Tribuna
PNL
Locuitorii din Hosman găsesc sprijin în Centrul Social "Casa Petru"
Alexandra CHEŞCU
5623 vizualizari
Locuitorii din Hosman găsesc sprijin în Centrul Social

Comunitatea din satul Hosman are motive în plus de bucurie, pentru că de câteva zile la ei în localitate s-a inaugurat Centrul Social "Casa Petru". Centrul s-a născut într-o simplă fostă casă de locuit din sat, la iniţiativa Asociaţiei Elijah Iniţiativa Socială Ruth Zenkert, cu sprijinul lui Peter Mittenbauer, cel care a plătit din propriii bani atât achiziţionarea clădirii, cât şi recondiţionarea şi reno­varea acesteia. "Casa Petru" nu este o simplă construcţie, pentru că aici găsesc sprijin necondiţionat toţi locuitorii Hosmanului, dar în special cei aproximativ 50 de copii care se bucură zi de zi de beneficiile proiectului gândit de cei doi fondatori ai asociaţiei - austriecii Ruth Zenkert şi Georg Sporschill, împreună cu voluntarii.
"Am început construcţia unei şcoli de muzică, tot în Hosman, dar până când aceasta va fi gata, copiii vor studia aici, la Casa Petru", a spus Simona Marţi, directorul administrativ al Elijah Iniţiativa Socială Ruth Zenkert, subliniind că profesorii micuţilor sunt muzicieni ai Filarmonicii de Stat Sibiu, care îi iniţiază pe copiii comunităţii în misterele chitării, viorii, acordeonului, tobelor şi saxofonului. "Tot aici îşi fac şi temele, într-un fel de After School, fiind organizate şi dansuri şi ore de sport. În ajutorul nostru vin şi directorii de şcoli din regiune, până acum având colaborări cu ~colile cu clasele I-VIII din Roşia, Hosman şi Nou", mai spune Simona Marţi.
Centrul Social "Casa Petru" nu a fost creat doar în folosul copiilor, întreaga comunitate bucurându-se de binefacerile sale, pentru că aici oamenii din sat îşi pot spăla rufele, orice muncă efectuată în folosul comunităţii prin intermediul centrului fiind recompensată în "tichete tigru". Acestea sunt, după cum a explicat Simona Marţi, nişte tichete cu care oamenii îşi pot procura toate cele necesare, de la mâncare şi până la rechizite şi detergenţi, de la Magazinul Tigru din incinta centrului.
Aşadar, o mână de ajutor întinsă unei comunităţi care are nevoie de sprijin, la "Casa Petru" şi în toate proiectele Asociaţiei  Elijah Iniţiativa Socială Ruth Zenkert fiind implicaţi voluntari din România şi din Austria. "Prin aceste proiecte încercăm să-i sprijinim să nu abandoneze şcoala", subliniază Simona Marţi, arătând că în vecinătate, în Nou, asociaţia a început alte două proiecte: "Sat curat" şi "Masă caldă". Dacă "Sat curat" îi este dedicat unui număr de zece dintre cele mai sărace familii din localitate, care menţin curăţenia satului, munca fiindu-le apoi, recompensată prin bonuri tigru, "Masa caldă" le este adresată copiilor. Cei mici sunt aşteptaţi la masă în fiecare zi, după orele de curs, pentru ca apoi să îşi ocupe timpul cu temele şi cu orele de muzică şi dans.




comentarii
4 comentarii

Frumoasa initiativa! Sa va ajute Dumnezeu sa realizati tot ceea ce v-ati propus!~
Sigur vor fi si piedici, obstacole, dar sper din suflet sa puteti trece peste ele.
Pacat este ca nu citesc in articol nimic despre implicarea in vreun fel a autoritatilor locale...
bravo
17.04.2013 09:44
ma bucur cca initiativa acestor oameni sa de-a roade dar ma-s mira cam greu sa educi copii majoritatea de tigani care stim ce apucaturi au parintii lor
multa recunostinta
17.04.2013 11:38
nu conteaza culoarea educarea lor e importanta
ioana
17.04.2013 16:25
An ultima vreme nu a fost chiar asa nu am mai avut profesori nici de dans si nici de muzica deacea eu si prieteni mei nu mai studiaza acolo..
Darius
22.11.2013 14:35
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica