Tribuna
PNL
Centrul de Plasament pentru copilul cu dizabilități din Turnu Roșu va fi reabilitat și modernizat
Ana Maria MĂTUŞOIU
2633 vizualizari
Centrul de Plasament pentru copilul cu dizabilități din Turnu Roșu va fi reabilitat și modernizat
Centrul de plasament pentru copilul cu dizabilități Turnu Roșu a primit undă verde pentru modernizare și reabilitare. Proiectul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional, a fost aprobat și va fi co-finanțat de Uniunea Europeană. Proiectul este un pas uriaș pentru Centru, având în vedere că n-a mai fost renovat din 1960.

Inițiatorii proiectului au făcut publice informațiile ieri, într-o conferință de presă desfășurată la Centrul de plasament pentru copilul cu dizabilități Turnu Roșu. Vicepreședintele CJS Ioan Banciu, secretarul CJS Iordan Nicola, directorul executiv al DGASPC Laura Vîlsan și șeful de centru din Turnu Roșu Cristian Nicolae, au prezentat detaliile referitoare la proiect, bucuroși cu toții că vor putea să vadă centrul reabilitat și modernizat, după ce anul trecut au inaugurat în centrul din Turnu Roșu o școală specială cu condiții excelente. „Ne bucurăm. Cu siguranță la sfârșitul anului viitor o să avem și aici un centru care o să asigure condiții decente pentru copiii din acest centru”, a spus Ioan Banciu. Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea calității și ridicarea standardelor serviciilor sociale prin reabilitarea, modernizarea infrastructurii și dotarea Centrului de plasament pentru copilul cu dizabilități Turnu Roșu din județul Sibiu. Totodată, se dorește dezvoltarea unui sistem sustenabil pentru găzduirea a maxim 50 de copii, prin reabilitarea și modernizarea centrului, în conformitate cu practicile și politicile Uniunii Europene.

Centrul din Turnu Roșu, o emblemă pentru sistemul de protecție specială din județul Sibiu

Laura Vîlsan, directorul executiv al DGASPC, a vorbit despre acest proiect ca fiind o dublă provocare. Pe de o parte, se va depune un efort considerabil pentru implementarea proiectului, iar pe de altă parte va fi motivația celor implicați ca, până la sfârșitul anului 2014, să termine lucrările. „Prin acest proiect, centrul de plasament din Turnu Roșu intră într-un stadiu de normalitate, întrucât toate centrele din România, destinate pentru copiii cu dizabilități, ar trebui să ofere asemenea spații și condiții. Prin acest proiect deschidem o linie de accesare a unor proiecte care vor asigura oportunitatea ca toate centrele rezidențiale din Sibiu să beneficieze de condiții de găzduire și de mediu apropiate de cele ale unor standarde europene”, a spus Laura Vâlsan. Totodată, aceasta este sigură că proiectul va deveni o emblemă pentru sistemul de protecție specială din județul Sibiu. „Am convingrerea că acești copii vor avea ocazia să se dezvolte, să crească și să învețe astfel încât să devină adulții de mâine, care vor fi pregătiți pentru o societate incluzivă și pentru piața liberă a muncii”, a completat directorul executiv al DGASPC. O bucurie imensă față de aprobarea proiectului a arătat și Cristian Nicolae, șeful Centrului de plasament pentru copilul cu dizabilități Turnu Roșu și preot onorific al Capelei din Centru. El a adus nenumărate mulțumiri tuturor celor care s-au implicat în realizarea proiectului și a spus că cel mai important lucru este că, odată cu modernizarea centrului, copiii se vor simți ca acasă.

Valoarea totală a proiectului

Valoarea totală a proiectului este de 3.743.910 lei, din care 2.964.023 valoarea nerambursabilă. Durata de implementare a proiectului este de 16 luni, începând cu 30 august 2014, astfel că pâna la finele anului 2015 reabilitarea și modernizarea centrului trebuie făcute. Clădirea va cuprinde 14 garsoniere pentru 50 de copii cu diferite dizabilități, beneficiarii direcți ai proiectului. Beneficiarii indirecți sunt familiile sau reprezentanții legali ai beneficiarilor direcți, personalul Centrului de plasament din Turnu Roșu și instituțiile implicate direct sau indirect în conformitate cu normele sanitare în vigoare. Se preconizează că lucrările de modernizare și reabilitare vor începe în luna ianuarie a anului viitor.






comentarii
1 comentarii

daca ar fi conferinta de presa dupa efectuarea lucrarilor si nu inainte ? vom face , vom drege, suna cunoscuta aceasta placa?
ce ar fi
15.10.2014 18:14
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica