Tribuna
PNL
Crescătorii de bovine au pichetat Ministerul Agriculturii
Alexandra CHEŞCU
1507 vizualizari
Crescătorii de bovine au pichetat Ministerul Agriculturii
În jur de o sută de crescători de bovine s-au adunat miercuri dimineaţa la Ministerul Agriculturii din Capitală pentru a protesta faţă de atitudinea Guvernului cu privire la problemele agricultorilor.

"Vrem să salvăm ce se mai poate salva din agricultură. Dintre toate sectoarele, numărul bovinelor stă cel mai rău, fiind într-o scădere continuă", a spus Marcel Andrei, preşedintele Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine din România, arătând că protestul din 14 octombrie vine după cel din 7 octombrie, la care au participat legumicultorii.
"Noi am plătit impozitul pe norma de venit, dar n-am încasat niciun ban" a mai spus Marcel Andrei arătând că cea mai mare problemă a producătorilor agricoli români sunt costurile de producţie, care sunt foarte mari spre deosebire de alte ţări din Uniunea Europeană.
Mai multe nemulţumiri
Principalele nemulţumiri ale crescătorilor de vaci vizează neacordarea subvenţiei reprezentând pierderea de preţ la achiziţia laptelui, întârzierea plăţilor, lipsa politicilor agricole în sectorul zootehniei şi cu preponderenţă în sectorul creşterii de bovine, atât de lapte, cât şi de carne, şi lipsa despăgubirilor în urma secetei înregistrate în acest an, după cum notează Agerpres.
La protestul organizat la Bucureşti au participat şi zece crescători de bovine din judeţul Sibiu, liderul SNCOR arătând că manifestările de acest gen vor continua, urmând să se desfăşoare în fiecare zi de miercuri, până la finalul lunii octombrie. Astfel, miercuri, 21 octombrie, se vor afla la Ministerul Agriculturii crescătorii de ovine, urmând ca pe 28 octombrie, să iasă în stradă angajaţii din sectorul agricol.
"Noi pichetăm ministerul şi sperăm că vom fi luaţi în seamă. Dacă nu facem nimic, sigur nu se schimbă nimic, dar până acum am fost ignoraţi", a mai spus Marcel Andrei.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica