Tribuna
PNL
Femeile care au născut trei sau mai mulţi copii, primesc pensie mai devreme
Ana Maria MĂTUŞOIU
2611 vizualizari
Femeile care au născut trei sau mai mulţi copii, primesc pensie mai devreme
Femeile care au născut cel puţin trei copii, până în ianuarie 1990, se vor putea pensiona mai repede, prevede un proiect de lege votat, luni, de Senat. Proiectul a fost adoptat cu 120 de voturi "pentru", niciun vot "împotrivă" şi două abţineri, potrivit Mediafax.

Potrivit proiectului de lege, femeile care au realizat stagiul complet de cotizare şi care au adus cel puţin trei copii pe lume, până în ianuarie 1990, pot să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensioare cu un an. Mamele care au născut patru sau mai mulţi copii se pot pensiona cu doi ani mai devreme. În actul normativ, votat de Senat, se precizează că vârsta de pensionare redusă, pentru femeile care au născut trei sau mai mulţi copii, până la începutul anului 1990, nu poate fi mai mică de 55 de ani, mai arată actul normativ, votat de Senat.
Proiectul de lege a fost iniţiat de senatorul PSD Trifon Belacurencu. Potrivit sursei citate, acesta a spus că, prin eliminarea prevederii privind reducerea vârstei de pensionare pentru mamele care au născut trei sau mai mulţi copii, până în ianuarie1990, "nu s-a ţinut cont de faptul că femeile care au rămas însărcinate şi au născut până în luna octombrie a anului 1990 au fost nevoite să ducă sarcina la termen, deoarece nu existau măsuri legale de întrerupere a sarcinii sau de contracepţie". Senatorul PSD a mai precizat că, înainte de 1990, femeile care năşteau nu beneficiau de concediu pentru creşterea copilului, ci doar de concediu prenatal şi post natal, adică 126 de zile.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica