Tribuna
PNL
Licitaţie de bovine, la Agnita
Ioan VIDRIGHIN
2246 vizualizari

Pentru al treilea an consecutiv, Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Sibiu şi Asociaţiile Cres­cătorilor de Bovine de pe Valea Hârtibaciului, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Sibiu, Camera Agricolă Sibiu şi Oficiul Jude­ţean pentru Ameliorarea Raselor din Zootehnie Sibiu organizează vineri, 19 aprilie, între orele 8-16, la Agnita, o "Expoziţie de bovine cu vânzare prin licitaţie". La expo­ziţie şi-au anun­ţat participarea 6 societăţi de creş­tere a bovinelor din zona Agnita: SC Helix (Agnita) - cu exemplare de Bălţată Româ­neasc[; SC Coral (Agnita) - cu bi­voli; SC Păltiniş II (Iacobeni) - cu vaci din rasa Holstein; SC Cene­getica (Chirpăr) - cu vaci din rasa Ghelovei; SC Karpaten Meat (No­crich) - cu vaci de carne din rasa Angus şi SC Romzelag (Merghin­deal) - cu vaci din rasa Angus.
După verificarea documentelor de însoţire şi examinarea sanitar-ve­terinară, animalele vor fi cântă­rite, înregistrate cu numărul crota­liului şi cu un număr de partici­pare la licitaţie, apoi vor fi intro­duse în sectorul de licitaţie.
Cumpărătorii înregistraţi vor primi o paletă numerotată şi vor depune o garanţie de 500 de lei, care va fi restituită la predarea a­cesteia. Spea­cher-ul licitaţiei anunţă preţul de por­nire, stabilit de proprietar, care are un pas de strigare în plus sau în minus de 20 lei.
La această ediţie a expoziţiei de bovine participă şi 5 producători cu produse tradiţionale din zonă: familia Boldijar cu pâine de Hosman; familia Triff - cu cojoace de Alţâna; familia Cioran - cu dul­ciuri de Nucet; familia Creţu - cu miere de Agnita şi familia Iftenie - cu telemea de Ţichindeal. Vom reveni.




comentarii
2 comentarii

Nelutu lu tata, am auzit ca acolo se vand POLITICIENI...Daca vrea sa-i cumpere cineva...
Georg
17.04.2013 22:12
Pardon...vine MINISTERUL CULTURII la deschidere festiva...
Georg
17.04.2013 22:13
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica