m-am ' >
Tribuna
PNL
Ţara Oltului îşi prezintă produsele şi tradiţiile în festival, la Bradu
Dan FRÂNCU
1645 vizualizari
Ţara Oltului îşi prezintă produsele şi tradiţiile în festival, la Bradu
"Doamne, bine-am nimerit/Şi cu cin' m-am întâlnit./şi petrecere şi joc/Cu tot satul la un loc!/Dragu-mi-i unde-am venit/Şi de cin' m-o omenit!" – strigătură populară din Ţara Oltului.

Cei ce doresc să-şi achiziţioneze diverse pro­duse tradiţionale din Ţara Oltului, să descopere specificul gastronomic din această regiune, iubitorii de animale şi pasionaţii de meşteşuguri tradiţionale, portul local, muzică şi joc, pot să includă în planurile pentru acest sfârşit de lună şi noul Festival “Ţara Oltului în produse şi tradiţii”, ce se va desfăşura duminică, 25 octombrie 2015, începând cu ora 11, pe un teren
situat la intrarea în satul Bradu dinspre Avrig
(partea dreaptă a DN 1).
“Se strâng comunităţile, se adună oamenii cu cântecele şi jocurile satelor, cu straiele mândre şi tradiţiile moştenite, îşi pun pe masă bucate alese şi lucrături măiestrite şi, mai ales, îşi pun sufletul în palme muncite, strop de lumină şi caldură în întâmpinare de oameni buni şi frumoşi. Vă aşteaptă să fiţi printre oaspeţii pentru care se strâng, vă aşteaptă să vă bucuraţi împreună de darurile toamnei şi ale Ţării Oltului, de ceea ce cu dragoste au păstrat din moştenirile moşilor noştri. Festivalul <<Ţara Oltului în produse şi tradiţii>> este o manifestare prin care se doreşte realizarea unei mai bune promovări a produselor şi tradiţiilor zonei, a unei mai bune valorificări a meşteşugurilor, a unei mai bune promovări a portului, jocului şi cântecului, dar şi întărirea legăturilor dintre localităţi şi crearea de noi contacte”, se menţionează într-un comunicat postat online, pe pagina de promovare a evenimentului.
Noul festival este organizat de Consiliul Local Avrig, prin Primăria Avrig, împreună cu Asociaţia Crescătorilor de Animale Avrig. (Cu prilejul şedinţei ordinare de la sfârşitul lunii septembrie, legislativul local avrigean a adoptat o hotă­-râre prin care a completat Agenda evenimentelor cultural sportive pentru anul 2015 cu Festivalul “Produse şi tradiţii în Ţara Oltului”şi alocarea sumei de 5.000 lei pentru acoperirea cheltuielilor organizatorice.)
Surse din cadrul echipei organizatorice ne-au mai informat că, pe lângă standurile producătorilor din Ţara Oltului, în cadrul festivalului vor putea fi vizitate diverse expoziţii. De asemenea, din program nu va lipsi spectacolul folcloric, susţinut de ansambluri, grupuri şi solişti vocali şi instrumentişti din
localităţile Ţării Oltului.
Cele mai reuşite standuri şi cele mai bine realizate produse vor fi premiate.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica