Tribuna
PNL
Elevii au devenit profesori pentru o zi, de Ziua Educaţiei
Ana Maria MĂTUŞOIU
3664 vizualizari
Elevii au devenit profesori pentru o zi, de Ziua Educaţiei
De ziua Educaţiei, unele şcoli şi-au respectat programul normal de cursuri. Practic, au făcut educaţie într-o zi în care Educaţia a fost pusă la loc de cinste, pe calendarul sărbătorilor internaţionale. Altele, însă, au organizat fel de fel de manifestări şi le-au intercalat cu cursurile, astfel încât să nu lase această zi să treacă neobservată, dar nici să nu piardă orele.

Atât în unele şcoli din Sibiu, cât şi din judeţ, Ziua Educaţiei a fost marcată prin diverse evenimente. La Colegiul Economic "George Bariţiu", elevii au luat parte la nouă activităţi, în care fie au vorbit despre educaţie, fie şi-au ascultat profesorii dezbătând teme precum "Educaţia: valori şi semnificaţii", prezentată de prof. Ioana Matiu, "Eroi anonimi - dascălii - specialiştii educaţiei", prof. Teodora Vidrighin. Elevii au făcut şi un panou tematic, pe care l-au umplut cu citate precum "Educaţia ne-a făcut ceea ce suntem" şi "Să înveţi pentru tine, dar să ştii pentru toţi". Elevii de clasa a IX-a au vizionat filmuleţe de scurt metraj, despre proce­sul instructiv educativ din anii '90, făcând trecerea la comicul de limbaj de astăzi, acti­vitatea fiind coordonată de prof. Andreea Bota, Minodora Bîrză şi Bogdan Baicu. La ora 13, zeci de elevi s-au înghesuit în Amfiteatrul co­legiului, pentru a-şi asculta profesorii discu­tând despre alte teme legate de educaţie.
 
La şcoala din Boiţa: cei mici, profesori pentru o zi, cei mari, scrisori de mulţumire pentru dascăli

De o zi plină de activităţi educative şi recreative au avut parte şi elevii Şcolii Gimnaziale "Ion Albescu" din Boiţa, atât cei din ciclul primar, cât şi cei din ciclul gimnazial. Pentru clasa pregătitoare, profesorii au pregătit, printre altele, o prezentare PPT despre "Legenda învăţă­torului", iar elevii din clasele I-III au avut ocazia să testeze pe propria piele ce înseamnă să fii profesor pentru o zi. Colegii lor mai mari, din clasa a IV-a, au trebuit să realizeze un referat despre Ziua Mondială a Educaţiei şi să facă o călătorie în lumea poveştilor. Elevii din ciclul gimnazial au vorbit despre meseriile spre care se îndreaptă şi au ţinut o dezbatere despre cum educaţia reprezintă calea spre viitoarea carieră. De altfel, elevii claselor V-VIII au trebuit să redacteze scrisori de mulţumire adresate dascălilor care i-au impresionat şi compuneri în care şi-au descris profesorul ideal, pe care le-au citit în faţa profesorilor şi a colegilor.
Au fost şi şcoli unde Ziua Internaţională a Educaţiei nu s-a sărbătorit. Un exemplu în acest sens este Colegiul Tehnic "Indepen­denţa" din Sibiu, unde s-a respectat orarul zilei de luni şi abia în cursul acestei zile se va vorbi, la Consiliu, despre însemnătatea Zilei Edu­caţiei, după cum a spus directorul colegiului, prof. Mirela Hanea.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica