Tribuna
PNL
Lapte și corn în școală - producătorul schimbat a doua oară
Sorana MAIER
2403 vizualizari
Lapte și corn în școală - producătorul schimbat a doua oară
În două săptămâni, copiii din județul Sibiu vor primi lapte UHT, ambalat în cutii de carton și cu pai. Nenumăratele reclamații privind calitatea proastă a laptelui și a cornului au determinat discuții cu firma câștigătoare și schimbarea producătorului.

Consiliul Judeţean Sibiu a dispus controale în fiecare școală din județ pentru a vedea situația exactă a laptelui și a cornului distribuit copiilor, după ce au fost multe reclamații în această privință.

”În paralel au avut loc mai multe întâlniri cu reprezentanţii firmei care a câştigat licitaţia publică - SC Achiziţii şi Dezvoltare Târgu Jiu”, transmite Consiliul Județean Sibiu.

Ca urmare a acestor discuţii firma câştigătoare a schimbat a doua oară producătorul produselor lactate. În aproximativ două săptămâni laptele distribuit copiilor din judeţ va proveni de la un producător din Timişoara (SC Simultan Timişoara). Laptele va fi UHT, ambalat în cutii de carton de tip piramidă, cu pai.

Producătorul cornului rămâne acelaşi, SC Succes Nic Com din Turda, această firmă fiind şi cea care începând de săptămâna viitoare va prelua distribuţia produselor către unităţile de învăţământ. Firma distribuitoare a renunțat la depozitul din Cisnădie și a închiriat un depozit în Sibiu, de unde produsele vor pleca la beneficiari.

„Corpul de control a verificat toate unităţile de învăţământ din judeţ. S-a discutat cu primarii și directorii, li s-a pus în vedere faptul că şi ei trebuie să respecte normele legale privind depozitarea produselor. Ca urmare a acestor controale am solicitat firmei din Târgu Jiu să elimine în cel mai scurt timp toate neregulile și sperăm ca problemele să nu se mai repete. Controalele prin sondaj vor continua permanent pentru a ne asigura că lucrurile merg bine, că produsele sunt bune pentru consumul copiilor și ajung în termenii stabiliți prin contract la toate unitățile de învățământ”, spune Constantin Şovăială, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu.

Peste 43.000 de copii din întreg judeţul Sibiu beneficiază de programul „Lapte-corn”. Produsele ajung zilnic la 86 de unităţi şcolare din mediul urban şi bisăptămânal la 196 de unităţi din mediul rural.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica