Tribuna
PNL
Doi tauri, vedetele licitaţiei de la Agnita
Ioan VIDRIGHIN
6197 vizualizari
Doi tauri, vedetele licitaţiei de la Agnita

La sfârşitul săptămânii trecute, la Agnita, a avut loc cea de-a III-a ediţie a "Expoziţiei de bovine cu vânzare prin licitaţie". Faţă de participanţii anunţaţi de noi anterior, a lipsit Cinegetica SRL, în locul ei fiind prezent Gheorghe Linu, un crescător individual de vaci din Ruja. De departe, vedetele licitaţiei au fost doi tauri. Primul (foto 1), în vârstă de 36 de luni, a fost adjudecat la preţul de 5.500 lei de către fermierul Nicolae Bălţat. Exemplarul, deosebit de frumos, din rasa Bălţata Românească, a fost scos la vânzare de crescătorul Gheorghe Linu, care a fost prezent la licitaţie şi cu două vaci de lapte, pe care a refuzat să le vândă sub preţul de 5.000 lei. Oferta maximă pe care a primit-o în cadrul licitaţiei a fost de 4.500 lei.
Al doilea tăuraş (foto 2), în vârstă de 16 luni şi o greutate de 540 kg, a aparţinut firmei Karpaten Meat din Nocrich. Este un animal de reproducţie şi a fost adjudecat la preţul de 3.000 euro (echivalent în lei), de fermierul Dumitru Buzilă.
"Mă bucur că şi ediţia din acest an a trezit interesul localnicilor şi al crescătorilor de bovine din zonă. Le mulţumim tuturor participanţilor care au venit la expoziţie cu cele mai frumoase exemplare de bivoli, tauri şi vaci de lapte", a spus Stelian Iliu, director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Sibiu, principalul organizator al evenimentului.





comentarii
2 comentarii

alooo tribuna (foto1)???????undei poza ca nu se vede sau foamea mare la matale :))))
dan
22.04.2013 07:49
in sf ati pus si poza azi dimineata era numai foto si poza lipsa :)frumoase exemplare
dan
22.04.2013 12:57
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica