Tribuna
PNL
Iohannis - declarat din nou incompatibil de ANI
Sorana MAIER
3153 vizualizari
Iohannis - declarat din nou incompatibil de ANI

Agenţia Naţională de Integritate a trimis un comunicat prin care anunţă că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, este incompatibil pentru că a fost numit reprezentant al Sibiului în Adunarea Generală a societăţilor Apă-Canal şi Pieţe Sibiu.
"În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat faptul că IOHANNIS KLAUS-WERNER se află în stare de incompatibilitate, întrucât deţine, simultan, atât funcţia de primar al municipiului Sibiu, cât şi calitatea de reprezentant al municipiului Sibiu în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul S.C. APĂ-CANAL S.A. Sibiu (începând cu 30.04.2009 şi până în prezent) şi S.C. PIE|E S.A. (începând cu 05.08.2010 şi până în prezent), încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare" se arată în comunicatul ANI.
Potrivit Legii nr. 161/2003 „Funcţia de primar şi viceprimar (...) este incompatibilă cu (...) funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăţi comerciale de interes naţional”.
Primarul Sibiului are dreptul să conteste raportul, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ.
"Primarul Klaus Iohannis a luat la cunoştinţă comunicatul ANI. Domnia sa consideră că acuzaţiile sunt nefondate şi a formulat deja un răspuns către ANI", spune Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.
Teoretic, acum va urma un proces prin care Iohannis va contesta decizia ANI.
În cazul în care va pierde, legea spune că "dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului".
Klaus Iohannis a câştigat un proces cu ANI în anul 2011.
La finalul anului 2009, ANI emitea un act prin care constata că primarul Sibiului a fost incompatibil în primul său mandat, când a deţinut simultan şi funcţia de primar şi cea de administrator al societăţii Parcuri Industriale Şura Mică. Iohannis a atacat decizia ANI la Curtea de Apel Alba Iulia, care a dispus anularea actului de constatare al Agenţiei, spunând că Iohannis şi-a dat demisia de la societatea comercială în termenul legal.
Apoi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a dat dreptate tot primarului Iohannis.




comentarii
19 comentarii

Dacă răm
G.T.
25.04.2013 07:37
LUATI LABELE DE PE JOHANNIS ACEASTA DIVERSIUNE ARE SCOPU DETERIORAREA IMAGINI SI SANTAJAREA LUI JOHANNIS S-A RENUNTE LA STATUTU SIBIULUI DE A FI CAPITALA REGIONALA IN SPATE SE AFLA basescu si coabitarea aveti grija PNL aveti vipere si sopirle in USL vorbim una pe la televiziuni si alta practicam in realitate nici nu va ginditi cine este in spate dar timpu le va dovedi nu te lasa JOHANNIS SIBIENI AIA 90 LA SUTA CARE TEAM VOTAT TE SPRIJINA
CENZURA SI MANIPULARE
25.04.2013 07:43
E de tot rahatul!Din 2009 pina acum ce a facut ANI?Daca era la PSD si nu se indeparta de Basescu il durea in cot!
s.a.s.
25.04.2013 07:47
Ma oripileaza gramatica ta...
@cenzura si manipulare
25.04.2013 08:43
De ce raspunde purtatoarea de cuvant a primariei din Sibiu acuzatiei?
Declaratiile de avere nu sunt "pe persoana fizica"?
Madam Gligore de la Sibiu este platita din banii mei ca sa se ocupe de viata personala a lui Santa Klaus?
Pai ma pot astepta ca soferul primariei sa
Giumbix
25.04.2013 09:03
lasati justitia sa se pronunte , faceti comentarii aiurea , lege trebuie aplicata in Romania ca in toate tarile civilizate , este ff curios cum romanii se pricep si-si baga nasul in actul de justitie , cine greseste -plateste, sa vi sa spui ca tot basescu e de vina ca politicienii incalca legea , este o aberatie.Atata timp cat romanii au votat pinali si puscariasi , iar in guvern si parlament sant asemenea specimene , NU MA MAI MIRA NIMIC ; aveti ce ati votat
andreea
25.04.2013 09:11
A reinceput circul coabitarii.Cu aceasta ocazie se trezesc o gramada de "juristi-strungari,dactilografe,casnice,gospodine)sa-si dea cu obiectul muncii in cap si cu parerile prin comentarii care mai de care mai stiintifico-fantastice.
Pana una alta,incompatibilitatea trebuie dovedita in instanta,persoana fiind aparata de lege prin prezumtia de nevinovatie.
Johannis a mai fost atacat de mancatorii de rahat cu aceleasi probleme iar instantele le-a turnat haznaua-n cap de si acum put ca sconcsii.
Asa va fi si acum !
my
25.04.2013 09:49
Daca cineva face ceva (adica nu sta degeaba), trebuie cercetat. Daca altcineva sta cu mana in san si se murdareste de maro pe nas la Turcescu in emisiune, ala e curat....
J.C.
25.04.2013 11:10
problema este alta ,ca aceste incompatibiltati ale politrucilor rumani ,de ce le ascot la iveala ,la suprafata acum , si daca sunt adevarate sa se retraga din viata politica si administrativa si sa ramana cu firmele lor "private " si sa se ocupe de viata lor "privata".parerea mea este ca nu prea are efect atat de grav la electoratul roman.
hotu
25.04.2013 15:07
Bravo andreea,un comentariu de nota 10.
Mă bucur că mai există şi oameni cu mintea lucidă că 95% din comentaristi
pentru andreea un sas din Dachau
25.04.2013 17:17
o abureala ,le este frica si la PNL-isti ca poate ajunge sa le fie sef ;daca nu este vinovat cine plateste ?deobicei lichelele acuza un om in necunostinta de cauza si nu se vad pe ei,asta e adevarul chiar daca pe uni va supara
sibian
25.04.2013 18:03
Te grabesti ca fata mare la maritis. Ai rabdare ca o sa afli in curand totul, numai ca ca tu nu vrei sa accepti..
@Giumbix
25.04.2013 18:29
Mi-e indiferent daca ramane asta primar sau vine alt bandit in locul lui. M-am referit doar la modul in care trateaza electoratul care l-a votat si la lasitatea lui, la fuga sa de raspundere. Normal era sa raspunda personal, asa cum au facut ceilalti cinci politicieni acuzati de ANI!
Cat despre spagile prin intermediul AGA sau CA de la societatile subordonate CL, vedeti ca si madam viceprimar, Astrid Fodor - tot de la FDGR, si-a bagat fiul, pe Ioan Fodor, in Consiliul de Administratie de la Apa - Canal. Niste jeguri care pozeaza in sasi corecti.Mai sunt si alte anomalii din acestea. Sapati voi, ca de aia sunteti ziaristi, nu ca sa-i pupati in cur pe baronii locali!
Giumbix
25.04.2013 18:58
trebuia sa vada de Sibiu nu sa stea mai mult in capitala la tv
mosu
25.04.2013 19:42
ba, una-i una, alta-i alta, ce treaba are incompatibilitatea lu peste prajit, cu capacitatea lui de a gestiona un oras, unde sa dovedit a fii un om care a scos SIBIUL, din anonimat dupa ff mult timp.Daca e vinovat sa-l judece si sa-l condamne, in rest ca vai ce-a facut, ca ce-a furat, sant doar tatisme, vorba lu Base.
hgjd
25.04.2013 20:38
Pana cand mai cauta nod in papura ca sa elimina pe Iohannis-mare gradina lui d-zeu.
Matyas
25.04.2013 23:14
Pai daca nu stiati la SC APA CANAL SA si la SC PIETE SA, numarul angajatilor s-a dublat de prin 2009 incoace. Toate rudele si prietenii apropiati sefilor din Primaria Sibiu si-au gasit de lucru (adica de fapt sunt platiti pentru ca nu fac nimic) la cele doua societati mulgatoare ale Primariei. Ma si mir ca HERR a acceptat sa faca parte din AGA pentru doar 1500 lei/luna, cand Birt de exemplu are cam 20.000 EUR/an salariu la care se adauga inca 10.000EUR/an din prime si recompense!!!!!! adica 30000 EUR venit brut anual..ceea ce inseamna cam 2500EUR/luna brut!!!NU-I CAM MULT DOMNULE PRIMAR PANTRU O PERSOANA CARE SE OCUPA DOAR DE ANGAJARI????
siby
26.04.2013 00:25
bai mirlanilor si postaci lui cindrea voi alte joburi nu vati gasit la munca uitativa in ograda voastra voi vreti s-a creati o impresie ca daca sefi vostri fura si au furat toti ceilalti sunt la fel mai lasati folcloru asta ieftin a vindut copii are 7 case averi nenumarate dar toate nedovedite de inproscatori de cacat ba mergeti pe la toate servicile publice platite de noi platitori de taxe si inpozite si vedeti cum si ce grade de rudenie este intre iei s-au nu se vede cindrea cind merge la mosie[consiliu judetean]ramine acasa numai catelu la asta inca nu ia gasit servici s-a ne bucuram ca avem politician in care tot mai multi romanii cred [JOHANNIS] RESTU ESTE FRUSTARE s-au nu vedeti ca va trateaza cu indiferenta si asta spune totu
90 la suta
26.04.2013 09:34
si nu ai avit bani sa-ti faci reclama decat aici,saracul de tine
em
03.05.2013 11:22
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica