit dinainte, la marea preselecţie. Erau 270 de oameni acolo şi el a fost primul cu care am vorbit şi la sfârşit am râs, am strâns mâna şi am zis: ne vedem în cei 24 de finalişti. Şi aşa a fost. Eu cu Tudor ne înţelegem super bine, e un tip extraordinar şi este mult mai tânăr decât mine. Are mult bun simţ, ceea ce eu am apreciat cel mai mult la oameni. Ne înţelegem de minune. Pe Tudor l-am respectat şi l-am iubit toţi din emisiune, iar cu Siserman ne-am înţeles bine", ne-a mărturisit Liviu. Sunt deja la al cincilea eveniment împreună, lucrează ca o echipă şi se caracterizează ca fiind "autişti" în bucătărie. "Fiecare e concentrat pe bucăţica lui, mai facem pauză, mai trecem unul pe la altul să vedem ce se mai întâmplă, după care fiecare fuge la treaba lui. Când eşti o echipă mai mică este deja mai bine, fiecare are responsa­bilităţi clare, patru oameni, sunt patru feluri de mâncare. Nimeni nu face un fel de mâncare cap coadă, fiecare are câte o bucăţică pentru că altfel nu am termina niciodată la timp şi în acest fel ne-am sincro­nizat, am apucat să ne cunoaştem. Funcţionăm chiar ca o echipă".
Restaurantul Casa Weidner va fi pentru o seară "casa lor". Pe lângă faptul că le va încânta celor prezenţi papilele gustative, Echipa Salt&Pepper va interacţiona cu oa­menii, vor face poze, le va da sfaturi la "bucătărit" şi le va răspunde la toate întrebările. Va pregăti un aperitiv rece, alcătuit din somon Gravlax (castravete, mix de brânză, ulei de mărar şi somon maturat), şi un aperitiv cald, cu piept de porc la cuptor pe pat de piure de ţelină şi mere murate. Felul principal constă în piept de raţă cu piure de mazăre, cartofi şi sos de fructe, iar desertul este o surpriză. "În seara aceasta eu mă ocup mai mult de aranjat farfuria. La primul antreu: somonul, gravlax cu orez negru, eu răspund mult pe partea de carne. O să avem o schimbare importantă în meniu: trecem de la muşchiul de porc pe care l-am avut până acum la piept de raţă, sperăm că o să iasă ok cu un piure de mazăre şi sos de prune. O să interac­ţionăm destul de mult cu oamenii, îi întâmpinăm, facem cumva din locaţia respectivă casa noastră pentru o seară, ca şi cum ar fi restaurantul nostru. O să facem poze, oamenii ne vor întreba de reţete, le vom explica. Noi mergem prin oraşele din ţară pentru a încerca să comunicăm cu oamenii prin gastronomie", ne-a spus Liviu Lambrino. După Sibiu, următorul eveniment de acest gen îl vor avea la Bucureşti, iar apoi la Ploieşti.   
Cei care nu au apucat încă să se înscrie la cina din această seară, o mai pot face la numărul de telefon 0734.225.538 (Dorin Roşca).

 

Alexandra DRĂGUŢ

Andra MARINESCU






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica