Tribuna
PNL
Când susţin elevii examenele naţionale
Ana Maria MĂTUŞOIU
1565 vizualizari
Când susţin elevii examenele naţionale
Elevii din clasa a VIII-a şi cei din clasele a XII-a şi a XIII-a au aflat deja datele susţinerii examenelor naţionale din 2016. Potrivit calendarelor publicate de Ministerul Educaţiei Naţionale, examenul de Bacalaureat se va desfăşura în perioada 13 iunie - 8 iulie, iar Evaluarea Naţională între 27 - 29 iunie.

Elevii din clasele a XII-a şi a XIII-a care vor să participe la prima sesiune a examenului de Bacalaureat vor trebui să se înscrie în perioada 30 mai - 3 iunie. Aceştia vor susţine mai întâi probele orale, care se vor desfăşura între 13 iunie - 1 iulie. Examenul va debuta cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care va avea loc între 13 - 15 iunie. Între 15 şi 17 iunie elevii se vor prezenta la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar între 21 - 24 iunie vor susţine proba de evaluare a competenţelor digitale. Ultima probă orală, evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, se va desfăşura între 27 iunie - 1 iulie. Apoi, candidaţii vor trebui să se prezinte la probele scrise ale examenului de Bacalaureat, care vor  începe în 4 iulie. Elevii se vor prezenta atunci la testarea la limba şi literatura română, iar o zi mai târziu vor susţine proba la limba şi literatura maternă. Examenul va continua în 6 iulie cu proba obligatorie a profilului şi se va încheia în 8 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării. Candidaţii vor afla rezultatele în 12 iulie, până la ora 16, şi vor putea depune contestaţii în aceeaşi zi, între orele 16 - 20. Rezultatele finale vor fi afişate în 16 iulie.

Absolvenţii de gimnaziu vor susţine examenele la finele lunii iunie

Pentru absolvenţii de gimnaziu, emoţiile vor începe mai târziu. Aceştia vor avea trei zile la dispoziţie pentru a se înscrie la Evaluarea Naţională, în perioada 15 - 17 iunie. Prima probă va avea loc peste 10 zile, la limba şi literatura română. O zi mai târziu, în 28 iunie, va fi susţinută proba la limba şi literatura maternă, Evaluarea Naţională urmând să se încheie în 29 iunie, când va avea loc proba scrisă la matematică. Viitorii liceeni vor afla rezultatele în 1 iulie, până la ora 16, iar în aceeaşi zi, până la ora 20, vor avea timp să depună contestaţii. Ministerul Educaţiei a alocat trei zile rezolvării contestaţiilor, astfel că rezultatele finale vor fi afişate în 5 iulie.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica