Tribuna
PNL
Căminele studenţeşti se închid pentru renovări
Andra MARINESCU
2020 vizualizari
Căminele studenţeşti se închid pentru renovări
Numai câteva săptămâni ne mai despart de vacanţa de vară. Unii dintre studenţii Universităţii "Lucian Blaga" merg acasă, lângă cei dragi, pleacă în excursii la mare ori la munte cu prietenii. Alţii, în schimb, nu părăsesc Sibiul nici când nu mai trebuie să meargă la cursuri. Ei fie lucrează, fie fac practică la instituţiile la care visează să devină în viitor angajaţi, fie învaţă, se plimbă şi aşa mai departe. Singurul cămin care va rămâne deschis pe vară pentru ei este Căminul 7, de pe strada Pedagogilor. Acesta va găzdui în perioada 15 iulie-15 septembrie şi tinerii din celelalte cămine.
Căminul 7 va fi destinaţia zecilor de studenţi ULBS care aleg să nu plece din oraş, din diferite motive, şi care nu vor să dea prea mulţi bani din buzunar pentru a sta în chirie sau gazdă. De asemenea, vor rămâne deschise şi Căminul 3 pentru studenţii care stau deja acolo şi Căminul Acade­mica pentru rezidenţi. Cele­lalte cămine, 1, 2, 4, 5 şi Teolo­gia se vor închide pentru re­novări şi reabilitări.

Destinaţia verii: Căminul 7

În fiecare vacanţă de vară, unul dintre căminele studen­ţeşti ale Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu intră în reno­vare totală. Anul acesta, i-a venit rândul Căminului 2, de pe Bulevardul Victoriei. Din 15 iulie, el va fi gol, iar studenţii de aici care vor să mai rămână în Sibiu, tot în mediul studenţesc, se vor muta în Căminul 7. Ei vor depune o cerere pe care o vor descărca de pe www.ulbsibiu.ro şi o vor duce la Serviciul Social, de pe Bulevardul Victoriei, de luni până vineri, între orele 10 -15, alături de o adeverinţă de stu­dent, eliberată de facultatea la care studiază, în care se specifică specializarea şi anul de studiu, şi de o copie a cărţii de identitate. "Vrem să băgăm în renovare Căminul 2, să schimbăm instalaţiile sanita­re, faianţa, gresia, pavajele. E o lucrare foarte mare, dar acesta este obiectivul nostru vara aceasta", a spus Ra­mona Todericiu, director general administrativ adjunct al ULBS. Costurile acestei reabilitări sunt estimate de conducerea Universităţii la 700.000 de lei. Căminul 2 nu a mai fost reno­vat de circa zece ani. "E păcat, e un cămin foarte căutat", a adăugat Ramona Todericiu.
Dacă la Căminul 2 vor fi modificări majore, la celelalte se vor face lucrări de între­ţinere. "În rest, igienizări, reparaţii curente, instalaţii sanitare revizuite", a mai explicat directorul adjunct adiministrativ al ULBS.

Din 15 septembrie, şi
7-le se închide

Studenţii care nu vor să părăsească nici în vacanţă căminele, ci vor să trăiască studenţia alături de tinerii de vârsta lor sunt aşteptaţi în Căminul 7, aşadar. În fiecare vară, clădirea a găzduit circa 150-200 de studenţi, la parter şi la primul etaj în principal. Lucrări masive de reabilitare la acest cămin nu se pot face, deoarece este proprietatea Mitropoliei Ardealului. "La Căminul 7 vom lucra destul de târziu dacă va fi, pentru că nu este al nostru. Schimbăm tâmplăria pe holuri, aranjăm băile, dar nu aşa de mult pe cât am fi vrut", a spus Tode­riciu. Astfel, după 15 sep­tembrie, şi acesta se va închi­de preţ de două săptămâni, pentru ultimele lucrări de igienizare. "Vom schimba tâm­plăria ce dă spre balcoane, că e foarte veche, nu este bine izolat termic şi sunt probleme cu căldura. De altfel, vom lucra şi în băi, sunt unele probleme şi la ţevile de apă", a mai completat Todericiu.
După 15 septembrie, va rămâne deschis numai Că­minul 3. "Sunt studenţi străini acolo. Şi nu avem unde să îi trimitem", a mai explicat aceasta.
În ceea ce priveşte preţul achitat pe lună la Căminul 7, în vară, el este de 230 de lei pentru orice student, indiferent dacă e la taxă sau la buget.
 
Tot în această perioadă se depun şi cererile pentru cazarea în toamnă în că­minele studenţeşti ULBS, pentru anul universitar 2014 - 2015. Ele vor fi aduse tot la Serviciul Social al ULBS, până pe 15 iulie, între orele 10 -15. Pentru ur­mătorul an universitar, sunt disponibile 1.980 de locuri în căminele ULBS.




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica