Tribuna
PNL
Distribuirea alimentelor de la UE. Prima zi fără înghesuială
Sorana MAIER
3568 vizualizari
Distribuirea alimentelor de la UE. Prima zi fără înghesuială
De miercuri şi până luni se vor împărţi o parte din ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană. Ca să evite aglomeraţia, Primăria Sibiu le trimite prin poştă celor îndreptăţiţi invitaţie ca să îşi ridice alimentele.
Distribuirea alimentelor din par­tea Uniunii Europene către primele 1.500 de per­soane, în ordinea alfa­betică, a început ieri la Sibiu . Distri­buirea se face între orele 9 şi 15, din depozitul de pe Şo­seaua Alba Iulia, iar Primăria Sibiu trimite prin poştă invi­taţii pentru cei care trebuie să vină să îşi ridice alimen­tele.
Tocmai datorită acestor progra­mări, ieri nu a fost a­glo­meraţie la depozitul de unde se face distribui­rea.
Această primă etapă de distri­buire se va desfăşura până în data de 22 de­cem­brie, conform progra­mărilor efectuate prin invitaiile trans­mise de Primărie.
Distribuirea alimentor va fi reluată în 5 ianuarie 2015, în funcie de cantităile pe care Primăria Sibiu le va primi.  
Alimentele se ridică de la depo­zitul situat pe Şoseaua Alba Iulia, nr. 112 (Bricomat) cu invitaţia din partea Pri­măriei Sibiu, cuponul non-valoric primit prin poştă din partea Ministerului Fondu­rilor Eu­ropene şi cartea de iden­titate/bu­letinul/certifi­catul de naştere pentru copiii sub 14 ani şi documentele jus­tificative privind calitatea de beneficiar în cazul per­soanelor care primesc venit minim garantat, a benefi­cia­rilor de alocaţie pentru sus­ţinerea familiei şi a celor care primesc pensii de urmaş.
Fiecare beneficiar va primi 4 litri ulei, 4 kg zahăr, 6 kg făină, 6 kg mălai, 800 g paste făinoase, 8 conserve de car­ne de porc, 6 cutii de conser­ve de carne de vită şi 10 cutii de pateu de ficat. Alimentele vor fi preambalate în două cutii de carton cu o greutate de aproximativ 13,5 kg  fiecare.

Se distribuie alimentele primite de la UE şi la Mediaş

Începând de miercuri, 17 de­cem­­brie 2014, Direcţia de Asis­tenţă So­cială a început distribuirea de ali­mente prin Programul Ope­ra­ţional „Aju­torarea persoanelor de­fa­vori­zate“, prin intermediul că­ruia vor be­neficia peste 3.000 de persoane din Mediaş. În momen­tul de faţă, Direcţia  de Asistenţă Socială a pri­mit alimentele pentru 1.500 de per­soane, urmând ca în pe­ri­oada urmă­toare să fie livra­te alte cantităţi pentru a asi­gura ne­cesarul pentru cei 3.366 de be­ne­ficiari in­cluşi pe liste, repre­zen­tând pen­sio­nari, şomeri, persoa­ne cu handicap grav şi ac­centuat, bene­ficiari de venit minim garantat şi beneficiari de alocaţie pen­tru susţinerea familie. "Pentru a or­dona ac­ţiunea de distri­buire a ali­mentelor, Primăria Mediaş, prin Di­recţia de Asis­tenţă So­cială, tri­mite invitaţii scrise, prin poştă, către bene­ficiari, în ordine alfa­betică.  Pe a­ceastă cale, îi ru­găm pe be­ne­ficiari să aştepte pri­mirea invitaţiei prin poştă, aceasta ţinând loc de programare. Nu este posi­bilă ridicarea ali­mentelor dacă beneficiarul nu a primit acest document.  Beneficiarii care au primit invitaţie din partea Direcţiei de Asistenţă Socială  se vor prezenta la depozitul D.A.S., situat pe str. Aurel Vlaicu nr. 33 (fosta Aviaţie) cu urmă­toarele documente: in­vi­taţia din partea Primăriei, cupo­nul non-valoric primit prin poştă din partea Ministerului Fon­du­rilor Eu­ropene şi cartea de identitate/bu­letinul/certifica­tul de naştere pen­tru copiii sub 14 ani", se arată într-un comunicat al Primăriei Mediaş.




comentarii
1 comentarii

doar unii primesc inainte de sarbatori
nu se putea face cumva sa primesca toti beneficiarii pana de sarbatori alimentele ?
18.12.2014 08:51
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica