Tribuna
PNL
"Am văzut armata altfel, cu alţi ochi"
Adrian POPESCU
1917 vizualizari

Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” şi-a  deschis porţile, joi, 4 aprilie 2013, pentru a întâmpina elevii din urbea sibiană. Şi nu au fost puţini tinerii care şi-au manifestat dorinţa de a vizita instituţia militară. "Cei 400 de preşcolari, şcolari şi liceeni care au vizitat academia au avut parte de un program special, din care nu au lipsit exerciţiile demonstrative, un ceremonial militar urmat de defilarea efectivelor, standuri de prezentare a armamentului şi tehnicii militare, vizitarea bazei logistice, un program cultural artistic susţinut de studenţii instituţiei", preciza presei maior Radu Dinu, continuând "Tot ceea ce a fost pregătit pentru vizitatorii academiei a fost apreciat, primit cu deosebită încântare de către toţi participanţii, în ciuda unei ploi mocăneşti, de sfârşit de toamnă, care a încercat să conturbe buna desfăşurare a activităţilor planificate". Activitatea este parte a proiectului „Armata - O şcoală altfel”. Un proiect care vine ca o continuare firească a unui alt proiect de mare impact. Este vorba de "Armata României în şcoli" derulat în 2012 şi care s-a bucurat de aprecierea celor care au fost gazde primitoare pentru reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale din garnizoana Sibiu care au trecut pragul liceelor din burgul de pe malurile Cibinului." Vă mulţumim tuturor celor care aţi dat curs invitaţiei de a ne trece pragul, şi vă dorim mult succes la învăţătură şi, de ce nu, vă aşteptăm să susţineţi examenul de admitere pentru a deveni studenţi ai Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”. SEMPER UNA!" au fost cuvintele de final adresate tinerilor vizitatori. Impactul a fost benefic şi în acest sens cităm spusele unei eleve care ne-a precizat că "Am fost impresionată să văd armata altfel, cu alţi ochi. Am avut posibilitatea să vedem ce înseamnă să fi militar şi cât efort trebuie să depui pentru a onora haina militară. Ne-a impresionat faptul că la SECOSAFT 2013 au fost înscrişi 237 de studenţi şi masteranzi din România, Bulgaria şi Cehia, care au elaborat lucrări ştiinţifice".  Întrebată dacă ar îmbrăţişa cariera militară eleva ne-a răspuns tranşant "De ce nu?".




comentarii
4 comentarii

vai de capul ei gramatica, pe care o stie "marele ziarist Popescu". ramanem toti repetenti!!!
comentator
08.04.2013 00:14
ce articol de rahat.......esti varza mai popescu...dar ,,escu,, spune totul...ce sa ne mai miram.....sa spart carutza cu rogojini retardate la sighiu
brrrrrrrrrrrrrr
08.04.2013 08:09
Am vazut si eu Ziua portilor deschise in Germania. Pe culuarul unei cladiri erau expuse elemente de echipament ale armatei RFG, de la ciorapi si chiloti la combinizoane antichimice si antiglont, de la pantofii de oras, la ghetele de lupta sau bocancii de munte, toate prevazute CU ETICHETE PE CARE SCRIA PRETUL DE ACHIZITIE.
Ca sa stie contribuabilul german pe ce da banii. La noi dece nu se face la fel?
Cititescu
08.04.2013 14:01
Vai, nu "vai" si Ramanem, nu "ramanem". Sti dece?
Cititescu
08.04.2013 14:07
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica