Tribuna
PNL
Copiii au plantat 500 de puieţi de molid
Ioan VIDRIGHIN
4099 vizualizari
Copiii au plantat 500 de puieţi de molid

Un grup de peste 50 de elevi de la Şcolile Generale Nr. 3 Cisnădie şi Nr. 4 Sibiu, precum şi de la Clubul Ele­vilor Cisnădie, însoţiţi de pro­fesorii Ileana Popa, Si­mona Pârvu şi Diana Popiţiu au făcut ieri o excursie până la pepiniera Tocile ce aparţine Ocolului Silvic Valea Cibinu­lui Sălişte. "Este vorba de o acţiune mai mare, organizată în cadrul săptămânii «Să ştii mai multe, să fii mai bun!». Este al şaselea an de când venim aici, din dorinţa de a-i învăţa pe elevii noştri să conştientizeze importanţa pădurii, să efectueze ei înşişi acţiuni de plantare şi între­ţinere a spaţiilor verzi şi să înveţe să recunoască spe­ciile ornamentale de arbori care se cultivă numai aici la Tocile", ne spune profesoara de geografie Ileana Popa, de la Şcoala Generală 4 Sibiu.
Interesant este faptul că elevii s-au deplasat pe jos din Cisnădie prin pădurea Şovara, avându-i drept ghizi pe Alexandru Barbora de la Salvamont Sibiu, şi pe Ionuţ Solomon de la Asociaţia "Tură în natură". Ei au venit pe traseul Cantonul lui Ma­rinică, Drumul căruţelor şi au coborât la pepiniera Tocile. Pe drum au primit informaţii despre cum să se deplaseze în teren accidentat, cum să protejeze pădurea, cum să ob­serve atent frumuseţile naturii.
La pepiniera Tocile elevii au fost preluaţi de tehnicianul silvic Ana Munteanu, care i-a împărţit în două grupe. Băieţii au pregătit terenul pentru plantat puieţi de molid, iar fe­tele au pus în pământ aceşti puieţi. Până la urmă, lucrurile au mers simultan. În final, ei au reuşit să planteze peste 500 de puieţi de molid de un an, care au fost scoşi din solar. În pepinieră aceşti puieţi vor mai sta încă doi ani până vor fi apţi pentru lucrările de împăduriri.
Până ieri, la pepiniera Toci­le, cu ajutorul angajaţilor şi elevilor au fost repicaţi 60.000 de puieţi de molid în primul an, pe o suprafaţă de 600 mp. (Pe o sută de metri pătraţi sunt repicaţi 10.000 de puieţi scoşi din solar.) Tot aici mai sunt 600 mp repicaţi cu 60.000 puieţi molid în al doilea an. an.





comentarii
6 comentarii

Bravo, Bravo, Bravo! Si mii de multumiri dragi elevi.
MB
03.04.2013 01:55
pe cind vedem angajatii ocolului sa planteze pomi, pe cei care taie , defriseaza cu nemiluita padurile si care s au imbogatit peste noapte, nu copiii,jigodii ce sunt ei!!!!
nelu
03.04.2013 01:58
Felicitari tuturor celor implicati in aceasta actiune!
Bravo
03.04.2013 10:01
Felicitari ! Din pacate au ajuns elevii sa fie un exemplu pentru altii mai destepti
liu
03.04.2013 11:53
foarte frumos bravo lor dar avem in tot judtul si in toata tara mii de hectare de dealuri chelite si mii de terenuri si rape pe cand impadurirea lor? ce masuri iau primarii din acele localitatii?
vasile
03.04.2013 13:49
sincere felicitari ,intr-adevar Romania are multa nevoie de aceste actiuni,tineretul este speranta tarii ,bravo
VM
03.04.2013 18:47
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica