Tribuna
PNL
Cadoul studenţilor de la Artă Teatrală: 11 spectacole cu intrare liberă
Andra MARINESCU
1898 vizualizari
Cadoul studenţilor de la Artă Teatrală: 11 spectacole cu intrare liberă
Tinerii din cadrul Departamentului de Artă Teatrală al Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu au pus la cale o microstagiune care să îi pună în valoare. Cu ajutorul Luminiţei Puiuleţ, managerul proiectului, şi al lui Ion Tomuş, directorul departamentului, au deschis, luni, săptămâna teatrului, ducând reprezentaţiile sale în marile săli de spectacol, de la Teatrul pentru Copii şi Tineret "Gong", la Studioul CAVAS al Facultăţii de Litere sau Arte ori la Teatrul Naţional "Radu Stanca". Până duminică, se vor juca 11 piese de teatru, toate cu intrare liberă pentru public.

Tinerii actori pun stăpânire pe oraş şi ţin Sibiul, sub asediu, până duminică, 11 octombrie. Ei îi invită pe iubitorii de teatru să vină să îi vadă şi să îi aplaude, în sălile de spectacol unde vor juca cele 11 spectacole realizate de opt regizori ce spun poveştile a 99 de personaje, prin cei 34 de studenţi. "Acest proiect se doreşte a fi un program prin care studenţii de la Actorie să îi cucerească pe cursanţii de la celelalte facultăţi, dar şi publicul larg din Sibiu. Dorim să arătăm că există şi în această zonă, cea a artelor spectacolelor, excelenţă", a spus Ioan Bondrea, rectorul Universităţii "Lucian Blaga" Sibiu, în cadrul unei conferinţe de presă ce a fost organizată cu prilejul deschiderii microstagiunii. Tinerii care vor juca în Studiul CAVAS al Facultăţii de Litere şi Arte, Sala Studio a Casei de Cultură a Sindicatelor, Teatrul Gog şi Teatrul Naţional "Radu Stanca" sunt studenţi în Anul III sau masteranzi. "Microstagiunea a fost gândită pentru ca studenţii noştri să fie cunoscuţi. Ei trebuie să iasă în faţă, Sunt foarte mulţi oameni în oraş care nu ştiu că, în Sibiu, există o şcoală de teatru. Vrem să fim cunoscuţi", a spus Luminiţa Puiuleţ, managerul proiectului.
La rândul său, Ion Tomuş, directorul Departamentului de Artă Teatrală ULBS, a spus că este mândru de studenţii săi, care au câştigat nenumărate premii. "Anul trecut, Departamentul de Artă Teatrală a fost implicat într-o serie de turnee. A fost la Bratislava, Minsk, Shanghai. Sunt teatre, în România, care nu au avut atâtea turnee naţionale câte a avut Departamentul de Artă Teatrală al ULBS", a spus Ion Tomuş.

Talentul tinerilor actori, în imagini

Microstagiunea a debutat luni cu vernisajul expoziţiei de fotografie "Tinerii Artişti în Imagini", care cuprinde imagini din timpul reprezentaţiilor susţinute de studenţii de la Departamentul de Artă Teatrală al ULBS, surprinse de Adrian Mărginean, Sebastian Marcovici, Paul Băilă, Costin Chesnoiu şi Radu Nechit. Expoziţia cuprinde 90 de momente din spectacolele ultimilor ani, realizate în Studioul CAVAS. Imaginile vor fi schimbate, pe parcursul microstagiunii, şi vor putea fi văzute la Facultatea de Litere şi Arte a ULBS.

Prima piesă de teatru jucată a fost la Sindicate, "Antisocial", un spectacol de Bogdan Georgescu, ce a umplut Casa Studio. Astăzi, 7 octombrie, programul continuă cu piesa "Culorile muzicii", în regia Veronicăi şi a lui Cătălin Pătru, ce va începe la ora 18, în Sala Etaj a Teatrului pentru Copii şi Tineret "Gong". De la ora 21, va urma spectacolul "Kathie şi hipopotamul", regizat de Larisa Nuţescu, jucat în Studioul CAVAS al Facultăţii de Litere şi Arte.
Mâine, 8 octombrie, de la ora 17 se va juca, la Teatrul Gong, "Jubileul", în regia Veronicăi Pătru, şi de la ora 19, la TNRS, "Zbang - A Musical ABBA Fantasy", un spectacol de Şerban Puiu. Vineri, 9 octombrie, vor avea loc spectacolele "Cutia de carton", în regia lui Şerban Puiu, de la ora 16.30, la Teatrul Gong, şi "CoroNero", în regia Veronicăi şi a lui Cătălin Pătru, de la ora 22, la CAVAS. Sâmbătă, iubitorii de teatru îi vor cunoaşte pe studenţii de la Actorie în "Să nu mă părăseşti", un spectacol regizat de Mădălina Timofte, ce se va desfăşura de la ora 16, la CAVAS.
Ultima zi a microstagiunii şcolii de teatru sibiene va fi dedicată "Gustului mierii", o reprezentaţie regizată de Veronica şi Cătălin Pătru, ce se va juca de la ora 17, la Sala Studio a Sindicatelor, şi poveştii "Romeo şi Julieta", regizată de Bogdan Sărătean, de la ora 19, la TNRS. Potrivit conducerii Departamentului de Artă Teatrală ULBS, cel din urmă spectacol este şi unul dintre cele mai premiate, la concursurile de teatru. Duminică, după ultima reprezentaţie, va avea loc şi festivitatea de închidere a evenimentului şi decernarea premiilor. Cu acest prilej, se vor acorda trei distincţii, pentru "Cel mai bun actor", "Cea mai bună actriţă" şi "Cel mai bun spectacol". Aceste premii vor consta în recompense financiare, de 300 de lei pentru cei doi actori şi 500 de lei pentru cel mai bun spectacol. De altfel, potrivit Luminiţei Puiuleţ, toţi actorii vor primi premii de participare.
Intrarea la toate spectacolele este liberă, în funcţie de locurile disponibile. Rezervări se pot face la numărul de telefon 0755. 380. 979.

Acest proiect este cofinanţat de Primăria Municipiului Sibiu.







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica