Tribuna
PNL
Ion Ariton: "Resping categoric ideea mutării Romgaz de la Mediaş la Bucureşti"
Vasile ANTIPA
1816 vizualizari

Senatorul Ioan Ariton, preşedintele organizaţiei judeţene Sibiu a Partidului Democrat Liberal s-a pronunţat ferm împotriva mutării sediului Romgaz de la Mediaş la Bucureşti. Într-o declaraţie de presă, senatorul sibian aduce în discuţie argumentele istorice în privinţa menţinerii actualului sediu al producătorului de gaze naturale. În plus, Ariton crede că iniţiative de genul schimbării sediului Romgaz au intrat demult în istorie. „Am luat act, din relatările de presă, despre o eventuală mutare a sediului SNGN ROMGAZ, din Municipiul Mediaş în Bucureşti. Credeam că asemenea iniţiative au intrat de mult în istorie, după ce s-au dovedit, de fiecare dată, jocuri politicianiste, ce ar fi putut avea efecte devastatoare asupra judeţului Sibiu şi a însăşi ideii de descentralizare a economiei româneşti. Nu cunosc motivele pentru care acest subiect a fost reluat în spaţiul public. Ca politician sibian şi fost ministru al Economiei resping categoric ideea mutării sediului ROMGAZ, în speranţa că nu va ajunge nici măcar o ipoteză de lucru la nivel guvernamental. În primul rând, argumentul istoric este că tradiţia ROMGAZ, de exploatare a gazelor naturale în România, este strâns legată de Mediaş, de judeţul nostru. Aici s-a format o adevărată şcoală de specialişti, care, de multe generaţii, a asigurat formarea unei elite profesionale. A nu mai respecta această tradiţie mi se pare dovada unei judecăţi iraţionale”, spune Ion Ariton.
Senatorul sibian aduce în discuţie în favoarea menţinerii Romgaz la Mediaş argumente economice, dar şi politice. „În al doilea rând, sunt argumentele economice care ţin de importanţa strategică a unei companii de talia ROMGAZ, pentru sistemul energetic naţional. Ca ministru, am avut ocazia să port discuţii cu numeroase delegaţii străine şi am rămas impresionat de respectul de care se bucură compania noastră naţională. Chiar dacă s-ar constata unele deficienţe în managementul actual de la Mediaş, orice schimbare trebuie să treacă prin filtrele unor analize de specialitate şi studii de impact asupra economiei naţionale şi a judeţului Sibiu. Nu trebuie uitat nici faptul că ROMGAZ este, în prezent, în faza trecerii la managementul privat şi a listării la bursă. În niciun caz, mutarea sediului la Bucureşti nu va contribui la buna desfăşurare a acestor reforme strict necesare creşterii performanţelor economie ale ROMGAZ. Şi, în al treilea rând, sunt argumentele politice. Pentru că suntem în faţa reorganizării administrativ-teritoriale a României, nu trebuie să frustrăm judeţul Sibiu de potenţialul financiar-economic pe care îl reprezintă ROMGAZ. Societatea naţională de exploatare a gazului face parte din patrimoniul economic local, datorită căruia municipiul Sibiu poate concura cu succes la desemnarea viitoarei capitale regionale, în cadrul viitoarei reorganizări administrative - idee pe care am susţinut-o public încă din luna iunie 2011. Pe de altă parte, o măsură politică nu trebuie să producă efecte social-economice grave asupra unei comunităţi”, a încheiat Ion Ariton.




comentarii
7 comentarii

Mars in cusca...grivei.
Mare om, marem asta !!!
03.04.2013 01:46
AMIN -TRADITIA DE MULTE GENERATI TREBUIE SA SE RESPECTE si NU JOCURIILE POLITICE. Romgaz sa ramana in Medias, Judetu SIBIU
MB
03.04.2013 01:50
Oare de ce nu intervine si tovarasul presedinte a C.J. pe posturi sau in presa pentru a se impotrivi unui asemenea demers? Hotararea v-a fi luata in 29.04.2013 la sedinta AGEA. El a uitat ca din partea de nord a judetului a luat cele mai multe voturi? A scos din casa cu forta oamenii la vot. Nemultumirile oamenilor din cauza unor masuri care trebuiau oricum luate sau transformat in voturi pentru ei.
Panţucă
03.04.2013 08:10
DE CE TACE DOMNUL PRESEDINTE AL CONSILIULUI JUDETEAN SIBIU SI AL PSD SIBIU(IOAN CINDREA) CU PRIVIRE LA ACEST SUBIECT? A UITAT ZIUA CAND LA MEDIAS ALATURI DE VICTOR PONTA A CERUT SA FIE VOTAT ASIGURAND CA "ROMGAZ SI TRANSGAZ" NU SE VOR MUTA LA BUCURESTI.
DACA SE MUTA CELE DOUA COMPANII LA BUCURESTI EI (CINDREA SI COMP)PE CINE MAI PASTORESC?
RUSINICAAAAAAAA CINDREA!!!!!!
ivan cel groaznic
03.04.2013 08:46
daca Ariton nu este de acord fiti siguri ca nu se va inteprinde nimic.Este tare omul.
cici
03.04.2013 12:36
un papagal Ariton ca primul care a vrut sa mute ROMGAZ la Bucuresti a fost unul de-al lui :BERCEANU cind a fost min industriilor
sibian
03.04.2013 17:00
ptr CICI este unul moale nu tare si ...maro
je
03.04.2013 17:04
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica