Tribuna
PNL
Facebook-ul, în 35 de lucrări la "Brukenthal"
Andra MARINESCU
2068 vizualizari
Facebook-ul, în 35 de lucrări la
Într-o lume în care tinerii tind să fie preocupaţi tot mai mult de comunicarea virtuală, online, prin comentarii, like-uri şi distribuiri, Facebook-ul, reţeaua de socializare cu aproximativ un miliard de utilizatori zilnic, pare să fie cel mai bun "prieten". Florica Prevenda vine să prezinte, în cadrul expoziţiei sale, chiar "Obsesia Facebook", prin cele 35 de lucrări ale sale, care îşi propun să ilustreze entitatea umană rezultată din "bare" cromatice în relief, compuse sugestiv de la o pânză la alta, definind, în fond, chipul uman, fragmentat şi abordat volumetric. Vernisajul va avea loc astăzi, 4 aprilie, ora 13, la Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Naţional "Brukenthal", din strada Tribunei.
Între sinele uman, personal, şi între cel al societăţii online, ce a marcat în mod obiectiv omenirea sfârşitului de mileniu şi postmi­leniu, din toate punctele de vedere, astfel şi-a derulat activitatea Florica Prevenda începând cu anii '90, atunci când, prin lucrările sale, a încercat să descifreze fiinţa umană în sine şi ca rezultat al amprentei socio-culturale date de epoca în care trăieşte. De acest aspect, cel al actualităţii, s-a legat şi în expoziţia pe care o va vernisa astăzi, "Obsesia Facebook" sau "Face­book Obsession", prin care va pre­zenta un grup de lucrări ce vor încerca să sugereze comunicarea virtuală cu aspectele sale pozitive, respectiv viteza de comunicare la scară globală, dar şi negative, respectiv lipsa contactului direct interuman şi a reacţiilor de moment. "A devenit o obsesie această reţea de socializare, ceva din ce în ce mai pregnant în societate. Am observat că tinerii aproape că nici nu mai ies din casă, nu mai merg la concerte, ca să stea pe Face­book", spune Florica Prevenda. Cu toate că nu are cont pe această reţea de socializare, mărturiseşte că ştie foarte bine domeniul online şi cunoaşte aspectele sale. "Eu, ca artist, trebuie să sintetizez cât pot epoca în care trăim, precum şi pro­blemele societăţii, cu instru­men­tele mele", mai spune artista, care adaugă şi faptul că în expoziţia de astăzi, după cum poate era de aş­tep­tat, culoarea predominantă este albastru, specifică Face­book-ului.
Dar Florica Prevenda a realizat şi în trecut prezentări legate de această dimensiune. Printre ele, se numără expoziţiile "Chipuri fără chip" ("Faces without Face"), "Timp Regăsit" ("Time Regained"), "Sere­nitate" ("Serenity"), "Reţeaua Oame­nilor" ("Net People") şi "Umbre ale Prezentului" ("Shadow of the Pre­sent"). În plus, creaţiile sale au trecut şi graniţele ţării, respectiv în Bruxelles, Amsterdam, Milano sau Granvillar.
Cei care doresc să vadă o suită de portrete o pot face venind începând de astăzi, 4 aprilie, ora 13, şi până pe 28 aprilie la Expoziţia "Obsesia Facebook" de la Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Naţional "Brukenthal" din Sibiu, al cărei curator este Adrian Luca.




comentarii
1 comentarii

multumiri andrei marinescu.asteptam publicarea si a altor nemaiauzite fapte culturale ale tandemului nostru
luca tatal si fiul
04.04.2013 00:27
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica