Tribuna
PNL
Doi poliţişti au salvat un om căzut în Târnava Mare. Povestea acţiunii
Doi poliţişti au salvat un om căzut în Târnava Mare. Povestea acţiunii
© facebook/Poliția Română

Marţi, Centrul Operațional al I.P.J. Sibiu a primit un apel telefonic, pe linia dedicată apelurilor de urgență, 112 în care un șofer anunța că a văzut un om plutind în derivă, în apele Târnavei Mari, în zona unui pod din Mediaș. Ce a urmat, relatează chiar poliţiştii:

"Imediat, stațiile de emisie – recepție ale polițiștilor din teren s-au făcut auzite:

"Către toate echipajele din teren, din municipiul Mediaș! Deplasați-vă urgent pe strada Baznei! S-a semnalat că un om a căzut în Târnava Mare! Acordați sprijin pentru recuperarea persoanei în cauză!"

Mihai și Ovidiu patrulau chiar în zona anunțată. Ovidiu a răspuns apelului de pe stație rapid: "Suntem foarte aproape, ne îndreptăm acum spre locul indicat! "

În mai puțin de un minut, cei doi au oprit autospeciala pe mal și s-au uitat atent la suprafața apei pentru a-l zări pe bărbat.
- "Uite-l!" 
Mihai l-a observat primul și și-a dat seama că omul nu reacționa, lăsându-se purtat în aval de curenții râului. 
"Dacă trece de zona unde ne aflăm, nu mai avem nicio șansă să-l aducem la mal!"
 În timp ce spunea asta, Mihai și-a scos bodycam-ul și stația de pe echipament: Era clar ce va urma. 
" Eu intru!" 
A mai apucat să spună și a sărit în apă. A înotat aproape 20 de metri spre bărbatul purtat de apele adânci, reci și repezi ale unei Târnave Mari agitate, străduindu-se să nu-l piardă din ochi. L-a prins! Trăia! I-a zărit chipul transfigurat și a realizat că trebuie să se întoarcă rapid la mal pentru ca echipajele medicale să-i acorde îngrijiri de urgență. A reușit să revină pe pământ, iar bărbatul, un medieșean de peste 80 de ani, a fost transportat la spital. Se află acum sub supravegherea medicilor.
Ud din cap până în picioare, Mihai s-a așezat pe iarbă. Nu simțea frigul, nu simțea vântul, simțea doar o stare de bine, de mulțumire, de recunoștință că a reușit să salveze o viață. 
Mihai, Ovidiu, suntem mândri de voi!
P.S.: Poza este făcută după ce adrenalina a fost tratată cu un duș fierbinte și o uniformă uscată!"






comentarii
1 comentarii

Bravo, flăcăi!!!
Nicu
03.04.2024 08:13
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica