Tribuna
PNL
"Bani de liceu" pentru elevii nevoiaşi, şi anul acesta
Ana Maria MĂTUŞOIU
1592 vizualizari
Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice derulează şi în acest an şcolar programul "Bani de liceu". Elevii de la liceele din judeţ au avut timp până la 1 octombrie să depună cereri la secretariatele unităţilor de învăţământ pentru programul "Bani de liceu" şi acum aşteaptă anchetele sociale şi evaluarea eligibilităţii cererilor, pentru a vedea dacă vor beneficia de sprijinul financiar.

Elevii care vor să primească sprijin financiar au depus cereri la secretariatele unităţilor de învăţământ la care sunt înscrişi în perioada 15 septembrie - 1 octombrie. De la începutul lunii octombrie, autorităţile locale efectuează anchete sociale pentru verificarea veridicităţii declaraţiilor  de venit şi a celor referitoare la bunurile familiei. Perioada dedicată anchetelor sociale se încheie în 23 octombrie, iar în 27 octombrie se termină şi centralizarea cererilor, prin intermediul portalului dedicat. Lista beneficiarilor va fi publicată pe internet pe 28 octombrie, iar până pe 2 noiembrie vor putea fi depuse contestaţiile, care vor fi rezolvate până pe 6 noiembrie. Până la data de 13 octombrie, potrivit datelor publicate pe site-ul Inspectoratului şcolar Judeţean Sibiu, la nivelul judeţului existau 27 de solicitanţi eligibili pentru programul "Bani de liceu".
22 de liceeni din Sibiu au trecut de anchetele sociale
Reprezentanţii Primăriei Sibiu spun că, până acum, au fost realizate anchete sociale la 22 de liceeni din Sibiu. "Dosarele sunt trimise de Inspectoratul şcolar Judeţean Sibiu, iar Serviciul de Asistenţă Socială al Primăriei Sibiu este cel care realizează anchetele sociale necesare la dosar. Oamenii vin să îşi ridice anchetele şi le duc la inspectorat", a spus Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu. În cadrul anchetelor, cei de la Seviciul de Asistenţă analizează atât situaţia locativă, cât şi pe cea financiară a familiei solicitanţilor banilor de liceu. În 2014, au fost realizate 34 astfel de anchete sociale la nivelul Municipiului Sibiu.
De "Banii de liceu" pot să beneficieze numai elevii care se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii este de maximum 150 de lei, precum şi elevii care beneficiază de o măsură de protecţie ori aflaţi sub tutelă sau curatelă, în cazul respectării condiţiei de venit.
Elevii beneficiari vor primi câte 180 de lei pe lună, atât în perioada cursurilor şcolare, cât şi în timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat. Bursa se sistează dacă elevul beneficiar acumulează mai mult de 20 de absenţe nemotivate, dacă a fost eliminat de la cursuri pentru o perioadă de trei sau cinci zile pentru o rea purtare, dacă are 7 media la purtare ori dacă a fost exmatriculat.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica