Tribuna
PNL
Întâlnirea meşteşugarilor rurali, la Casa Hermes
Andra MARINESCU
1384 vizualizari
Întâlnirea meşteşugarilor rurali, la Casa Hermes
Asociaţiile locale de meşteşugari şi artizanii independenţi sunt aşteptaţi să participe vineri, 16 octombrie, la prezentarea reţelei naţionale a meşteşugarilor rurali. Evenimentul va avea loc în centrul Sibiului, la Sala Studio a Casei Hermes din Piaţa Mică, între orele 10 - 12.

Evenimentul are ca scop promovarea reţelei şi a oportunităţilor pe care aceasta le creează, precum şi cooptarea de noi membri, îndeosebi organizaţii care desfăşoară activităţi şi proiecte pentru dezvoltarea şi promovarea meşteşu­gurilor populare în mediul rural. "Sibiul este un oraş cu tradiţie în promovarea meşteşugurilor tradiţionale, el fiind şi punctul de cristalizare a primei reţele naţionale de sprijinire a meşte­şugarilor din zonele rurale. Aici s-au reunit, în luna iunie a acestui an, meşteşugari din mai bine de 17 comunităţi, într-o vizită de studiu, pentru a discuta şi a pune bazele celui mai ambiţios proiect de revitalizare a tradiţiilor şi de recalibrare a cadrului legislativ în care aceş­tia îşi desfăşoară activităţile", spun managerii proiectului "Made in Rural".
Reţeaua naţională pentru susţinerea meş­teşugarilor reprezintă pasul următor în struc­turarea iniţiativelor precedente şi urmăreşte să împuternicească asociaţiile de meşteşugari din spaţiul rural să găsească resurse şi resor­turi pentru a se autosusţine şi a se dezvolta.
Persoanele interesate de afilierea la reţea sunt aşteptate la eveniment sau pot cere informaţii suplimentare la numărul de telefon 0746.123.696 (Iulian Ifrim, coordonator regional centru).

 







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica