Tribuna
PNL
Ioan şi Alexandra veghează din ceruri AUAN-ul
Andra MARINESCU
3217 vizualizari
Ioan şi Alexandra veghează din ceruri AUAN-ul
Alexandra îl are, acum, pe tatăl său alături. Chiar dacă nu mai sunt lângă Dorica, mama fetei, ei o ajută, din ceruri, să ducă misiunea asociaţiei umanitare care le poartă numele mai departe, având alături prietenii lor. Au trecut cinci ani de când Alexandra Nanu nu mai zâmbeşte printre oameni şi doar câteva luni de când Ioan Nanu a trecut la cele veşnice. Sâmbătă, ei au fost rememoraţi, iar toate realizările AUAN din anul şcolar 2014 - 2015 i-au fost dedicate lui Jimmy, aşa cum era cunoscut Ioan Nanu, omul care nu stătea locului nicio clipă şi era implicat în tot ceea ce făcea.


Acum şase ani, familia Nanu era ca oricare familie. Fericită, cu planuri mari şi cu prieteni care le umpleau casa zi de zi. Astăzi, dintre toate, au rămas doar... prietenii, pentru că fericirea stă, acum, agăţată de sprijinul pe care îl mai poate da AUAN copiilor. Dorica Nanu şi-a pierdut, mai întâi, fiica, pe Alexandra, din cauza unei boli grave, despre care s-a aflat prea târziu pentru ca fata să mai fie salvată. După un an de la ridicarea fetei la ceruri, cei dragi ei s-au gândit că amintirea Alexandrei, fata energică şi altruistă, nu trebuie să se piardă, aşa că au înfiinţat Asociaţia Umanitară "Alexandra Nanu", care ajută copiii nevoiaşi să îşi termine studiile şi le oferă, la fiecare sărbătoare, ce poate. Recent, în acest an, următorul înger din familia Nanu pe care şi l-a ales Dumnezeu prea devreme a fost Ioan, tatăl Alexandrei, un om despre care cunoştinţele lui nu au decât cuvinte de bine: om gospodar, săritor şi cu o inimă mare. Astăzi, când casa familiei Nanu nu mai răsună de râsul Alexandrei sau de sfaturile tatălui, Dorica a rămas să le continue misiunea. Aşa, a hotărât, alături de consiliul AUAN, să alăture numelui asociaţiei şi pe cel al lui Ioan.
O primă decizie luată de AUAN a fost şi aceea de a dedica toate realizările din anul şcolar 2014 - 2015, care s-au bucurat de sprijinul lui Ioan Nanu, să fie dedicate acestuia, "pentru activitatea zilnică desfăşurată în cadrul asociaţiei, el fiind interfaţa de comunicare între instituţiile publice şi asociaţie, impunând respect prin exemplul personal, modestie, adevăr, cinste şi corectitudine", după cum spun reprezentanţii AUAN.
În semn de recunoştinţă şi apreciere, AUAN i-a conferit lui Ioan Nanu şi titlul de "Membru de Onoare - post - mortem, pentru contribuţia deosebită în tot ceea ce a însemnat activitatea asociaţiei, în calitate de membru fondator şi membru în Consiliul Director, pentru devotamentul arătat membrilor asociaţiei, pentru susţinerea morală şi financiară, pentru ataşamentul faţă de beneficiari".







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica