Tribuna
PNL
Cărţile recent lansate atrag clienţi în librăriile din Sibiu
Ana Maria MĂTUŞOIU
1555 vizualizari
Cărţile recent lansate atrag clienţi în librăriile din Sibiu
Nu mulţi sunt dispuşi să renunţe la 30 de lei, 50 sau chiar mai mult pentru a-şi achiziţiona lunar o carte. Unii reclamă că au salariile prea mici, altora le e mult mai comod să vadă filmul cu acelaşi scenariu. Şi totuşi, sibienii cumpără cărţi. Chiar mai multe ca anul trecut, după spusele librarilor. Iar în topul celor mai "cerute" cărţi se află cele recent lansate, care, în doar câteva luni, s-au vândut în sute de exemplare. "Cei doi domni din Bruxelles", "Fluturi", "Ce am făcut când am tăcut" şi "Despre oameni şi animale" sunt cele mai cumpărate titluri de sibienii ori turiştii care au trecut pragurile librăriilor Humanitas şi Habitus în ultimele două luni.

Printre preferatele sibienilor se află cărţile de literatură motivaţională, de psihologie ori dezvoltare personală, dar şi romanele ce transpun po­veşti impresionante de viaţă. Şi totuşi, sibienii nu uit[ de volumele care au în prim-plan poveşti despre judeţul lor. Pe lângă asta, cer hărţi, vederi, fel şi fel de suveniruri şi lucruri hand-made.

Vânzări bune la Humanitas

La Librăria Humanitas, de pe "Pietonala" Bălcescu, nivelul vânzărilor a crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, chiar dacă numai cu câteva procente. "În prima jumătate a acestui an vânzările au mers mult mai bine ca anul trecut. Deocamdată, suntem mulţumiţi. Sperăm, în conti­nuare, la mai bine", spune Bog­dan Diţă, librar la Huma­nitas. Tânărul mărturiseşte că, cel mai des, oamenii care intră în librărie se interesează de celebrele volume ale Irinei Binder, "Fluturi", fiind printre primele zece cele mai vândute cărţi. Pe primul loc în topul celor mai vândute volume la Humanitas se află "Cei doi domni din Bruxelles", de Eric Emmanuel Schmitt. La Humanitas s-au vândut deja 200 de exemplare din cartea lansată cu o lună în urmă, care are şi un preţ accesibil - 27 de lei. Locul doi este ocupat de "Păzitoarea tainei ", roman semnat de Kate Morton, carte care costă 42 de lei, iar pe cea de-a treia poziţie se clasează jurnalista Andreea Esca, cu volumul recent lansat "Ce am făcut când am tăcut", care costă 32 de lei. Cele două se laudă şi ele cu câte peste 200 de exemplare vândute. John Green impresionează şi el cu volumul "Sub aceeaşi stea", cartea aflându-se printre cele mai vândute de Librăria Hu­ma­nitas. Povestea impresio­nantă a lui John Green este transpusă şi în filmul cu ace­laşi nume, lansat în cinema­tografele din România la jumătatea lunii iunie a acestui an. În primii zece autori ceruţi la Humanitas se menţine şi Lucian Boia, cu volumul "Primul război mondial". Surprinzător, Tudor Chirilă, cu "Exerciţii de echilibru" nu se numără printre primii 50 de autori preferaţi de sibieni.

Irina Binder, printre lideri şi la Habitus

În Piaţa Mică, la subsolul Bisericii Romano-Catolice, se află Librăria Habitus, deschisă în urmă cu două luni. Titlurile cărţilor variază de la un do­meniu la altul, aşa că cei care doresc pot alege de la litera­tură motivaţională până la cărţi care oferă sfaturi de slăbit. Cea mai vândută carte de până acum la Habitus este "Despre oameni şi animale", volum semnat de Adrian Brandl şi Iacob Ciuceanu. Peste 50 de exemplare s-au vândut până acum din cartea lansată luna aceasta. Adrian Cioroianu, cu "Cea mai fru­moa­să poveste", şi Ileana Vul­pescu, cu "Arta Conversaţiei", se află şi ei pe podium, printre cerinţele pasionaţilor de lectură. De altfel, "Fluturii" Irinei Binder, la 45 de lei ambele volume, sunt printre cele mai cumpărate cărţi din "tânăra" librărie. În rest, la Habitus, sunt cerute cărţi publicate în limbi străine, albume de artă sau albumul de fotografii 3D al fotografului Daniel Bălţat. În cele două luni care au trecut de la deschi­dere, Librăria Habitus se des­curcă destul de bine, având în vedere că între 50 şi 100 de persoane îi calcă zilnic pragul. "A mers bine, suntem optimişti. Bineînţeles, se poate şi mai bine", e de părere Vladimir Barbu, librar la Habitus.






comentarii
2 comentarii

Romanul Fluturi este un fel de telenovela! Imi pare rau ca sibienii care achizitioneaza carti n-au gusturi mai elevate!!
gogu
21.08.2014 13:26
O carte care chiar m-a impresionat a fost "Eu,Simah,prefectul Romei",scrisa de Thomas Molnar.
Chesterton & Orwell
21.08.2014 15:56
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica