Tribuna
PNL
Descindere DNA la Primăria Sibiu. UPDATE: Informaţii contradictorii în spaţiul public!
Sorana MAIER
13492 vizualizari
Descindere DNA la Primăria Sibiu. UPDATE: Informaţii contradictorii în spaţiul public!

Direcţia Naţională Anticorupţie a descins miercuri la Primăria Sibiu, pentru a face percheziţii la  Direcţia Tehnică, într-un caz ce vizează suspiciuni de corupţie. 
Începând de dimineaţa, o parte din birourile Direcţiei au fost închise şi păzite de un mascat, iar anchetatorii cerând mai multe documente.. 
Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Cluj, au efectuat cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2013 – 2015. 
Potrivit unui comunicat al DNA, au fost efectuate percheziții domiciliare în 32 de locații situate în județele Cluj, Alba, Sălaj, Sibiu, Mureş şi Prahova, din care 5 sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.
În spaţiul public au apărut informaţii eronate referitoare la ridicarea Feliciei Baba, pentru audieri. În realitate, Felicia Baba s-a aflat toată ziua la serviciu, la Primăria Sibiu şi nu a fost ridicată de procurori. Mai mult, în jurul orei 16.20, Felicia Baba a fost văzură părăsind sediul instituţiei, fără a fi însoţită de oamenii legii. Cel mai probabil, la finalul programului, Felicia Baba a plecat spre casă. 
"Conducerea instituției a fost anunțată de un reprezentant al DNA că se vor efectua astăzi percheziții care vizează un angajat al Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Sibiu. În acest sens vor fi efectuate percheziții în biroul respectivului funcționar", a transmis miercuri Primăria Sibiu.

Totul a pornit de la contractul de deratizare

În cazul anchetat de procurorii anticorupţie este vorba despre contractul de dezinsecție și deratizare semnat cu firma SC Coral Impex SRL. mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al  Primăriei Sibiu a confirmat ieri că organele de control au cerut copii ale documentelor de plată și ale contractelor cu această firmă. 
La Sibiu, contractele de deratizare și dezinsecție semnate cu această firmă au fost pe sume foarte mici, comparativ cu ce s-a întâmplat în alte județe. Se pare, că, de exemplu, la Cluj, contractul de deratizare a ajuns la 8,5 milioane lei într-un singur an. 
Anul acesta, serviciile de dezinsecţie au costat 46.376,5 lei şi au fost comandate firmei SC Coral Impex SRL. Comanda prevedea împrăştierea de substanţe împotriva ţânţarilor în spaţiile verzi din zonele de blocuri, în parcuri şi scuaruri, dar şi în zonele verzi de la marginea oraşului.
Contractul de deratizare a fost încheiat cu aceeaşi firmă, valoarea acestuia fiind de 92.752,99 lei. Acesta prevedea amplasarea de substanţe raticide atât în perioada iulie – august, cât şi în luna octombrie 2015.

Cercetări şi la Cluj, pentru aceeaşi firmă

Procurorii DNA Cluj au cerut documente şi Primăriei Ploieşti vizând contractele cu firma Coral Impex. Procurorii, care au făcut verificări la primăriile Cluj-Napoca, Sibiu, Alba Iulia, Târgu Mureş şi Zalău privind contracte pentru servicii de deratizare şi dezinsecţie, au solicitat, miercuri, şi Primăriei Ploieşti, documente vizând contractele cu firma Coral Impex.
Conform unor surse din administraţia locală, documentele cerute de procurorii DNA Cluj vizează relaţiile contractuale pe care Primăria Ploieşti le are, începând din 2010, cu societatea Coral Impex, unic furnizor de servicii de deratizare şi dezinsecţie pe domeniul public al oraşului. Se pare că în acelaşi dosar au avut loc percheziţii la sediul din Ploieşti al firmei Coral Impex.







comentarii
3 comentarii

Cea mai selecta oferta! Urgent avem nevoie de colaboratori part-time in cel mai select si mai serios program de castigat bani la domiciliu, in timpul liber. Cerem dorinta de a invata ceva nou si seriozitate. Oferim indrumare pas cu pas, instruire gratuita de cea mai buna calitate si contract care va garanta plata comisioanelor. Solicitati acum detalii la adresa de email :gheorghenecula@yahoo.com
vaporeanu
08.10.2015 00:29
Au multa treaba oamenii de la DNA. Ma uit la omul din imagine si vad ca doarme in picioare de obosit ce este.
me
08.10.2015 11:43
Tineti acelazi lucru de 2 zile pe prima pagina degeaba. Milogilor, nu va ganditi cum o sa stati la usi pentru finantare cand veti vrea sa faceti zilele Tribuna?
@
08.10.2015 17:46
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica