Tribuna
PNL
Iohannis - atac dur la Ponta şi "pesedei"
Sorana MAIER
4321 vizualizari
Iohannis - atac dur la Ponta şi

Klaus Iohannis, primarul Sibiului şi prim-vicepreşedintele PNL, l-a acuzat, astăzi, pe premierul Victor Ponta că se înţelege excelent cu preşedintele Băsescu, că PSD recurge de ani de zile la declaraţii de un fel şi fapte de alt fel, că au avut tot şi vor absolut tot.

"Este interesant de observat că primul ministru a refuzat o echipă liberală cu care ar fi putut să guverneze bine, oameni care au experienţă şi care au fost dornici să se implice. Nu a dorit să intre, în mod paradoxal, în Parlament pentru o modificare care de fapt muta un cuvânt de la o poziţie la alta, spunând că este complicat, că nu se impune, însă a făcut practic un nou guvern, o nouă alianţă. Acest lucru arată clar că a minţit când a spus că nu a vrut să intre în Parlament fiindcă este complicat. A fost un pretext, aşa cum am spus noi de la început. A fost pretextul cu care a dorit şi a şi reuşit să rupă USL-ul. Victor Ponta nu a dorit să continue în formula USL. După părerea mea acest lucru nu este o reuşită, ci este un pas politic greşit din partea lui Victor Ponta şi din partea PSD-ului. Pe de altă parte, şi-a construit un guvern care, după părerea mea, are puţină personalitate, multe titluri, puţine realizări, este cu siguranţă o abordare cu care se poate încerca. Dar pe mine unul nu m-a convins cu această echipă guvernamentală", a declarat primarul Sibiului.

 

Înţelegere între cafea şi cină

 

Iohannis a vorbit şi despre înţelegerile dintre premierul Ponta şi preşedintele Băsescu, spunând că alianţa dintre ei funcţionează perfect.

"Întreaga fază cu preşedintele şi cu primul ministru mi s-a părut cel puţin suspectă. Mai întâi, vine preşedintele tot la cinci minute să declare ceva. Lucru neobişnuit şi care trebuia să ne dea de gândit. Ne-a dat. Ne-a explicat preşedintele la televizor cu lux de amănunte şi cu litere citate din Constituţie cum trebuie să se procedeze şi că în niciun caz nu validează Guvernul dacă nu se procedează fix aşa cum spunea preşedintele cu punct şi virgulă. Pe de altă parte, primul ministru, care pentru o virgulă nu a vrut să intre în Parlament, dar a intrat şi a făcut o cu totul altă coaliţie, spunând că este tot acelaşi program guvernamental - o aberaţie în paranteză fie spus - rămâne pe poziţie. Ca apoi, între cafea şi cină, să se producă minunea: s-au înţeles. Păi, după părerea mea, s-au înţeles de mult. După părerea mea, faza cu învestirea Guvernului a fost o continuare a bunei colaborări între preşedintele Băsescu şi primul ministru Ponta. Nimic altceva. Colaborare care a început cu acel mult discutat pact de coabitare şi care iată a produs rezultate frumoase", a comentat Klaus Iohannis.

Referitor la faptul că liberalii sunt consideraţi "vinovaţi" pentru ruperea USL, prim-vicepreşedintele PNL crede că oamenii se vor trezi până la alegeri şi îşi vor da seama cum stau lucrurile de fapt, iar în ceea ce priveşte demisia lui Crin Antonescu de la şefia Senatului, crede că este un pas absolut corect.

 

Arc peste timpul pesedist

 

Întrebat ce părere are despre comentariile făcute de fostul premier, Adrian Năstase, care, din închisoare, a scris pe blogul personal că Iohannis nu a fost fair-play în anii 2002 - 2004, când avea un pact cu PSD, dar a declarat că îl susţine pe Stolojan la prezidenţiale, Iohannis a dat o replică tăiaosă.

"Este o dovadă a faptului că aerul filt0rat prin gratii dăunează memoriei. Fostul prim ministru a simţit probabil un impuls intern să îmi dea o lecţie în contextul în care şi domnul Ponta mi-a dat o lecţie că nu sunt dorit acolo între ei, pesedeii. Eu îmi amintesc altceva. Şi cred că îmi amintesc bine. Domnul Năstase a condus un Guvern care iniţial nici nu ne-a anunţat că Luxemburgul dorea să îi fim parteneri. Am aflat tot de la luxemburghezi, că cei anunţaţi din Guvernul Năstase "au uitat să ne spună". Că am avut un protocol este corect. Poate vă amintiţi unii şi de ce am avut acel protocol (consilierii PSD blocaseră proiectele din CL Sibiu n.r.). Nu contează. L-am avut, mi l-am însuşit, mi-am luat criticile de rigoare, însă acel protocol a prevăzut o colaborare şi un sprijin guvernamental. În niciun caz un sprijin pentru prezidenţiale", a spus Iohannis. Primarul Sibiului a făcut referire şi la faptul că Sibiul a prezentat viitorul statut de Capitală Culturală Europeană în faţa Guvernului Năstase, după care nu s-a întâmplat nimic şi Sibiul nu a primit niciun leu de la ei.

"Este uşor de observat o similitudine între abordarea pesedistă de atunci şi de acum. Un arc peste timpul pesedist. Şi atunci au avut aproape tot şi au vrut absolut tot. Şi acum au aproape tot şi au vrut absolut tot, folosind declaraţii de un fel şi fapte de alt fel", a spus Iohannis. El a adăugat că în ceea ce priveşte opţiunea sa de atunci pentru prezidenţiale a fost o opţiune privată exprimată la un post public de televiziune şi pe care nu o regretă.






comentarii
45 comentarii

Foarte foarte corect toate declaratiile acestei persoane.Multi ar trebui sa se trezeasca cu adevarat.Nu am mai intilnit atita ura care o au acesti psd pe sibieni.
transilvanean
06.03.2014 14:40
SASALAU INCARNAT SI TRADATOR
JE
06.03.2014 14:54
Esti un nemernic.
cfr
06.03.2014 15:03
@je esti penibil...
Nu este o noutate ca PSD-ul il uraste pe d-l Johannis. Cat timp candideaza dansul, ei obtin procente de maxim 5%....
Eu
06.03.2014 15:37
Sa ne spui ce s-a intamplat dupa DEMISIE cu presedintele Antonescu si ce va face de acum incolo?Se va apuca sa invete Istorie in care el nu are loc decat la negativ si ratat ?
Parlamentar,
06.03.2014 16:13
Iohannis 7 case il ataca pe Nastase doar 4 case? Lipsa de caracter, nu ataci un om cazut la pamant!
Ghiolbanis
06.03.2014 18:05
In anul 2000, Nastase spunea ca sibienii au "iluzii periculoase" , si d'aia il voteaza pe Iohannis.
Se pare ca in prezent, Nastase este omul potrivit in locul potrivit...
Clitocybe DeAlbata
06.03.2014 18:10
"Nastase 4 case " e acum "Nastase 4 luase"...
pt. ghiolby de la 18:05
06.03.2014 18:13
Daca Nastase e "un om cazut la pamant", de ce incearca sa-l muste de manseta pe Iohannis ? N-ar fi mai bine sa renuntze ,macar temporar, la minciuni ???
pt. 18:05
06.03.2014 18:18
Sa ne s,u,g,i ciorapi la toti sibieni.
@Ghiolbanis
06.03.2014 18:31
toti mincinosi si vad acum ca si primaru nostru le a intrat in hora
sib
06.03.2014 18:39
Problema nationala... nu a fost (si nu va fi veci...) investit johannis-sens-giratoriu ministru, sau (si mai grav, prim-ministru), dar el a condus cum a vrut de multi ani primaria Sibiu (abuzuri, lipsa totala de transparenta, nu acorda audiente - desi este obligat de lege sa aiba program de acordare a lor - , ridica masini, desi legea nu permite acest lucru...), asa ca ce sa mai mir de faptul ca unul care se da seful politiei Sibiu ameninta in stanga si in dreapta, iar agentii de politie iau mita si se cred... ajunge, sunt prea nervos... ce sa povestim... AJUNGE...
Eu, sibianul
06.03.2014 18:56
Foarte buna analiza a D-lui Johannis.
Sibianca
06.03.2014 19:06
Il respect pe dl.Johannis pentru analiza sa,dar mai ales pentru faptele sale care se pot vedea la fiecare pas prin Sibiu. Tot respectul!
Luka
06.03.2014 20:25
Brava natiune tribunista ai devenit din portavoce covor. La mai mare de 130 si pupati dreapta sponsorului ca cei vechi au pupat stnga.
anton cu beton
06.03.2014 20:33
Invidie mare in mai exista.
Succes d-lui Johannis
Gica
06.03.2014 21:12
ba sunt convins ca ,johannis are dreptate ,ba politician versat ,ce ati vrut cu cu consilieri psd de sibiu care sunt numai sudisti lipiti s-a ne conduca si rezultatele se vad ,mergeti pina la gara esre condusa de unu de la vale de boita si vedeti ce nu ati vazut mina bunului gospodar inflitrat de cei de la regionala ,iasov ,ba asta [johannis ]s-a facut frate cu dracu sa-si atnga tinta ,adica dezvoltarea sibiului ,ba da nastase 90 de case vorbeste de zici ca a dat de la el fonduri ,dar este posibil la ce tunuri a dat cind a fost prim -sinistru a tari ,cind spunea amicul lui vadim ca averea lui bombonel este undeva la un miliard de euroi ,de unde atita banet ,cred ca nu de la matusi tamara ,ba de ce credeti ca nu s-a mai sinucis in direct la cit banet are asta ii trebuie vreo 2000 de ani sa-i cheltuie ,asa johannis da in vileag cu acesti viermi psd care au sabotat si sabotaza orasu ,sti de ce te urasc leai stricat planurile aia cu capitalele si vinderea judetului si sibiului.materie s-a dai in iei aratale sibienilor cine sunr acesti serpi
politikie
07.03.2014 04:15
Pacat ca s-a bagat in rahatul politicii "mari" si am vazut cu totii cum a iesit dupa circaraia cu pretentiile liberalilor.
Parerea sasului nu intereseaza pe nimeni,norocul lui a fost ca sibienii nu au avut o alternativa la primarie si ca atare l-au ales de fiecare data dupa dezastrul Dan Condurat.
In alta ordine de idei la viitoarele alegeri locale,daca Ionel de Saxonia ramane la Sibiu(pentru ca dupa cum vedem i s-a cam facut de duca)va fi taxat de alegatori pentru ca le-a tradat increderea.
Nici acum sasul nostru nu-si da seama ca a fost doar un motiv,o gaselnita a liberalilor de a iesi de la guvernare,nimeni neacceptand ca tocmai frantz sa fie numit ministru de interne si sa aiba pe mana arhivele ministerului.
Ardelenii au o vorba(necunoscuta de miticii de la Bucuresti care au cazut pe spate cand l-au auzit pe frantz cum se poticneste-n vorbe)sasul daca nu-i..... nu-i sas ! Sarmanul credea ca face el echilibru in guvern,liberalii bagand pana acum toti penalii.Se mai inseala omul !
my
07.03.2014 08:15
Pai ce sa caute acolo sus un om corect si cinstit !? le statea in cale hienelor ,ca nu-i mai satura nici moartea pe imputitii care jefuiesc poporul roman de un sfert de secol...d-le Iohannis ,ne pare rau, aveam o speranta in numirea d-voastra...
Aedelenca
07.03.2014 08:21
Primarul nostru are dreptate ,eu personal nu mai vreau pesedisti la putere m/am saturat de ei, ne/au saracit pe rand toti, ne/au promis, ne/au ametit de 24 ani !
Sibianca
07.03.2014 08:22
poate anul acesta toti romanii isi vor da seama, cine sunt pesedistii? Ar fi bine ca la prezidentiale sa dispara toti din guvernl actual m-ai sper si anul acesta poate , poate ...
Gabi
07.03.2014 08:30
Asculta sibianco, ne-au saracit pdl-istii tai, Boc al vostru si cu Base, iar acum fac pe cinstitii ?? si mai sunt ca tine care inca mai cred in ei, asa ca ne meritam soarta, suferim toti pentru unii ca tine !!! Acum cei de la guvernare se zbat sa acopere gaurile facute de pdl-isti, inclusiv ce ne-au furat la pensii si salarii !!! In ce-l priveste pe Iohanis, era bine sa stea pe fundul lui, nu sa intre in troaca lui repezitul de Antonescu. Foarte multi sibieni nu vor sa mai auda de el, ne-a dezamagit !!!
Mirela
07.03.2014 08:38
...Acum cei de la guvernare se zbat sa acopere gaurile facute de pdl
@ Mirela in 07.03.2014 08:38
07.03.2014 08:54
@my,@Mirela,ați scris cele mai realiste și mai bune comment-uri pe articolul ăsta,restul,sunt doar lăudăroși pupincuriști ai sasului-7 case-.si io sunt de părere că sasul a fost doar prostit și folosit de șmecherii penali din pnl,
@@@@
07.03.2014 10:41
Nu stiu in ce tara din lume, cu exceptia Romaniei, un aberant incompetent de teapa acestei jene publice, numite "Poanta", ar putea fi ales presedinte. Dar, de fapt, in ce tara din lume un om politic acuzat de plagiat ar mai fi ramas in functie, terfelindu-si ceea ce ar trebui sa fie propria-i onoare? Superficialitatea acestui iresponsabil, modul bascalios de discurs, daru-i unic de a spune bancuri la capataiul mortului (asta fiind economia romaneasca) il transforma clar, cel putin pentru mine, intr-o calamitate comparabila cu marele cutremur din 77. Iar, despre suita-i politica ma abtin de a mai face vreun comentariu. Cloaca de miz/erabili.
Bravo USD
07.03.2014 11:06
Sta prost cu memoria Herr cand vine vorba de PSD. A uitat cum se pupa cu Nastase si de "proiectul Iohannis" cand a fost premierul lui Geoana pentru o noapte!Presupun ca nu-i placut sa-si aminteasca cum s-a intors de la Ramnicu Valcea cu coada intre picioare, cand mergea sa se instaleze ca premier in 2009 si a auzit la radio ca totusi Basescu a castigat alegerile. Asta-i soarta lui, o sa se pensioneze ca tanara speranta de la Primaria Sibiu, asta daca-l vor mai vota sibienii si daca scapa de procesele cu ANI.
sib
07.03.2014 11:41
Intreb si eu ca omul...oare cand era nasol Herr Johanis?
Acum cand matale si PNL a-ti sarit subit in opozitie, racnind de pe banca de rezerve, ca nasol e cu puterea sau...
Cand in timpul guvernelor Base - Boc, al matale reprezentant in Parlament, respectiv Herr Ovidiu Gantz, vota de zor cu acceptul tau pentru toate taierile si maririle de taxe...
Atunci nu erai vocal ...Herr pai nu e nemteste asa..sa fi atat de inconsecvent...
Doar o vorba...
07.03.2014 13:00
toti care suunt inpotriva lui johanis de fapt sunt securisti din sud platiti sa denigreze omu.normal ca sudisti nu vor ca cineva ca johanis sa puna lucrurile la punct,lor le place dezordinea sa poata fura.OPREA poate fi si ministru de interne si primvicepriministru,johanis nu.aici se vede hotia PSD-lui
sibian adevarat
07.03.2014 14:27
Greu mai cade ciuma rosie, da cine drecu-i mai voteaza?
ucla
07.03.2014 15:21
ciuma rosie-i alimentata de securisti comunisti,oportunisti,infractori,oameni care au primit salarii si pensii babane fara sa fi muncit ptr.ele,prosti,penali,afaceristi cu statu,sabotori,romi si alte elite,cu ghilimelele de rigoare,de aici si saracia.Foarte bine Johannis astia-s elitele,cu acelesi ghilimele,care nu te vor si te denigreaza.
radiografie
07.03.2014 16:25
am o intrebare-de cind adevarul se numeste atac dur?
intrebare
07.03.2014 16:40
Titanul de pe malurile Cibinului matura pe jos cu arogantul de la mititica...
Clitocybe DeAlbata
07.03.2014 17:04
Cu sinceritate va zic, cand am ajuns la finalul acestui articol mi-a venit puternic sa vomit(nu din cauza autorului articololui). Si nu stiu de ce, intrucat astfel de senzatie ma incearca doar in fata unor dejectii.
P.S.Dupa ce au dat afara lpe PNL isti de la guvernare,pesedistii ar trebui sa demisioneze din pozitiile pe care le ocupa datorita USL-ului,asa cum Antonescu a avut demnitatea sa o faca din fruntea Senatului. Crin a ramas omul de cuvant IN ACEST CAZ, care i-a propus la inceput alianta lui Ponta, oamenii liberali au plecat cand au realizat ca nu mai au cu cine lucra, iar ungurii au stat la colt, astept sa se lipeasca si ei de PSD.
Bravo USD
07.03.2014 20:23
Domnule Primar
Cand ve-ti afisa un program de audiente la Primaria Sibiu pentru romanii care v-au votat. Din cate sunt eu informat in cei 14 ani de cand conduceti Primaria Sibiu n-ati tinut nicio audienta. Uite asa incalcati legea.
Socialistul
08.03.2014 01:32
A avut toporul coada ... Saseasca.pesedei au rezistat . padurarul base e istovit. Si coada s-a crapat.
padurea
08.03.2014 07:02
ba se vede in ce stadiu de gindire am ajuns ,s-a va dea sfaturi un penal care a devalizat tara ,ba daca nu era ,johannis in perioada lui nastase 9 case +una cu zabrele la jilava de unde transmite sfaturi pline de minie proletara la coardele batrine din psd ,care in continuare trag sforile in politica dimbovitiana ,ba vau trecut naduselile nu de acum de azi de cind s-a luminat antonescu de la numit prim vice pe johannis ,de atunci au iesit hienele la atac ,pina atunci ,antonescu crestea in sondaje de daca se faceau atunci alegerile cistiga cu suta la suta presidentia ,ba nu va mai lasati pacaliti de sondajele lui frustratul ala de dincu de la cluj ,ala cind aude de sibiu da in bilbaiala ,un taran frustrat de valoarea sibiului in comparatie cu cluju lui ,uitativa la aia de la cluj cind interesu comunitati conteaza sunt unu linga altu spre deosebire de noi sibieni am avut posibilitatea s-a ajunga johannis s-a ajunga in 2009 premier si am votat ,emil boc asta se numeste masochism
penal
08.03.2014 10:08
Socialistule primaru are timp sa asculte prosti ca tine.Daca sta sa asculte toate prostiile debitate de confrati tai comunisti,nu iar mai ramane timp de lucru.
pt socialist
08.03.2014 10:27
La biroul Eba se poate semna pt gratiere?
free GICA
08.03.2014 13:54
titanul se joaca cu focul,cu focul propriilor dosare,care il vor cam arde cit de curind,caci e unii care aduna noi si nebanuite file...
pompier de serviciu
09.03.2014 00:24
bai pompier de serviciu ,cred ca tu esti unu de ala frustrat care tot pui focul ,crezi ca asa vei ajunge primar ,ba sibieni si nu putini si -au dat seama de voi frustrati ,ai mai bine grije de seful rau ca johannis nu sia angajat rubedenile si nevasta la primarie ,la bani publici si asta cu ani este o gaselnita a voastra clocita de secu ,ba dovedit ce beneficiu financiar a tras de pe urma a ce tot dai pe goarna ,mai lasa folcloru asta ieftin cum ca mincat ,copii si alte folclorisma stintifico -fantastice ,daca vrei s-a intri in inima sibienilor perversule ca seful vostru [ponta ] fa o realizare ,cred ca voi sunteti si aia de lati amenitat cu moartea detractorilor si sabotori ,plecati de unde va este originea si nu mai poluati atmosfera in sibiu cu elucubatile voastre securisto -naivicesti
relu
10.03.2014 03:27
M-as fi bucurat ca Herr sa intre in guvern, astfel scapam de el,aici la Sibiu. Dar se pare ca are limbrici ca prea se amesteca in politica mare, el care este "un bou mic".
Vipera
10.03.2014 09:00
Ar fi cazul sa nu mai candideze la alegeri parlamentare persoane decit cele cu domiciliul in zona respectiva altfel nu au interes pentru localnici.
transilvanean
10.03.2014 09:03
Tare mi-as dori sa se infiinteze PARTIDUL TRANSILVANENILOR.
sibian
10.03.2014 09:04
Iar o gramada de idioti care isi dau alte nume de frica pe un site de stiri...multi vad, putini pricep...
Ce treaba aveti ma cu averea omului?! ca are 7 case...sunt oameni obisnuiti care au 4 care si pt aia nu comenteaza nimeni pt ca au muncit pt ele!
Sunt o gramada care comenteaza aiurea, cu ridicari masini, amenzi si alte cacaturi...toata treaba asta se numeste EDUCATIE!!!! Educatia prostilor sa nu mai parcheze aiurea!!!
Ca Iohannis slujeste Germania cum am vazut in alte stiri...bravo ma!!!! ca uite Sibiul unde este din slujirea nemtilor!!! luati in calcul alte orase unde s a furat, unde primarii au castigat alegerile doar pt faptul ca au dat ghivece de flori, bere si mici prostimei si au ajuns sus!
Lume/tara idioata in care traim...MAMA PROSTILOR ESTE PERMANENT GRAVIDA din cate se pare!!!!!!!
Toma
10.03.2014 09:16
noroc ca sibieni anca nu au scapat de sindromul IOBAGIEIinainte si la mai mult .Salut toti CARCOTASI63221
ioan
10.03.2014 09:24
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica