Tribuna
PNL
Mahler deschide stagiunea la Filarmonica de Stat Sibiu
Alexandra CHEŞCU
1822 vizualizari
Mahler deschide stagiunea la Filarmonica de Stat Sibiu
"Blumine" şi Simfonia I-a, „Titanul”, lucrări semnate de Gustav Mahler, vor deschide joi, 15 octombrie, de la ora 19, noua stagiune de concerte a Filarmonicii de Stat Sibiu. Aceasta este cea de-a 66-a stagiune a instituţiei muzicale sibiene şi vine, după cum a subliniat Ioan Bojin, directorul instituţiei, cu un program interesant, nume mari ale scenei muzicale şi cu evenimente extraordinare.

"Este un concert important, atât prin repertoriu şi pro­gra­mul care necesită o ­or­­­ches­tră amplă, cât şi prin participarea protagoniştilor", a spus Ioan Bojin, punctând prezenţa dirijorului Gabriel Bebeşelea, proaspăt laureat la Concur­sul Internaţional de Dirijat „Lo­vro von Matačić” din Za­greb (Croaţia). Dirijorul si­bian este primul român care nu numai că ajunge în finala prestigiosului concurs, ci îl şi câştigă, pentru că Ga­briel Bebeşelea a obţinut Pre­miul I la concursul din Croaţia.

O lucrare rară
"Mă bucur foarte mult că în urma concursului s-a auzit de Filarmonica de Stat Sibiu", a spus Gabriel Bebeşelea, arătând că se bucură mult că deschiderea de stagiune a instituţiei se realizează pe a­cor­durile uneia dintre lucră­rile rare ale lui Mahler. "Blu­mine", pe care melomanii sibieni o vor putea audia joi, nu a mai fost cântată nici­oda­tă la Sibiu, audiţia din aceas­tă săptămână fiind a doua din România.
"Blumine" şi "Titanul" lui Mah­­ler se vor combina în ca­drul concertului de deschi­dere a stagiunii cu Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră, în sol minor, op.25, al lui Felix Men­delssohn-Bartholdy, în inter­pre­tarea pianistei Diana Iones­cu.

Doar începutul
Acesta este, însă, doar începutul muzical al toamnei sibiene, pentru că cea de-a 66-a stagiune a Filarmonicii de Stat Sibiu va avea ca invitaţi, printre alţii, pe dirijorii Alexan­dre Myrat (Franţa), Theo Wol­ters (Olanda), Gheorghe Cos­tin (Româ­nia), Horváth Gábor (Unga­ria), Nicolas Krauze (Franţa), Marijn Simons (Olanda), Cristian Mandeal (Româ­nia), Ilarion Ionescu-Galaţi (România) şi soliştii Ilinca Dumitrescu, Răzvan Drag­nea, Alexandru Tomes­cu, Irina Iordăchescu, Cos­min Bănica, Cristian Andriş, Csíky Boldizsár (România), Ludwig Quandt (Germania), Oxana Corjos (România), Teodora Hristova (Bulgaria), Cristina Anghelescu şi Ioana Goicea (România), Remus Azoiţei (Anglia), Ştefan Tarara (Ger­ma­nia) ş.a. Mai mult, din agenda de concerte a pri­mului trimestru fac parte, nu mai puţin de patru concerte extraor­dinare: Concertul oma­gial „Gheorghe Şoima”, un con­cert al tinerilor solişti, Con­certul din data de 1 de­cembrie, dedicat Zilei Naţio­nale a României şi Concertul de Crăciun.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica