Tribuna
PNL
Cele mai creative şi valoroase idei de afaceri, prezentate la ”Innovation Labs Sibiu”
Liuba STARII
1101 vizualizari
Cele mai creative şi valoroase idei de afaceri, prezentate la ”Innovation Labs Sibiu”
12 echipe de tineri din Sibiu s-au întrecut zilele trecute la un hackathon, organizat în cadrul programului "Innovation Labs”. Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 9-10 martie, şi a desemnat şapte echipe câştigătoare, care vor intra în etapa de dezvoltare a produsului, organizată în următoarele zece săptămâni de către partenerii proiectului.

Hackathoanele au debutat sâmbătă, 9 martie, printr-o prezentare iniţială de 60 de secunde a fiecărei echipe. După prima selecţie, prin votul juriului şi al publicului, cele mai promiţătoare idei au fost admise în experienţa propriu-zisă de dezvoltare a Hackathonului. Pe parcursul după-amiezii, serii şi nopţii ce au urmat, tinerii au construit un prototip cât mai persuasiv pentru produsul conceput de ei, sub îndrumarea mentorilor. În cea de-a doua zi a Hackathoanelor, duminică, 10 martie, membrii echipelor şi-au prezentat noua versiune a produsului şi a strategiei de business. Prezentările au inclus o demonstraţie tehnică, precum şi un elevator pitch de două minute în faţa juriului şi publicului. Juriul, incluzând personalităţi din mediul inovării digitale din România, a avut misiunea dificilă de a selecta cele mai valoroase prototipuri, ce intră astfel în programul de dezvoltare şi mentorat de zece săptămâni al „Innovation Labs”. Acestea vor începe o experienţă intensă de interacţiuni săptămânale cu mentori, utilizatori şi potenţiali investitori, intrând gradual în lumea inovării digitale şi a antreprenoriatului tehnic.

De la analiza consumului electric până la îmbunătăţirea productivităţii angajaţilor

Membrii echipelor selectate din Sibiu au propus şapte idei inovatoare de startup. Astfel, Echipa SEM a atras atenţia juriului printr-o soluţie automatizată de analiză şi de optimizare în timp real a consumului electric, ce foloseşte un dispozitiv conectat cu panoul electric al utilizatorului. O altă echipă, Burnout Hub, încadrată în verticala business de Health&Lifestyle, propune o platformă online de machine learning, care va spori bunăstarea angajaţilor unei companii prin prevenirea stresului, oboselii mentale şi a scăderii motivaţiei. Aplicaţia DAPPLOG este o modalitate sigură de conectare la multiple platforme web. Produsul propune o soluţie software de tip blockchain care oferă utilizatorilor o identitate virtuală unică şi descentralizată pentru a asigura securitatea datelor. Velum este un sistem IoT care sincronizează deschiderea draperiilor cu programul de somn al fiecăruia. Cu Velum, utilizatorii renunţă la tentaţia de a folosi funcţia snooze a alarmei, îmbunătăţindu-şi calitatea somnului indiferent de ritmul de viaţă pe care îl adoptă. ModelLink este o aplicaţie web care optimizează distribuţia resurselor umane implicate în promovarea produselor vestimentare din cadrul festivalurilor de modă. Aplicaţia conectează agenţiile de modeling cu designerii vestimentari şi cu organizatorii evenimentelor, cu ajutorul unui algoritm optim de alocare. Hyper City este un dispozitiv pentru vehicule care îşi propune să stimuleze responsabilitatea conducătorilor auto în trafic. Acesta transmite date despre stilul de condus al utilizatorului către companiile de asigurări şi către diverşi parteneri care oferă în schimb pachete personalizate de asigurare a vehiculelor. BanConnect este o aplicaţie bancară care vine în întâmpinarea nevoilor utilizatorilor aflaţi în posesia unor conturi multiple, oferindu-le acestora facilitatea de a avea acces la serviciile unor entităţi bancare diferite prin intermediul unei interfeţe unice.
Zece săptămâni de orientare în mediul afacerilor

Pe parcursul următoarelor zece săptămâni, antreprenori şi oameni de afaceri vor împărtăşi experienţele lor cu tinerii participanţi, orientându-i în explorarea mediului antreprenorial românesc. În plus, prin intermediul partenerilor programului, echipele au posibilitatea de a folosi tehnologii de ultimă generaţie pentru dezvoltarea produselor, oportunităţi de poziţionare eficientă pe piaţă, precum şi acces direct la clienţi. În aprilie se vor desfăşura evenimente de tip Boost Day, unde echipele vor prezenta evoluţia şi transformarea ideii lor de startup, până la mijlocul programului de mentorat. La începutul lunii mai vor urma Demo Day-urile regionale, unde cele mai bune echipe care au dezvoltat un produs viabil, testat cu utilizatori reali, vor fi selectate pentru a participa la etapa naţională de pe 20 mai, ce se va desfăşura la Teatrul Naţional din Bucureşti. În cadrul evenimentului „Innovation Labs National Demo Day” de pe 20 mai, finaliştii îşi vor prezenta prototipurile în faţa partenerilor, a reprezentanţilor media şi a potenţialilor investitori, urmând ca echipele cele mai convingătoare să fie recunoscute prin premiile „Innovation Labs 2019”. Echipele pot continua să beneficieze de sprijinul acceleratorului şi al susţinătorilor programului şi după încheierea perioadei de mentorat, devenind parte activă din comunitatea de alumni a „Innovation Labs”, formată în cei şapte ani de activitate.
”Mulţumesc 'Innovation Labs' pentru experienţa oferită şi pentru clipele frumoase, dar intense din cadrul evenimentului. Am dovedit ca în termen de 24 ore, plecând de la o idee simplă putem ajunge la un prototip, care se poate transforma într-un produs ce poate rezolva o problemă sau o nevoie dintr-un anumit domeniu. Mulţumesc colegilor mei care s-au implicat şi care au muncit cot la cot peste 24 de ore şi nu în ultimul rând, mulţumesc mentorilor şi membrilor juriului pentru îndrumare şi aştept cu nerăbdare etapa de la Bucureşti!”, a spus Ionuţ Codoban, unul dintre participanţi.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica