Tribuna
PNL
Începe Salonul Internaţional de Benzi Desenate
Andra MARINESCU
1927 vizualizari
Începe Salonul Internaţional de Benzi Desenate
Întâlniri între public şi autori, autografe, vânzări de albume, expoziţii, ateliere, conferinţe şi meciuri amicale. Acestea reprezintă doar o parte din activităţile pe care le propune François Montier, cel care organizează în acest weekend prima ediţie a Salonului Internaţional de Benzi Desenate de la Sibiu. Evenimentul a luat naştere datorită sprijinului Asociaţiei "Ille et Vilaine" şi Bibliotecii Judeţene "Astra", care urmăresc, în perioada 5–7 aprilie, o incursiune în lumea copilăriei, respectiv a benzilor desenate.
O nouă provocare încearcă Sibiul începând de vineri. Cea a benzilor desenate, cu o istorie veche în Europa. Prima ediţie a Salonului Internaţional de Benzi Desenate din oraşul de pe Cibin va începe la ora 10, şi, oficial, la ora 18, în Corpul B al Bibliotecii Judeţene "Astra", atunci când frumuseţea cuvântului se va împleti cu cea a imaginii şi vor da naştere, astfel, benzilor desenate, specifice oricărei vârste. Căci fiecare are povestea sa. "Salonul reprezintă şi pentru Bibliotecă o provocare, pentru că se va prezenta un gen editorial puţin exploatat", spune Anca Vasilescu, coordonator al Departamentului Metodic Comunicare Programe din cadrul Bibliotecii "Astra". 

De la Constanţa, la Sibiu 

Originea Salonului stă, de fapt, în ideea lui François, un tânăr de 26 de ani, care a cunoscut conceptul benzilor desenate încă de mic. În România, inspirat fiind de Salonul de la Constanţa, care se află acum la cea de-a XXII-a ediţie, s-a gândit să dea viaţă unui eveniment chiar în centrul ţării, la Sibiu, venind voluntar la Asociaţia "Ille et Vilaine" de aproximativ un an de zile. "Am avut posibilitatea de a face cunoştinţă cu un francez care ştie mai multe despre arta benzilor desenate, întrucât este mai dezvoltată la el în ţară", mărturiseşte Valentin Arvunescu, director executiv al APIVS. Tânărul aduce în acest weekend la Sibiu artişti atât din ţară, cât şi din străinătate. Astfel, publicul sibian va putea face cunoştinţă cu Dodo Niţă, care a publicat sute de articole despre banda desenată în paginile publicaţiilor din România, dar şi din Franţa, Italia, Portugalia, Belgia, Finlanda şi altele, primind chiar, în 2011, şi titlul de Cavaler al Ordinului Frunzelor de Palmier Academic din Franţa, iar în 2006 pe cel de Cavaler al Ordinului Léopold din Belgia. De asemenea, participanţii la eveniment vor mai auzi de Şerban Andreescu, semnatarul a mai multor cărţi de colorat pentru copii, albume de benzi desenate, animaţie 2D şi filme clasice, precum şi de Adrian Barbu, Nicolas Julliard, Aubry Poitrin şi Michel - Paul Gire. În ceea ce priveşte numărul participanţilor, organizatorii estimează cam 300, dintre care pot face parte copii, adulţi, dar - de ce nu? - chiar şi vârstnici interesaţi de lumea animată.




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica