Tribuna
PNL
Indemnizații mai mari pentru pompierii civili din Avrig
Dan FRÂNCU
583 vizualizari
Indemnizații mai mari pentru pompierii civili din Avrig

 

Începând cu 1 aprilie 2024, pompierii voluntari ce fac parte din Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Avrig (Primăria orașului Avrig), vor primi indemnizații mai mari pentru orele de pregătire și de intervenție specifice la care vor participa.

O hotărâre adoptată recent de Consiliul Local Avrig prevede că, pentru participarea la orele de pregătire, pompierii voluntari avrigeni vor primi 25 lei/oră efectuată (venit brut), participarea la intervențiile specifice fiind plătită cu 75 lei/oră prestată (venit brut). Pompierii își vor primi indemnizația pe baza pontajului întocmit de șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Avrig, aprobat în prealabil de primar.

Ultima actualizare a indemnizațiilor oferite pompierilor civili avrigeni pentru activitatea depusă în cadrul SVSU Avrig a fost aprobată în urmă cu mai bine de 10 ani. Până acum, pentru o oră de pregătire specifică, fiecare pompieri voluntar primea suma de 11 lei (venit brut).

La discuțiile purtate pe marginea acestui proiect de hotărâre, primarul Avrigului, Adrian Dumitru David, a menționat că activitatea pompierilor civili este foarte importantă și trebuie impulsionată. Tocmai de aceea, prin măsura creșterii cuantumului indemnizațiilor, s-ar putea contracara o oarecare lipsă de interes a voluntarilor, observată în ultima perioadă.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica