Tribuna
PNL
Au răsărit terasele!
Sorana MAIER
2291 vizualizari
Au răsărit terasele!
Sibienii sau turiştii care trec prin centrul istoric al Sibiului pot să se oprească deja la 15 terase sezoniere care s-au deschis pe strada Nicolae Bălcescu, în Piaţa Mare sau in Piaţa Mică.
Primele zile de primăvară au adus în centrul Sibiului şi primele terase pregătite să-şi pri­mească clienţii. Deja parte a imaginii Sibiului, 15 tesase din centrul istoric au primit avizul de funcţionare din partea Primăriei Sibiu, iar numărul lor va creşte şi în perioada următoare, în condiţiile în care perioada oficială pentru terasele sezoniere începe în 15 mai.
De anul acesta, s-a schimbat şi modul de amplasare a teraselor, iar inspectorii Primăriei au delimitat în aşa fel spaţiul ocupat de mese şi scaune încât între clădirile de pe Nicolae Bălcescu şi terasele propriu-zise să rămână cel puţin 3 metri, pentru ca pietonii să aibă loc să circule.
Şi cei care îşi amplasează terasele sunt obligaţi să respecte anumite reguli, mobilierul să fie din lemn sau fier forjat şi în concordanţă cu restul elementelor ce alcătuiesc terasa, umbrelele trebuie să excludă culorile puternice şi să nu aibă înscrisuri stridente, iar amplasamentul terasei trebuie demarcat cu aranjamente florale.
În fiecare an, au fost însă situaţii în care unii comercianţi au profitat rapid de pri­mele zile călduroase şi au scos mesele şi scau­nele afară fără să aibă aviz de la Pri­mărie, alţii au folosit materiale neper­mise şi au fost amendaţi pentru aceste nereguli.
Anul trecut însă angajaţii Primăriei au fost mai indulgenţi şi au permis unor comercianţi să îşi amplaseze terase acoperite, sub forma unor corturi, dar cu schelet din lemn şi pânză în culori pastelate.
Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, spunea că angajaţii municipalităţii vor analiza anul acesta individual dosarele depuse de co­mercianţi pentru a vedea dacă se încadrează în normele impuse prin regulamentul de funcţionare a teraselor.
În plus, proprietarii trebuie să respecte orarul de funcţionare aprobat de Consiliul Local, ora de închidere fiind fixată la ora 24.
Taxa de închiriere a domeniului public pentru amplasarea de terase sezoniere este de 2 lei/mp/zi, iar anul trecut au fost emise 53 de avize.




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica