Tribuna
PNL
De Florii, sibienii s-au împărţit: unii la schi, alţii la înot
Laura BUCIU
2526 vizualizari
De Florii, sibienii s-au împărţit: unii la schi, alţii la înot
La Ocna Sibiului, la prima baie de anul acesta, la Bâlea Lac, la 2.000 de metri altitudine, la ultima tură de schi, între blocuri sau la Curmătură, unde au încins grătarele, sibienii au părăsit oraşul pentru distracţie, la sfârşitul săptămânii. Cei care au avut mai puţin timp la dispoziţie au scos gratarul în spatele blocului, au pus berea la rece în frigiderul din apartament, muzica în difuzoarele maşinii şi s-au pus pe petrecere. În weekend, temperatura la umbră a atins, în miezul zilei, 30 de grade Celsius.
Prima baie din 2013

Mulţi sibieni au dat căldura din oraş pe briza de la Ocna Sibiului. Pentru că mercurul termometrelor a arătat că vara a venit deja, chiar şi în aprilie, administratorii Complexului de Lacuri Naturale de la Ocna Sibiului au decis să deschidă porţile pentru iubitorii de apă şi soare. Şi nu au greşit. Peste 200 de persoane au venit sâmbătă şi mult mai multe duminică. Apa a fost cea care i-a îmbiat pe toţi, deoarece a fost suficient de caldă pentru prima baie din 2013. Domnii au fost cei care s-au încumetat la baia de aprilie, în vreme ce doamnele au stat mai mult pe margine şi au profitat de şezlonguri, de nămolul tămăduitor şi de soarele care a fost binevoitor.
Administratorii lacurilor spun că din acest weekend, complexul va fi deschis în fiecare zi, chiar şi în ziua de Paşti, când toată lumea poate veni la baie şi la plajă. În primele două săptămâni, biletul de intrare va costa 8 lei / zi pentru o persoană, copiii vor avea acces gratuit şi nu va fi percepută taxă pentru parcare. După aceste două săptămâni, preţurile vor reveni la nivelul de anul trecut, adică 12 lei biletul pentru adulţi, 8 lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani şi 5 lei / zi pentru parcare.
Cei care se tem de „invazia” căpuşelor trebuie să ştie că în zona lacurilor s-a stropit cu soluţie împotriva acestor insecte, astfel că nu mai este niciun pericol din acest punct de vedere.

Schi în pantaloni scurţi, la Bâlea Lac

O parte dintre cei care au vrut să scape de căldură au ales, ca loc de petrecere a weekendului, muntele şi au decis să urce în inima Masivului Făgăraş, la Bâlea Lac. Şi dacă printre cei ce au optat pentru această variantă s-au aflat şi iubitori ai sporturilor de iarnă, cu siguranţă pentru aceştia a fost alegerea cea mai bună, deoarece, pe lângă bronzul dobândit şi bucuria admirării unui peisaj fantastic, s-au putut “băga” şi la o tură de schi sau snowboarding, pe pârtiile neamenajate din zonă. Câţiva dintre aceştia, cei mai temerari, nu au ezitat să se urce pe schiuri sau pe placa de snowboarding îmbrăcaţi în pantaloni scurţi sau chiar numai în costum de baie, spre amuzamentul şi încântarea turiştilor aflaţi la terasele cabanelor.
“Stratul de zăpadă la Bâlea Lac este încă destul de consistent, gheaţa pe lac are, în continuare, o grosime mare, astfel că, cei ce au ajuns aici s-au putut bucura, cu adevărat, de o iarnă autentică. După tura de schi sau snowboarding, ori după ce s-au plimbat pur şi simplu prin zonă, turiştii au putut poposi la cabane sau pe terasele acestora. Cu siguranţă, la Bâlea Lac sporturile de iarnă se mai pot practica încă săptămâni bune, astfel că, iubitorii acestora sunt aşteptaţi aici cu mare drag. De asemenea, de 1 mai şi Paşti, aici se poate petrece o minivacanţă reuşită”, ne-a spus administratorul unei unităţi de cazare din zonă.

La Curmătură şi între blocuri au sfârâit grătarele

Mai ceva ca de 1 Mai, Curmătura, locul preferat de sibieni pentru grătare, a fost ticsită de oameni. În timp ce domnii se întreceau în pregătitul grătarelor, doamnele, în ţinute lejere, pregătite pentru plajă, s-au îngrijit de garnitură.
Cam aceeaşi imagine a fost şi între unele blocuri. Cei care nu au avut timp prea mult la dispoziţie sau nu au avut mijloc de transport au încins grătarele în spatele blocurilor. Chiar dacă legea spune clar că locurile de grătar sunt doar cele amenajate, oamenii nu au ţinut cont de acest lucru şi şi-au văzut de treabă, la fel ca şi până acum.





comentarii
1 comentarii

Copa-Paste:
Cei care se tem de
Georg
29.04.2013 16:28
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica