Tribuna
PNL
Marcel Andrei avertizează: "În curând, o să explodeze mămăliga!"
Ioan VIDRIGHIN
1883 vizualizari
Marcel Andrei avertizează:

La mijlocul acestei săptă­mâni, 92 de crescători de ovine din Sibiu şi din ţară au pichetat Ministerul Agriculturii, în semn de protest faţă de ceea ce se întâmplă cu zoo­tehnia românească la ora actuală. Marcel Andrei (foto), preşedintele Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine din Româ­nia, a declarat pentru TRIBUNA: "Am ajuns într-un punct critic. În curând, o să explodeze mămăliga! Actualul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, nu mai este interesat de politica agricolă, ci doar de politica de partid. Ne minte mereu: ba că ne plăteşte subvenţia, din 16 octombrie, ba că se întâlneşte cu noi. Vă dau doar un exem­plu concludent în acest sens: după mittingul din 2 aprilie, a promis că în două săptămâni se întâlneşte cu toate aso­ciaţiile profesionale ale cres­cătorilor de animale. S-a întâl­nit doar cu văcarii, cu ciobanii nu. Probabil că nu au trecut cele două săptămâni din apri­lie şi până acum" (sic! - n.r.).
Nu ştiu dacă se poate vorbi de un dispreţ al ministrului Daniel Constantin faţă de ciobani. Mai ales că în anii 2013 şi 2014, la Răşinari, Jina şi Sibiu, a avut mai multe întâlniri cu crescătorii de ovine din judeţ şi din ţară. Nemul­ţumirile de acum vin, cu si­gu­ranţă, din faptul că mai multe promisiuni făcute atun­ci
de ministrul Daniel Cons­tantin nu au fost onorate. Printre altele, este vorba de o listă cu zece revendicări care ar trebui soluţionate în regim de urgenţă şi care a fost de­pusă la secretariatul Minis­terului Agriculturii înainte de pichetarea acestuia de către oierii din ţară, în data de 21 octombrie. Dintre aceste re­vendicări, amintim: modifi­carea urgentă a Legii Vână­torii, 407/ 2006, cu modificările din 24 iulie 2015; modificarea Legii Pieţelor 145/ 2014, cu referire expresă la carnetele de comercializare; modifica­rea Legii Pajiştilor aşa cum a fost convenită iniţial cu aso­ciaţiile profesionale şi cu res­pectarea normelor Uniunii Europene; trecerea acţiunii de identificare a animalelor în sarcina crescătorilor şi a aso­ciaţiilor care efectuează COP, precum şi  decontarea la timp a lucrărilor efectuate cu COP şi Registrul Genealogic.
În opinia oierilor, ministrul Agriculturii este acuzat de lipsa unor politici agricole pe termen scurt şi mediu, de tărăgănarea ajutorului promis în deblocarea exportului la miei, precum şi de nedema­ra­rea din timp a discuţiilor pri­vind depunerea cererilor pen­tru subvenţii pentru anul 2016.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica