Tribuna
PNL
Preotul Constatin Necula despre căsătoriile homosexualilor:
"Mă simt discriminat de cei care strigă discriminare!"
Laura BUCIU
3980 vizualizari

Cu puţin timp înainte de Sfânta Săptămână a Patimilor, viaţa credincioşilor a fost tulburată de o nouă provocare, ce a ajuns să fie dezbătută în toate mediile: blogger-ul ajuns politician, Remus Cernea, ales pe listele USL Constanţa a anunţat că vrea să iniţieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil între heterosexuali şi persoanele de acelaşi sex, argumentând că acesta este un model aplicat în mai toate ţările europene.
E drept, acest lucru se întâmplă şi în Franţa, unde deşi nu sunt soluţii împotriva şomajului şI nici idei pentru relansarea economică, în timp ce au loc valuri de sinucideri în urma concedierilor colective cauzate de criza mondială, guvernanţii francezi se luptă însă să impună căsătoriile între persoane de acelaşi sex, mergând până la adopţia de copii în cuplurile homosexuale. În acest context, milioane de francezi ies în stradă să protesteze împotriva acestor propuneri, atât la Paris, cât şi în alte oraşe. Probabil, şi românii vor face la fel ca francezii dacă situaţia va continua. Mai ales că, spun cei care au pornit tăvălugul înaintea noastră, aceste măsuri legislative aprobate atrag după sine şi interzicerea în actele oficiale a cuvintelor “mamă” şI “tată” şi înlocuirea lor cu “părinţi”. 

„Nu ne trăim vieţile cu acordul ONG-urilor”

Preotul ortodox Constatin Necula spune că din ce în ce mai des constată că cei care cer toleranţă sunt intoleranţi cu majoritarii. „Populaţia României, majoritar ortodoxă, este tulburată de gâlceava unora cu logica naturală şi morala tocmai când ar trebui să dispună de liniştea necesară ca să se adune pentru Praznicul Învierii. Perfidie, calcul politic, exhibiţionism moral, toate luate împreună? Aproape te temi să mai afirmi morala creştină pentru că imediat eşti acuzat de discriminare, de parcă ar trebui să ne trăim vieţile cu acordul unor ONG-uri şi nu în acord cu voia şi lucrarea lui Dumnezeu. Biserica Ortodoxă nu discriminează pe nimeni atunci când numeşte păcatul, păcat şi virtutea, virtute. Este fidelă mărturiei sale de veacuri, e fidelă mărturiei Mântuitorului Hristos”, a spus preotul.

Apelul la Revoluţia Franceză... atunci au ars biserici

 Acesta consideră că se întâmpl[ ca spusa bisericii să deranjeze. „Dacă deranjează spusa sa? Sigur. Politicianul minuscul care se vrea purtătorul de cuvânt al minorităţilor sexuale şi intimidantul Bisericii în raport cu predarea religiei în şcoală face apel la Revoluţia Franceză, ca la un model de cultură democratică. Să ne lămurim! Mult lăudata Revoluţie, fundament al discursului lor infatuat, a ucis preoţi, a ars biserici, a rănit virtuţi, a impus cu ghilotina adevăruri <nepieritoare>: libertate, egalitate, fraternitate. Dacă e aşa, ar trebui să ne spună public să fim înghimpaţi în ghetto-uri preoţii, creştinii ortodocşi să fie răstigniţi în literă de Lege fără duh moral. şi pe culoarul de libertate astfel creată să pătrundă dumnealor cu uşurătăţile dictate de sponsorii, desigur obiectivi, ai discursului lor public”, a mai spus preotul Constantin Necula.
Acesta este de părere că nu există disculpare pentru nimeni când atentează la libertatea morală  a unui neam, dar nici pentru cel care o înjoseşte, care o târăşte în teorii şi scenarii aiuritoare, doar pentru a integra discursul său în unul al politicii sociale mondiale. „Biserica nu produce argument contra argument împotriva unei ciorbe de diatribe care dă în foc media  sistematic, din 3 în 3 luni, mai ales în preajma sărbătorilor. De partea mărturiei sale stă Evanghelia şi cine vrea să trăiască după Legea ei. Mă simt discriminat de cei care strigă a discriminare când îmi este răstignit Dumnezeul pe crucea vorbelor lor de batjocură, când liniştea rugăciunilor mele este spartă de gâfâiala perfidă a falşilor maratonişti pentru democratizarea păcatelor. O spun cu durere şi cu dragoste pentru tot ce reprezintă ei ca oameni, cu nespusă dezamăgire pentru ce reprezintă ei ca sistem”. 

„Din când în când ne răzbună umilinţa”

Ce nu înţeleg cei care propovăduiesc credinţa atunci când discursuri ca acelea ale lui Remus Cernea ajung în spaţiul public? Faptul că nu se remarcă din partea „vorbă­reţilor de serviciu”, „nici un program de terapie ori susţinere a celui care vrea să iasă din homosexualitate, n-am aflat să constituie un marş pentru apărarea sau măcar acceptarea vieţii umane, a drepturilor pruncului nenăscut. Nu, discursul lor a fost, şi va rămâne, unul numai în favoarea propriului lor demers. Nu oferă alternative, ci şuieră directive, ascunşi după zidul de imorală care tulbură lumea. Biserica aşteaptă mereu bucuriile şi înfrângerile, oricine se apropie curajos de iertarea lui Hristos e bine primit. Aceasta e alternativa ei pusă în inima lucrării ei de Dumnezeul cel Viu, care încurcă pe atâţia”.
 Cu toate acestea, în această perioadă tulbure prin care trec creştinii ortodocşi, preotul Constantin Necula spune că sunt momente când „ne răzbună umilinţa”, acesta fiind un semn care ne arată că încă nu e totul pierdut. „O bunică şi-a ucis bebeluşul, criza de obiective a politicii româneşti e cutremurătoare - şi nu de ieri ori de azi, majoritarii sunt arătaţi cu degetul că au steag naţional, biserică şi morală de familie. Din când un când ne răzbun[ umilinţa câte un puşti care se coboară în fântână să-şi salveze prietenul! E semn că harul lui Dumnezeu mai naşte curaj, atitudine, jertfelnicie”, mai spune preotul sibian.




comentarii
17 comentarii

de fapt cu acest Cernea voi aveti altceva, burdihanatilor in sutana. va este frica ca o sa va taie portia de la buget. :) mitropolia ardealului si-a scos departamentul de marketing (a se citi popa Necula) la inaintare :)
bor
17.04.2013 07:52
de fapt cu acest cernea (si el un "burdihanat" destul de (ne)serios de altfel) dumneata te simti solidar din nu stiu eu exact care motive. Acest cernea este doar un oportunist asa cum veti vedea in viitor (daca aveti ochi de vazut). De fapt prin miscarile "politice" facute recent se poate vedea destul de clar deja cat e de oportunist. Acest cernea este nimic altceva decat "departamentul de marketing" al lui personal si a te miri carei organizatii cu ajutorul careia isi va putea satisface dorintele personale...
m @65.49.14.50
17.04.2013 09:15
felicitari parinte !!!
sunteti persoana care indrazneste sa le spuna lucrurilor pe nume si e "normal" sa nu fiti pe placul unora
simplu
17.04.2013 09:23
Si totusi s-au ridicat probleme serioase. Pentru un dialog cinstit ne intereseaza continutul mesajului si nu cine il rosteste.
Asadar s-a spus:
- minoritarii sexuali vor sa-si impuna ideile
- legislativul este aplecat din nu se stie ce motive catre astfel de minoritari (0.3% ??). Ciudat nu?! Daca sibienii ar cere la randul lor tratament preferential pentru sprijinul familiilor l-am primi oare?!
- minoritarii sexuali striga discriminare, ei discriminand la randul lor. Asta ii discrediteaza din start.
sibian
17.04.2013 09:55
nu sunt ortodox,sunt protestant, dar nu pot decit sa fiu de acord cu cele spuse de profesorul Necula,Evanghelia spune clar ca homosexualitatea e pacat si cine il urmeaza pe Domnul Hristos nu poate spune altfel insa asa cum a spus domnia sa mai bine s-ar incerca scaparea lor de pacat fiinca Mintuitorul a declarat: "pe cel ce vine la Mine nu-l voi da afara"
dan
17.04.2013 09:57
eu cred ca domnii parlamentari nu prea au activitate. Sunt putini oamenii care inteleg gandirea omeneasca. Dumneavoastra Parinte, sunteti o persoana deosebita, sunteti un om ales de Dumnezeu, stiti sa deschideti mintea celui cu care stati de vorba si faceti in asa fel incat sa inteleaga ce crede ca nu este de inteles. Va admir mult de tot, cand dumneavoastra vorbiti sunteti ca o binecuvantare. Ma bucur ca existati si nu va doresc decat multa sanatate
ovi
17.04.2013 10:27
Saracii preoti discriminati ca o sa fie cupluri care nu o sa le cotizeze... Vedeti-va ma de catedrala, productia de obiecte de cult si lasati gargara asta penibila. Ce legatura are biserica cu regulile juridice?
Sunteti chiar asa de naivi sa credeti ca daca ar fi promulgata o astfel de lege ar creste numarul homosexualilor?
c
17.04.2013 10:57
Homosexuli sunt si in randul clerului si a calugarilor,doar ca nu se recunoaste.
"fete bisericesti"
17.04.2013 11:08
Eu vad o naivitate monumentala in ceea ce spui. Daca e sau nu prefacatorie nu am cum sti... Insa mai sunt sanse sa vezi cu adevarat ce se intampla si sa revii pe calea cea dreapta.
m @84.232.164.110
17.04.2013 11:27
aveti un filtru de spam ciudat...
m @redactie
17.04.2013 11:40
respect pt parintele Constantin Necula...nu numai ca are scrise mai multe caari decat ani de viata, dar...e un om extraordinar.
respect
17.04.2013 12:45
Nu judecam oamenii, ci uram pacatul. Orice om normal si credincios nu poate fi de acord cu astfel de mizerii...
MARIA
17.04.2013 13:53
Se pare ca adevaratii oameni cu frica de Dumnezeu sunt prea moi-prea -buni- Ei trebue sa fie si soldati pentru Hristos -- raul trebuie curmat din radacina daca nu vrem ca intr-o buna zi- gomora lumii sa fie distrusa. Cine mama zmeului la ales pe descreeratul asta in parlament si de ce ceilalti(crestini) tac ca porcul in cucuruz ??--pentru ce iau salar???
mike
17.04.2013 17:24
Felicitari parintelui Necula!!!
maria
17.04.2013 20:21
Auzi? M
babu
17.04.2013 21:36
Parvenitilor in sutana ! Ati facut din casa Domnului cuib de talhari ! Va folositi de Biserica si de numele Domnului in interesele voastre personale si materiale. In IAD cu voi lupilor cu blana de miel !
Justitiarul
17.04.2013 22:59
Faptul ca nu mai e recunoscuta ca boala (de catre cine?)nu inseamna ca nu este boala. Si exista tratamente, ca pentru orice alta boala psihica cu manifestare sexuala, ex.pedofilia, gerontofilia, zoofilia. Nu le legalizam si pe astea, in numele democratiei si a drepturilor minoritatilor?
Lucian
18.04.2013 22:19
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica